MM eet

Healthy on a budget: Bananenbrood!

Het internet staat er vol mee. Recepten voor bananenbrood op allerlei manieren. Van ultra-healthy, tot obesi-makend vet. 1 ding hebben ze allemaal gemeen; het is makkelijk om te maken en altijd lekker. Zelf ben ik niet zo van de lastig verkrijgbare ingrediënten, aangezien ik niet in de grote stad woon waar een speciaalzaak bij mij om de hoek gevestigd is. Daarnaast zijn ingrediënten zoals rauwe cacao, spelt- en amandelmeel en ahorn siroop best prijzig, waardoor deze niet in de rubriek ‘Healthy on a budget’ passen;-) Hierbij dus het recept voor een goed geprijsd, heerlijk bananenbrood!


 

De allereerste tip bij het maken van dit brood: De bananen dienen altijd rijp/overrijp te zijn. Op die manier zijn ze makkelijker te prakken en komt de zoete bananensmaak echt tot zijn recht. Koop de bananen dus een week van tevoren en laat ze lekker rijpen in de fruitschaal.

 

Benodigdheden:bananenbrood

  • 5 bananen
  • 225 gr (tarwe)bloem
  • 75 gr rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • 125 ml yoghurt
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 4 el honing

 

 

 

bananenbrood beslag

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier.

Zet 2 kommen klaar voor het mixen van het droge en het natte beslag.

 

 

 

 

 

 

 

Droge beslag:

Meng de suiker, vanillesuiker, bloem, het bakpoeder en kaneel in 1 kom met een lepel.

 

Natte beslag:

Prak 4 bananen in de tweede kom met een vork. Voeg hieraan het ei, de yoghurt, de olie, de honing en het zout toe. Meng goed door met de vork of eventueel een mixer.

Neem het droge beslag en meng dit goed door met het natte beslag in 1 kom. Spatel vervolgens het gehele mengsel in de cakevorm.

bananenbrood

Halveer de 5e banaan in de lengte en verdeel tenslotte over het beslag.
Het brood mag 75 minuten in de oven bakken.

 

Haal het brood vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rek. Je kan het brood met gemak enkele dagen bewaren. Vaak is deze de volgende dag nog net iets lekkerder. Serveer met een lekker kopje thee of neem het mee als ontbijt. Alles kan!

bananenbrood3bananenbrood4

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.