faye bone
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Faye Boné

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere ouders hier in staan ;-). Deze week gaat mama en blogger Faye Bone met de billen bloot. Benieuwd hoe deze mama van 3 haar geldzaken regelt? Lees mee!


Even voorstellen:

Hi! Ik ben Faye, 27 jaar en samen met mijn man Terry en drie dochters Tyra, Dyem en Maez, wonen wij in het ‘bruisende’ Almere. Mijn man is constructie schilder bij een straal en coatingsbedrijf en ik werk als Account assistant bij een Trust kantoor. Naast mijn mooiste ‘baan’ moederschap en mijn baan op kantoor, heb ik onlangs een andere droom van mij waar gemaakt, namelijk mijn eigen platform lanceren; www.fayebone.nl Naast dat ik mijn passie, wat schrijven is, kan uitvoeren kan ik tevens ook al mijn andere ideeen er op los laten. Er gaat veel tijd in zitten maar ik haal er ontzettend veel energie uit.

faye bone

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik denk zo’n €100,- per week. Ik probeer op zondag altijd eten te halen voor 4 dagen, zodat we doordeweeks altijd genoeg in huis hebben. Elke donderdag eten wij bij mijn schoonouders, en in het weekend kijken we altijd even aan hoe het verloopt. Vaak komt het voor dat we buiten de deur eten of iets makkelijks halen.

2. Wat is je grootste miskoop?

Niet zozeer een miskoop maar heb vaak wel dat ik achteraf denk, was dat nou echt nodig? En vaak is dat natuurlijk niet zo. Ik heb altijd heel veel ingevingen en ideeen, en dan wil ik het ook direct, dus dat zorgt echt wel voor miskopen. Net als die 10 fopspenen in de kast omdat Maez maar geen speen pakte. En dan steeds maar verkopen aan Ter dat deze nu echt wel zal werken. Ik denk dat we elke speen in huis hebben in elke kleur en materiaal. Uiteindelijk pakt mevrouw alleen de simpele, ouderwetse speen van de Hema.

3. Wat is je beste koop?

Mijn sieraden. Deze zijn stuk voor stuk bijzonder voor mij en ik draag ze dan ook elke dag. Maar praktisch gezien, een vaatwasser, een wasmachine, je kent het wel. Die apparaten die het leven net even wat makkelijker maken. En sinds kort hebben wij een schoonmaakster. Nu heb ik haar niet gekocht natuurlijk, maar heb haar wel in de hand genomen, telt dat ook?

faye bone

4. Spaar je regelmatig?

We hebben een periode gehad dat we ontzettend goed aan het sparen waren. Kon ook niet anders want we gingen trouwen, dan heb je wel zo’n fijne stok achter de deur. Inmiddels is de bruiloft voorbij en is ons spaarpotje erg karig. Ik ben zo’n type die het ene moment kan denken “Schat, we moeten nu echt even gaan sparen hoor” en het andere moment denkt “Joe, YOLO, zit me wel gebakken, je leeft maar 1x en als het kan dan kan het” en dan ineens heb ik mijn hele winkelmandje online volgegooid en heb ik gereserveerd bij de Japanner.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Ik geef niet veel om grote merken. En ben gek op Zara, vind daar altijd wel wat leuks, dus kom maar door met die Zara items!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik shop voor mijzelf echt niet zo heel vaak. Ter zou me nu vierkant uitlachen, maar ik shop meer voor de meiden. Soms vraag ik mezelf echt af waarom ik niet zo’n simpele ziel ben die nergens om geeft want ik vind mijzelf echt wel eens frustrerend. Ik vind het namelijk niet alleen leuk om te shoppen voor de meiden, maar ook voor het huis, ik hou van sieraden, ik hou van uiteten gaan. Niet te doen gewoon.

faye bone

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Investeren in een mooi huis hier in Nederland en eentje op Ibiza. We zijn echt verliefd geworden op dat eiland, en ja ook de kinderen. Tyra zei van de week nog dat als ze een plek moest kiezen waar ze voor altijd zou willen blijven zou het Ibiza zijn. Ook zou ik de mensen die ik lief heb, heerlijk verwennen en de spaarrekeningen van de kids aanvullen. En uiteraard ons gezamelijke spaarrekening. Oké en vooruit, ik zou even heel goed gaan shoppen.. in Milaan, of Londen of toch Parijs?

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik mag zeker niet klagen. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor groei daarin. En zoals het er uit ziet zal dat heel binnenkort ook gebeuren. Iets met een nieuwe uitdaging ☺

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Wij doen dit nu zelf sinds 2 jaar. Er verandert niet heel veel dus het is nu prima zelf te doen. Hiervoor deed iemand het voor ons. Mocht mijn platform zich meer gaan ontwikkelen en meer samenwerkingen met zich mee brengen dan zal ik weer iemand in de hand nemen om het e.e.a. goed te regelen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Poe, €453,30 , maar ik krijg morgen weer die ‘cash money’ dus deze maand hebben we het goed gedaan haha.


Tot slot, aan wie draag jij het stokje over en waarom?

Samantha van @upstream_mag, omdat deze mommy het volgens mij ook wel goed voor elkaar heeft!

Lieve Faye, bedankt voor je uitgebreide en eerlijke antwoorden! Waarom hebben wij vrouwen toch zo’n voorliefde voor shoppen? Ik vind het soms ook mega frustrerend haha. Het zou enorm veel geld schelen als we geen kleding kochten of leuke dingen voor in huis 😉 Heel erg herkenbaar dus! Ik vind het onwijs knap hoe je het doet hoor, al die ballen hoog houden en dan ook nog eens moeder zijn van 3 meisjes, leuke artikelen schrijven, je Instagram account bijhouden EN werken! Dikke respect voor jou! Ik blijf lekker genieten van je mooie plaatjes, je leuke stukjes en je hilarische hashtags 🙂

Volg Faye op Instagram!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.