maud koekkoek
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Maud!

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere moeders hier in staan ;-). Deze week deelt Maud haar geldgeheimen met ons. Ik volg Maud Koekkoek en haar website maudgeniet al een tijdje en  geniet onwijs van al haar herkenbare artikelen! Maud woont in Twente, reist graag en heeft 2 prachtige dochters en een lieve man.  Lees je gezellig mee?


maud koekkoek

Even voorstellen:

 

Hoi! Ik ben Maud van Maudgeniet.nl. Ik ben 26 jaar, al bijna 10 jaar samen met Jasper en samen hebben we tweeprachtige meisjes Fenne (mei 2015) en Saar (juli 2017). Op mijn blog Maudgeniet.nl draait alles om genieten. Genieten is voor mij onder andere reizen, weekendjes weg, lekker (uit) eten, leuke dagjes uit en natuurlijk mijn mooie gezin.

 

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ongeveer €70,-. En dit is dan exclusief luiers, verzorgingsproducten en babyvoeding! Ik vind de rest moeilijk inschatten, aangezien dit nogal varieert. Voor babyvoeding zijn we gemiddeld €45,- per maand kwijt (gok ik) en zo’n €50,- per maand aan luiers.

2. Wat is je grootste miskoop?

Pfff, ik heb eigenlijk geen idee! Dat zal ongetwijfeld een keer een jurkje of shirtje zijn. Maar echt grote miskopen heb ik (volgens mij) nog nooit gedaan.. Wel zouden we in 2016 op vakantie gaan naar Kreta, totdat ik een week voor vertrek mijn voet brak.. En guess what!? We hadden geen annuleringsverzekering, dus dat was wel een duur grapje.. Zo jammer!

3. Wat is je beste koop?

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar dat is echt ons huis! We hebben zo’n heerlijk huis; het heeft lekker veel ruimte en het is precies zoals we het graag willen. Onlangs kochten we een robotstofzuiger, wat ik overigens ook een heeele fijne aankoop vind. Wat ben ik er blij mee!

maud koekkoek

4. Spaar je regelmatig?

Absoluut! Elke maand sparen we voor onze eigen spaarrekening, onder andere voor vakanties en leuke dingen doen. Maar ook voor onvoorziene uitgaven, bijvoorbeeld als de wasmachine kapot zou gaan. Daarnaast hebben allebei de meisjes een spaarrekening waar ook maandelijks een bedrag op gestort wordt.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Absoluut 5 items van Zara. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niks heb met ‘designer items’ of andere spullen die veel te duur zijn. Daarnaast ben ik kleding nog wel een keertje zat en wil ik weer wat nieuws. Als dat allemaal designer items zouden moeten zijn, zouden we zeker niet meer kunnen sparen, haha!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik ga heel graag naar de Hema, hier hebben ze van alles en kan ik bijna altijd slagen. Maar om te winkelen ga ik graag naar Open 32, Zara, H&M, Mango en dat soort winkels. Hoewel ik moet toegeven dat ik heel weinig winkel. Als ik al eens ga winkelen, ga ik meestal op pad voor de meisjes, hihi. Ongetwijfeld heel herkenbaar voor de mama’s onder ons!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou een mooi en authentiek boerderijtje willen kopen, dat is echt mijn grote droom! Net iets buiten onze stad, zodat alles nog wel op fiets-afstand is.. Gezellig met bokjes, ezels en kippen erbij.. Of een vakantiehuisje in Griekenland of Zuid-Spanje lijkt me ook heerlijk. Verder heb ik eigenlijk weinig wensen en zou ik niet zo snel weten wat ik met 1 miljoen moest doen. Misschien stoppen met werken totdat allebei de kindjes naar school gaan.. Zodat ik voor 200% van ze kan genieten!

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja hoor! Ik werk nu 24 uur per week en met twee kleine kindjes in huis vind ik dat ook meer dan genoeg. Straks als de kindjes wat ouder zijn, kan ik wel weer wat meer gaan werken en dus ook meer verdienen. Voor nu vind ik het helemaal prima.

9. Doe jij belastingaangifte zelf?

We besteden het niet uit, maar ik doe het ook niet zelf. Jasper (mijn vriend) regelt die dingen eigenlijk altijd..

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op mijn pinrekening staat op dit moment €94,13. Dat is mijn privérekening en daar hoef ik eigenlijk alleen maar leuke dingen mee te doen. We hebben een aparte (gezamenlijke) rekening voor boodschappen en dergelijke.

En tot slot..

Aan wie draag jij het stokje over?

Oeh, lastig! Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de antwoorden van Stephanie van Wolferien.com. Zij schrijft altijd met zoveel humor, dat ik niet kan wachten om weer achter mijn laptop te gniffelen om haar reacties.


Reactie Anne: Lieve Maud! Wat ontzettend leuk dat ik (en mijn lezers) een glimp van jouw financiële leven opvangen op deze manier. We volgen elkaar nu een tijdje, maar dit soort dingen weet je dus niet van elkaar. Fijn om te lezen dat jullie de zaken goed op orde hebben en dat jullie vooral heel erg genieten van de 2 meisjes. 🙂 Nogmaals onwijs bedankt voor het beantwoorden van de vragen en ik blijf genieten van je blogs! 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.