10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Nicky van Balance your Health

In de nieuwe rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere moeders hier in staan ;-). Lees gezellig mee! Nicky, van blog Balance Your Health en mama van Lot, deelt deze week haar geldgeheimen met ons..


Even voorstellen:

nicky van pol

Ik ben Nicky (28), ik ben getrouwd met Vanja (30) en mama van Lot (bijna 1). Ik blog en vlog op balanceyourhealth.nl over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoud. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle.

Ik hoop dat jullie heel veel plezier hebben met het lezen van de aan mijn gestelde geldvragen, ik vond het in ieder geval ontzettend leuk om deze te beantwoorden en ook best interressant om hier eens goed bij stil te staan en over na te denken 🙂

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Oh wat erg, dat heb ik nog nooit precies bijgehouden. Ik kies wel vaak bewust voor huismerken ipv A-merken omdat ik die ook gewoon prima vind. Ik denk zo’n € 75 tot € 100 per week? De ene week misschien wat meer, de andere wat minder.

2. Wat is je grootste miskoop?

Gelukkig hebben we niet zo vaak miskopen. Ik moet er ook goed over nadenken om überhaupt wat te verzinnen. Dan maar de cardreader die ik gebruik om mijn vlogbestanden over te zetten van de camera naar de Macbook. Hier hebben we € 50  voor betaald en hij zag er heel stylish uit maar was helaas na een maand al kapot. Fail!

3. Wat is je beste koop?

Zonder twijfel de vaatwasser, daar hebben we dagelijks profijt van. Ik zou echt niet meer zonder kunnen. Qua hele grote dingen is ons nieuwe huis toch wel echt de beste koop. We wonen er nu sinds begin oktober! Het is een oud huis uit 1906 met veel oude elementen en een grote tuin. dat wilden we al heel lang en nu is het eindelijk zo ver!

 

nicky van balance your health

4. Spaar je regelmatig?

Ik ben wel van het sparen, in elk geval van bewust met geld omgaan. Ik probeer elke maand wel iets opzij te zetten. De ene maand is dat meer dan de andere. Ik kijk elke keer aan het begin van de nieuwe maand hoeveel er vorige maand overbleef en dat gaat volledig naar de spaarrekening. Van mijn vader en zijn vriendin kregen we een jaar lang gratis luiers als kraamcadeau. Ik declareer dan zeg maar de bonnetjes nadat ik luiers heb gekocht en dan maakt papa dat over. Dit boek ik altijd meteen over naar de spaarrekening. Verder gaat de kinderbijslag ook meteen naar de spaarrekening. We hebben nu nog geen aparte spaarrekening voor Lot, waardoor alles op één hoop terecht komt, maar we willen voor haar nog wel een eigen spaarrekening openen.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Ik ben helemaal geen designer typ dus sowieso vijf items van de Zara. Dit is ook nog één van mijn favoriete winkels dus dat maakt de keuze al helemaal niet moeilijk.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

De Zara dus, zeker ook voor babykleding. Verder koop ik regelmatig dingen bij de Hema, Primark en Mango.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een gedeelte op de spaarrekening zetten. Een gedeelte schenken aan familie. Op vakantie naar Bali en Thailand met het gezin. En verder zou ik vooral zo willen blijven leven als we nu doen. Ik ben niet zo materialistisch, ik zoek mijn geluk meer in de kleine dingen. Maar het zou natuurlijk niet verkeerd zijn!

 

nicky balance your health

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Omdat ik zelfstandige ben wisselt mijn salaris elke maand. Ik ben zeker tevreden met hoe alles nu gaat en het toffe van zelfstandig zijn vind ik dat je het zelf in de hand hebt. Je kunt er zelf hard voor werken en zo wordt het salaris ook hoger. Wat dat betreft zou ik niet voor een baas willen werken waarbij ik maandelijks precies weet hoeveel er binnenkomt. Ik hou wel van het flexibele. En de kans om te groeien.

9. Doe jij belastingaangifte zelf?

Nee dat doet onze boekhoudster die ik in de hand heb genomen voor de zaak.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op de lopende rekening staat nu zo’n € 475. Deze gaat aan het eind van de maand dus altijd naar nul omdat ik wat over is op de spaarrekening stort.

 

En tot slot..

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Marinka van blog a lot of words. Waarom? Omdat zij ook een dochter heeft die Lot heet en ik haar blog heel leuk vind om te volgen.Reactie Anne: Lieve Nicky, onwijs bedankt voor het beantwoorden van de vragen. Ik vond het zelf ontzettend leuk om te lezen en ik weet zeker dat mijn volgers dat ook vinden. Wat een enorm origineel cadeau heb je trouwens van je vader gekregen! Fijn hoor, een jaar lang luiers! Ik volg je nu al geruime tijd omdat we samen zwanger zijn geweest. Het schept een soort van band en ik volg de ontwikkelingen van Lot dan ook nauw op de voet. Heerlijk om te zien wat voor sprongen ze maakt en ze vervolgens ook bij Mats te zien. Ik blijf jullie nog lekker lang volgen, keep up the good work!

Bekijk het YouTube kanaal van Nicky hier.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.