MM reist

10 onmisbare hacks voor op reis

Na een vakantie blijkt altijd weer hoe weinig kleding je eigenlijk mee had hoeven nemen in je overvolle koffer/rugzak. Maar je komt er ook achter welke dingen wel essentieel en redelijk onmisbaar zijn geweest. Zo is iedere reis weer een goede les voor je volgende! In deze blog deel ik de apps/artikelen die onmisbaar zijn geweest tijdens onze reizen. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat voor reis je maakt, maar dit zijn mijn ervaringen.


 

  1. Booking.com app

Wat mij betreft nog altijd 1 van de betere boeking-sites wat hotels betreft. De prijzen zijn over het algemeen transparant, net als de ervaringen. Wat ik specifiek heel fijn vind aan de app, is het feit dat je zonder internet je volgende accommodatie kan bekijken. In/uitcheck tijden, maar ook adressen in de lokale taal zijn er te vinden. En laat dat in Thailand wel een hele fijne uitkomst zijn. Wij waren bijvoorbeeld in Chiang Mai en lieten het adres in normaal schrift zien aan de tuk-tuk chauffeur. Vervolgens reed hij 6 rondjes om de stad toen we toch maar besloten het adres in lokale taal om te zetten. Je zag direct de geruststellende blik in zijn ogen. Dit begreep hij wél..

 

thumb_IMG_1612_1024

 

2. Creditcard

Voor ons toch wel 1 van de belangrijkste dingen om bij je te hebben op reis. Met je pinpas kom je natuurlijk ook een heel eind, maar een creditcard bied zekerheid, veiligheid en in sommige gevallen ook voordeel. Zo hoef je niet voor elke aankoop een enorme hoeveelheid flappen uit de muur te trekken, waardoor je al snel met honderden Euro’s op zak loopt. Bij touroperators en in vele winkels is het mogelijk om met een creditcard te betalen zonder commissie. Vaak vragen ze ook nog in welke munteenheid je wilt betalen, waardoor je zelf kan uitrekenen wat de voordeligste optie is. Toen ik een jurk wilde afrekenen in Bangkok, heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen om in Baht in plaats van Euro’s te betalen. Dit scheelde maar liefst 5€!

 

3. Uitgeprinte tips van bestemming

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger tijdschriften met reisreportages bewaarde, want dit zou ooit weleens van pas kunnen komen! Natuurlijk ben je dat bij aanvang van de reis helemaal vergeten, waardoor je het moet doen met de tips uit hotel folders. Gelukkig is dat, mede dankzij reisblogs, allemaal verleden tijd. Spendeer een middag op het internet, bundel de tips van je bestemming in een word document, print het uit en stop het in een hoesje. Wél met adres, openingstijden en telefoonnummer erbij. Wij hebben bijvoorbeeld het hele lijstje van TipsThailand afgewerkt, wat een enorme aanrader is!

 

4. Wisselkoers app

Ook dit bleek een enorm fijne hulplijn te zijn tijdens onze vakantie. Mede doordat deze app ook offline werkt! Zodra je internet hebt, zal de actuele koers worden gewonload, zodat je in ieder geval een betrouwbare gok kan doen. Toen wij een tussenstop in Qatar hadden gemaakt, wilde ik een flesje water kopen. 10 R was de prijs. Geen idee!. Dankzij de currencies app kwam ik er snel genoeg achter dat dit flesje €2,40 koste.

thumb_IMG_1768_1024

 

5. Oogmasker en oordopjes

Geen overbodige luxe, vooral omdat dit erg weinig ruimte in je bagage kost. Mocht je met bepaalde vliegtuigmaatschappijen (Qatar, Emirates) reizen dan krijg je ze gratis, maar anders heb je voor €2,- bij de Xenos een prima setje. Vooral fijn wanneer je met de nachttrein/bus reist.

 

 

 

 

 

 

 

6. TripAdvisor app.

Als er een app bestond waar je apps kon beoordelen, dan had ik TripAdvisor een absolute 10 gegeven. Ik raadpleeg de app als ik in een voor mij onbekende bestemming ben en ik wil graag weten wat andere reizigers aanbevelen. Of het nu om restaurants, hotels of bezienswaardigheden gaat. De recensies zijn eerlijk en vaak erg nuttig. Wat ook erg fijn is; je kan op TA tegenwoordig makkelijk offline kaarten downloaden! Wanneer er geen internet beschikbaar is, heb je op deze manier toch een volledige plattegrond tot je beschikking.

tripapp

 

7. One-day / Weekend pass openbaar vervoer.

Iets om op de plek van bestemming aan te schaffen. In Bangkok ontdekten we op onze laatste dag dat er een One-Day pass bestond. Dat had ons heel wat moeite en een klein beetje geld bespaard. Mocht je Bangkok willen ontdekken door middel van de Skytrain? Schaf dan in ieder geval een 1 day pass aan! Voor €5,- reis je namelijk de hele dag onbeperkt door heel Bangkok. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere grote steden waar een heel metro/trein netwerk aanwezig is.

 

8. Handgel .mini-handgel-11310257-productzoom_rd

Ongeacht je bestemming, is dit een aanrader voor in elke weekendtas. Tijdens je reis maak je vaak gebruik van het openbaar vervoer en kom je op toeristische plekken. Natuurlijk kom je dan met veel bacteriën, goed of slecht, in aanraking. Na een lange en vermoeiende reis merk ik dat mijn weerstand erg laag is, waardoor ik zeer snel vatbaar ben voor darm-virussen. Het verfrissen van je handen voordat je ze naar je mond brengt of iets eetbaars aanpakt, kan al een enorm verschil maken. Ook is er soms geen zeep aanwezig in een toilet, waardoor de gel erg goed van pas komt. Mijn favoriet: Hema.

 

 

9. Google Maps.

Een onmisbare app in het dagelijkse leven, maar ook zeker op vakantie. Zelfs wanneer je offline bent. Wanneer je online verbinding niet geactiveerd is, werkt de GPS verbinding namelijk wel. En die is in Google maps vrij nauwkeurig, zodat je precies kan zien waar je je op dat moment bevindt. Erg handig om te zien hoe de taxi-chauffeur zijn route neemt. Ik heb namelijk al een paar keer meegemaakt dat de chauffeur een extra rondje van 10 km maakte. In zo’n geval maak je ze erop attent dat je de route kan zien en dat dit trucje bij jou niet gaat werken.

 

10. E-reader.

Schermafbeelding 2016-04-03 om 14.22.14Voorheen kocht ik een aantal boeken op het vliegveld en nam deze de gehele vakantie – als een soort pakezel – in mijn koffer mee. Met de komst van de E-reader is het gelukkig verleden tijd. Wat een uitvinding mensen. Als je van lezen houdt, gooi dan zeker zo’n reader in je koffer, want je zal er jaren plezier van beleven. De gemiddelde reader kost €60,- en je kan er tevens boeken me
e lenen bij je plaatselijke bier. Heeft iemand in je omgeving een e-reader? Dan zou je dezeook kunnen lenen. Als dank download je een nieuw boek, 2 vliegen in 1 klap!

 

 

 

 

Zijn dit ook voor jou onmisbare dingen voor op reis? En heb je nog aanvullingen? Ik hoor ze graag! 🙂

 


 

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ik kan niet zonder camera en eigenlijk ook niet meer zonder iPad. Die laatste gebruik ik niet alleen op mijn foto’s op te zetten, maar ook voor (gratis) reisgidsen en apps met bezienswaardigheden.

    Qua kaarten ben ik een beetje raar: het liefst heb ik een papieren kaart. Kan ik geen gratis exemplaar vinden dan grijp ik alsnog naar mijn iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.