DIY

Doe het zelf: Koffietafel

De aftrap in de DIY rubriek bij Budgetmeisje; een vintage-look koffietafel.

 

 

DIYtekst1

 

Letteraten we beginnen met het onderschatten van dit soort doe-het-zelf projecten. Er komt heus wel wat werk bij kijken, ook al lijkt het allemaal een fluitje van een cent. Er zijn vooral 2 rechterhanden nodig en geduld. Veel geduld.

Deze salontafel van fruitkistjes bijvoorbeeld. Op Pinterest ziet dit doe-het-zelf project er redelijk gemakkelijk uit. Net als al die jaloersmakende DIY kunstwerken van etenswaren. Daar waag ik me al helemaal niet aan, geen hond die dat zou willen eten.

Nu heb ik het geluk een erg handige man in huis te hebben, die dit soort projecten ook wel interessant vindt. Aangezien het minimalistische retro design nu helemaal hip is, betaal je voor een dergelijke tafel al snel 200-300 Euro. Nee, bedankt.

Deze fruitkistjes hebben wij besteld bij de Kistenkoning. Aangezien het formaat afwijkt van reguliere verzendingen, betaal je hier circa €15,- voor.

En dan is het knutselen geblazen. Wij hebben ervoor gekozen om de kratjes eerst te schuren en te lakken. Vervolgens zijn ze aan elkaar vastgemaakt en hebben we een houten plankje in het midden geplaatst, waar bijvoorbeeld kaarsen op kunnen staan.

Wij hebben er geen wieltjes onder geplaatst, maar dat is enkel persoonlijke voorkeur.

Totale kosten:

Al met al ben je zo’n €50,- aan materialen kwijt en ongeveer 1 dag werk.

 

Hieronder het resultaat, ik ben enorm trots op mijn knutselman! 😉

salontafel van fruitkist

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wat een leuke tafel! Ik doe zelf helemaal NIKS met Pinterest, een gemiste kans, zo blijkt. Deze is gewoon ook heel leuk voor in de tuin, zeker nu het weer weer beter wordt.

  2. […] de koehuid, de kussens en de salontafel zijn nieuw. Enkele maanden geleden schreef ik al over deze DIY salontafel van fruitkistjes die mijn vriend eigenhandig heeft gemaakt. Wil je er ook één? Neem dan zeker even een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.