10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Willem

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Willem die je misschien wel als ‘DaddyHox’ kent van zijn gelijknamige YouTube kanaal en Instagram account. Willem woont samen met zijn vrouw Rachel en dochtertje Pip + hond Dibbes in het bruisende Amsterdam. Hij neemt zijn volgers iedere week mee in het leven als ouder en vlogger en heeft onlangs (met vrouw en dochter) nog een prachtige reis naar Indonesië gemaakt. 


Even voorstellen:

Samen met vrouw Rachel, dochter Pip en hond Dibbes woon ik op de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Samen maken wij YouTube video’s over ons leven en alles wat daarbij komt kijken. Ons werk is per definitie flexibel omdat we spontane gebeurtenissen in ons leven filmen. Je zou dus kunnen zeggen dat we net zo weinig als vaak werken. Je kunt onze avonturen volgen op Youtube en Instagram onder de naam “Daddyhox” & “De Huismuts”.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ongeveer €150,-.

2. Wat is je grootste miskoop?

Tsja, wat is een miskoop. Heb veel spijt van avondjes uit die door een beschonken toestand veel meer hebben gekost dan gepland. Veel babyspullen die werden beschouwd als ‘essentieel’ hebben wij ongebruikt weer van de hand gedaan.

3. Wat is je beste koop?

Ben wel heel blij met mijn drone. Waar ik super veel aan heb gehad in onze vlogs. Ik maak ook veel gebruik van mijn Playstation. Een aankoop is vaak het beste in het moment zelf. Gelukkig bestaat het leven uit iedere dag nieuwe momenten.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Wij sparen nul komma nul euro. Dat is niet helemaal waar, we zetten de nodige belastingen opzij als ondernemer.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Easy, alles van mijn kledingkast is van de H&M. Ik geef niks om kleding.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

H&M, GameMania, Mediamarkt

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Daar zou ik ons droomhuis mee kopen. En tijdens de verbouwing nog even de wereld rond met m’n gezinnetje.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Rachel en ik kunnen alles doen wat ons gelukkig maakt dus ik ben heel happy met mijn salaris.

 

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Impuls aankopen vermijden en slimmer boodschappen doen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

€2.234,- op mijn zakelijke rekening en €1.123,35 op mijn persoonlijke rekening.

Aan wie draag je het stokje over?

Jorg Ruis, ondernemer + vlogger en mede daddy. Ben benieuwd wat zijn grootste miskoop is.


Reactie Anne: Toen je net begonnen was met vloggen sloeg ik bijna steil achterover van je mooie beelden. Net als mijn man overigens, die het liefste direct een drone in de winkel had gekocht. Je kunt duidelijk zien dat je van jouw passie je werk hebt gemaakt en hoe waardevol is dat! Het feit dat jullie je volgers meenemen in al jullie belevenissen maar ook het soms wat ‘chaotische’ leven als ouders in Amsterdam laten zien, maakt het leuk om te kijken. Als ouder, maar vast en zeker ook als je geen kinderen hebt. Wat betreft eventuele bezuinigingen: snap ik helemaal. Als je goed je best doet dan kan het boodschappenbudget een stuk omlaag. Maar dan moet je er tijd voor maken en ik kan me voorstellen dat als dat niet nodig is, je prioriteiten ergens anders liggen. Willem, ontzettend bedankt voor het beantwoorden van de vragen en ik wens jou, Rachel, Pip en baby #2 een ontzettend mooie toekomst toe!

Volg Willem, zijn gezin en prachtige beelden ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @daddyhox

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Geweldig om te lezen! Ik blijf het een erg inspirerende en mooie rubriek vinden. Ik volg Willem en Rachel heel graag en ben ook erg onder de indruk van de mooie beelden en video’s. Mooi artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.