elise milou
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Elise Milou

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag leg ik mijn geldvragen aan Elise Milou voor. Zowel Natalie als Lizet hebben het stokje aan haar overgedragen omdat ze een prachtige mama is en inspirerend om te volgen. En ik ben het met ze eens! Elise is moeder van knappe dochter Summer,getrouwd met Arjen en in verwachting van een zoontje. Op haar Instagram deelt ze de meest prachtige kiekjes van hun leven. 


Even voorstellen:

Mijn naam is Elise Groenewoud, ik ben 29 jaar en getrouwd met Arjen. Samen hebben wij dochter Summer van 3,5 en verwachten wij eind april een zoontje! Op dit moment ben ik dus lekker met verlof, maar normaal gesproken werk ik drie dagen in de kinderopvang. De overige dagen ben ik gezellig met Summer, en als zij straks naar school gaat ben ik die dagen thuis met de baby! Ook schrijf ik blogs op Mama’s op Hakken over mijn zwangerschap en het leven met een peuter, dat vind ik heel leuk om te doen en daar kan ik veel creativiteit in kwijt!

 

elise milou

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

We doen 1x per week boodschappen voor de hele week. Wel halen we tussendoor vaak vers brood. De ene keer halen we de weekboodschappen met de auto, de andere keer laten we het thuis bezorgen. Vooral dat laatste is super fijn nu ik hoogzwanger ben! We zitten daarmee elke week rond de €150. Met een tweede erbij zal dat bedrag ongetwijfeld iets omhoog gaan, als we de luiers meerekenen.

2. Wat is je grootste miskoop?

Miskopen doe ik eigenlijk bijna niet, ik denk dat dat komt doordat ik vaak heel lang kan twijfelen over een aankoop! Wanneer ik dus iets koop heb ik er goed over nagedacht. Wel heb ik regelmatig dat ik snel ben uitgekeken op iets, maar daar kan ik niet echt van balen!

3. Wat is je beste koop?

Dit kan elke maand iets anders zijn! Op dit moment ben ik bijvoorbeeld heel blij met een nieuwe blush van Bobbi Brown. Dan kan ik helemaal gelukkig zijn met mijn nieuwe aankoop. Up next op mijn wishlist staat een nieuwe Iphone, ik weet nu al dat ik daar ook mega blij mee ga zijn!

 

elise milou

4. Spaar je regelmatig?

Ik probeer elke maand te sparen, maar nu we net een nieuw huis hebben gekocht lukt dat wat minder goed haha. Mijn streven is wel om altijd in ieder geval rond de €1500 op mijn spaarrekening te hebben staan als buffer.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Sowieso 5 goedkopere items. Zoals ik eerder al zei ben ik soms snel uitgekeken op items, maar dat is niet zo erg als ze niet zoveel hebben gekost! Wel geef ik vaak wat meer uit aan mooie basics, zoals een tijdloze wollen jas of een mooie leren tas.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor mezelf en de kids koop ik veel online bij H&M en Zara, maar als ik de stad in ga struin ik de hele Kalverstraat af. Dan ga ik ook naar binnen bij Mango, Pull&Bear, Costes, Bershka, noem maar op.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou ons huis afbetalen en het in een keer helemaal verbouwen naar onze smaak, iets waar we nu een aantal jaar over gaan doen. Allebei een nieuwe auto en lekker een maandje op vakantie naar Maleisië, en dan neem ik de familie gezellig allemaal mee! De rest gaat op de spaarrekening voor als we ooit groter zouden willen wonen. Of misschien zou ik toch ook een vakantiehuisje kopen ergens in Spanje of Portugal ofzo!

elise milou

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Laat ik het zo zeggen, ik zou best meer willen verdienen, maar ik zou niet meer willen werken! Dus eigenlijk ben ik best tevreden, ik hecht namelijk veel waarde aan tijd besteden met mijn gezin en dat kan ik nu :-).

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Ja, nouja die hoef ik eigenlijk alleen te controleren. Tegenwoordig is alles al vooraf ingevuld door de belastingdienst!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op dit moment geef ik heel makkelijk uit, ik wil het huis helemaal gezellig hebben voordat de baby komt! Er staat dus minder op mijn rekening dan ik zou willen, maar ik heb wel net allemaal super leuke dingen besteld voor op de kinderkamers. De komende dagen verwacht ik weer een aantal leuke pakketjes, daar kan ik zo naar uitkijken!

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Aan Chantal (@chantttie), een super lieve mama met een toffe stijl en 2 mooie dochtertjes!


Reactie Anne: Ik ben via Natalie en Lizet op je Instagram terecht gekomen en volgens mij heb ik eerder ook wel eens een blog van je gelezen. Je schrijft ontzettend leuk en daarnaast ben je ook nog eens een super leuk en lief persoon om te volgen. Ook al ken ik je niet persoonlijk, de liefde voor je gezin is heel goed in je foto’s af te lezen. Ik blijf je met heel veel plezier volgen en ik ben ontzettend benieuwd naar baby F.! 🙂

Volg Elise Milou ook op Instagram.

Foto’s: Elise Milou (Instagram)

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.