martje van der linden
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Martje

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Martje van der Linden. Op haar gelijknamige Instagram account geeft ze ons een kijkje in het leven van haar en haar 2 lieve zoontjes. Ze maakt de meest prachtige kiekjes, is leerkracht op een basisschool en ik ben ontzettend benieuwd hoe zij over bepaalde geldzaken denkt!


Even voorstellen:

Ik ben Martje en heb samen met Niek 2 jongens. Mink van bijna 3 en Sep van bijna 1. Ik sta voor de klas op een kleine dorps basisschool en daar werk ik 2 dagen. Ik heb 1 dag ouderschapsverlof dus over een tijdje ga ik weer 3 dagen werken. Je kunt meer over mij vinden op mijn Instagram account!

martje van der linden

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Niek doet bij ons altijd 1 keer in de week de grote boodschappen. Daarnaast ga ik iedere week nog een keer op pad voor verse groente en fruit. In totaal geven we denk ik gemiddeld zo’n €100,-  uit.

2. Wat is je grootste miskoop?

Onze oude eetkamerstoelen. In de winkel stonden deze destijds bij de tafel die ik heel graag wilde. Zo bij elkaar zag het er in de winkel leuk uit. Maar ik heb ze altijd heel fors en donker gevonden. Ze zaten overigens wel erg lekker! Vlak voor de bevalling van Sep scoorden we nog nieuwe stoelen, daar ben ik wél heel blij mee!

3. Wat is je beste koop?

Oef, een moeilijke vraag. Over het algemeen ben ik eigenlijk altijd wel blij met alles wat ik koop. Ons huis is denk ik wel onze beste koop tot nu toe. Ik vind het nog steeds een héél fijn en leuk huis, met een fijne tuin en op loopafstand van het centrum.

martje van der linden

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Eigenlijk een beetje van beide, we maken maandelijks een bedrag over naar onze spaarrekening. Ook voor de kinderen. Daarnaast sparen we af en toe nog wat extra,  als het vakantiegeld wordt gestort bijvoorbeeld.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Voor de kinderen overduidelijk 5 items van onder andere Zara. Ik heb het afgeleerd om voor hen dure kleren te kopen. Ik wil me geen zorgen hoeven te maken of ze het wel schoon houden. Ze moeten lekker kunnen rommelen en vies worden! Voor mijzelf is het een combi van duurdere items aangevuld met bijv. Zara items.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Online houd ik van de kleinere en exclusieve shops die ik veel vind via Instagram. Daarom hou ik écht van Instagram. Voor niet al te veel geld shop ik iets voor de kinderen waar niet half Nederland in te vinden is. Verder shop ik voor de kids veel bij de Hema en de Zeeman. Deze hebben fijne basics (die dus lekker vies mogen worden 😉 ).

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ondanks dat ons huis onze beste koop is, zou ik met 1 miljoen toch een nieuw huis kopen. Het lijkt ons héél tof om een opknap boerderijtje te kopen met veel grond er omheen. Met een paar kippen, schaapjes, geitjes etc.. en een sloot achter in de tuin waar de mannen kikkerdril kunnen vangen!

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik denk dat ik op zich niet mag klagen, al is er natuurlijk de laatste tijd veel ophef over het salaris van leerkrachten. Het is hard werken en het is allesbehalve een baan van 9 tot 5 met daarnaast ook nog eens een grote verantwoordelijkheid. Wat dat betreft mogen deze salarissen dus eigenlijk wel omhoog.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We zouden kunnen bezuinigen op de boodschappen, deze kunnen denk ik best wat goedkoper. Maar we houden ook wel van lekkere dingen en van verse producten. Mocht het ooit echt nodig zijn om te bezuinigen, dan zouden we dat dus doen op de boodschappen en op bijvoorbeeld vakanties.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op de lopende rekening niet veel meer want we zijn net een weekend weg geweest waar we allesbehalve op bezuinigd hebben! Gelukkig hebben we altijd onze spaarreking nog achter de hand! 😉

Aan wie draag jij het stokje over?

@mama.lotje


Reactie Anne: Bedankt voor je medewering Martje! Zo heb ik je gelijk wat beter leren kennen. Ook nog iemand die ontzettend blij is met haar huis, same here! Ik herken je punt over dure kleding voor je kinderen. Het is zo ontzettend zonde als het vies- of nog erger- verwassen wordt. Daarom probeer ik ook af te wisselen met merkjes en prima kleding van Hema/Zeeman. Ik heb meerdere vriendinnen die ook werkzaam zijn in het onderwijs, dus je punt over het salaris is heel herkenbaar. Wel erg fijn dat je nu nog lekker van je ouderschapsverlof kan genieten! Nogmaals bedankt voor het beantwoorden en ik wens je heel veel geluk toe met je mooie gezinnetje.

Volg Martje ook op Instagram.

Foto’s: Martje van der Linden

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wat een ontzettend leuke rubriek! 🙂 Ik wil hier ook wel mijn steentje aan bijdrage als er ruimte voor is.

    1. Leuk Jessica! Ik houd je in gedachten en noteer je naam. Er zijn nog best veel gegadigden;-) Dank voor je compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.