MM's Baby

Ik ben zwanger! Update #3

In de vorige update deelde ik mijn ervaringen van week 13 t/m 20, nu is het tijd om het 1e deel van de 2e helft van de zwangerschap te beschrijven! Zo’n gek idee, dat ik inmiddels al ruim over de helft ben. Nog een paar maandjes en onze mini is dan echt bij ons. Een nieuw leven, nieuwe ervaringen, met alle ups & downs die het leven met zich meebrengt. Het klinkt gek, maar je kijkt al zover vooruit.. 


Week 20 – 23:

Tja, vooruitkijken is wel nodig.. Aangezien de tijd aan ons voorbij vliegt in een razend tempo. Ik besloot in week 18 een baby-uitzet lijst te printen, omdat ik graag voorbereid te werk ga;-) De babykamer is inmiddels compleet en ingericht, nu was het tijd voor de kinderwagen. Waarschijnlijk 1 van de grootste uitgaven, als het op babyspullen aankomt. Je slaat steil achterover bij het bezoeken van een babyzaak en het aanhoren van de prijzen. Afijn, het zal wel moeten. Een winkel-wagentje is ook niet comfortabel voor mini.

 

Musty urban nomad

Uiteindelijk kiezen we voor een Mutsy kinderwagen. Een prima middenklasser met een goede steunhoogte, hoge kwaliteit en leuk design voor een fijne prijs(ik klink als een ware kenner!) En kan bij goed onderhoud nog wel 4 kinderen mee (NO WAY). Nu de grootste uitgave is gedaan, kunnen we ons beter focussen op de wat kleinere en minder dure dingen.  Zoals hydrofiele doeken, een voedingskussen, dekentjes, slabbetjes, doekjes en natuurlijk kleertjes!

 

 

 

Voordat we onze aankopen gaan doorlopen, wil ik jullie natuurlijk eerst berichten over dé mijlpaal van de zwangerschap: de 20- weken echo. Het doel van deze echo is voornamelijk medisch. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar de grootte van de baby en zijn organen, ledematen en ligging. Ook wordt er gespeurd naar mogelijk afwijkingen. Een spannend moment dus. Bij onze mini bleek gelukkig alles goed te zijn. Precies rond het gemiddelde en in goede gezondheid. Indien gewenst, wordt het geslacht tijdens deze echo ook bekend gemaakt. Natuurlijk wilden wij dat weten, kom maar op met die blauwe/roze muisjes!

 

Vooraf hebben we overigens een kleine poll gehouden met vrienden en familie. De uitslag hiervan was als volgt:

  • 85% meisje
  • 15% jongen20 weken echo jongen

 

Het verlossende woord kwam op die ene, warme zomerdag. “Jullie krijgen een JONGEN!” aldus de echoscopiste. Zo zie je maar, voorspellingen wijzen niets uit.  😉

 

 

 

 

cupcakes zwanger

 

 

Ondertussen groeide mijn buik gestaag door met ongeveer 1 cm per 2 weken en werden vrienden, familie en collega’s ingelicht over het heuglijke feit dat wij een jongen verwachten. Met o.a. beschuit en muisjes en cupcakes met speciale felblauwe hagelslag is iedereen op een leuke manier op de hoogte gesteld.

 

 

1e kleertjes jongen

 

Aangezien ik normaal een buikslaper ben, was het even wennen aan een nieuwe slaapstand. Zijwaarts, op mijn rug of met een kussen tussen de benen. Onderhand heb ik het mezelf allemaal aangeleerd. Ik hoop dat dit nog relaxt blijft tot aan de bevalling, maar we zullen het gaan zien.. Na de 20 weken echo ben ik linea recta naar de Hema gegaan om dan eindelijk een rompertje te kopen in de juiste kleur. Het is zoveel makkelijker winkelen als je het geslacht weet!

 

 

 

23 weken zwanger

 

Daarnaast konden wij ons nu echt oriënteren op een naam. Een jongensnaam welteverstaan. De gekozen meisjesnaam was niet meer van toepassing, maar een naam voor een jongen bleek toch wat lastiger te zijn. Willen we gaan voor een korte, Hollandse naam? Of wordt het toch een bijzondere naam met meerdere lettergrepen? En hoe klinkt de afkorting van de naam in combinatie met onze achternaam? Ook belangrijk. Je wilt tenslotte geen schaamnaam voor je pasgeboren kind.

 

 

Week 23 – 26:


24 weken zwanger

De dagopvang van onze mini is geregeld! Na een heel leuk oriëntatie-gesprek met een gastouder die maar 80 meter (!) van ons vandaan woont, hebben wij gekozen voor de gastouderopvang. Belangrijk om alvast te regelen, omdat de dagopvang tegenwoordig weer enorm aantrekt en soms al ruim van tevoren volgepland is. Daarnaast is de kraamverzorging ook geregeld, naar aanleiding van een leuk en vrijblijvend gesprek. Via Kraamzorg 1 op 1 heb je de mogelijkheid om zelf een aanvraag te plaatsen, waar zelfstandige kraamverzorgsters op kunnen reageren. Ideaal. Want zo kun je, na een oriënterend gesprek. zelf de keuze maken voor een passende kraamhulp.

 

 

zwanger42-2

 

 

In week 25 doe ik, met 8 collega’s, mee aan de TCS business run tijdens de Amsterdam Marathon. Aan het begin van dit jaar heb ik ons team ingeschreven voor de 8km. Niet wetende dat ik zwanger was en de run misschien wel niet kon lopen. Gelukkig voelde ik mij nog topfit en liep in de voorgaande weken telkens 5-9 km. Uiteindelijk zetten we met zijn allen een toptijd neer en wordt het een onwijs gezellige dag. Hardlopen gaat dus nog steeds prima, ondanks het gevoel van een soms wat drukkende blaas 😉

 

 

 

zwanger42

 

 

Manlief kan zich nauwelijks beheersen bij het zien van al die mini kleertjes en kwam thuis met deze aanwinsten. Mijn hart smelt! Die garderobe zal er ongetwijfeld goed bij hangen. Op naar de volgende weken!

 

 

 


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Woehoew, een jongetje! Leuk om te weten, nu op zoek naar een naam dus 😉 Veeeel succes en liefs!

    1. Dankjewel!! >3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.