losse postzegel kopen
MM onderzoekt

Ontvang een persoonlijk kaartje + gedichtje van mij!

Laten we eerlijk zijn: hoeveel brieven/kaarten heb jij in het afgelopen jaar op de post gedaan? Die van mij zijn in ieder geval op 1 hand te tellen. De oorzaak ligt niet alleen bij de digitalisering van ons leven, maar ook het gemak waar onze hele samenleving inmiddels aan gewend is. Toegegeven, ik vind het geweldig om een kaartje te krijgen en naar iemand op te sturen. Ik heb een hele verzameling losse kaartjes in de keukenlade. Maar als het eenmaal zover is dan besef ik me dat er een postzegel op geplakt moet worden. Argh! En laat ik het velletje nou altijd kwijt zijn of… ze moeten gehaald worden. Ik ben de perfecte afspiegeling van onze huidige, verwende samenleving. Ik heb dan geen zin meer om een vel met postzegels te halen. Maar PostNL heeft met ons meegedacht.. Zodat ik nu al mijn post / brievenbus pakjes vanuit huis kan versturen zonder naar de winkel te hoeven voor een postzegel. Ik testte het uit!


Het dressoir bij mijn ouders was iedere zomer gevuld met talloze, leuke verjaardagskaarten. Omdat mijn broertjes en ik allemaal in dezelfde maand jarig zijn, maar ook omdat het versturen van verjaardagskaarten 20 jaar geleden nog doodnormaal was. Mijn oma vulde de envelop niet alleen met een zelfgemaakte kaart, maar stopte er ook nog wat geld in. Best een risico eigenlijk, maar het kwam altijd veilig aan.

Tegenwoordig ontvang ik geen enkele kaart meer op mijn verjaardag. Wel talloze appjes, Facebook- en Instagram DM’s en hier en daar een creatief uitziende e-kaart in een poging tot een social media bericht wat persoonlijker te maken. Maar niets is zo persoonlijk als een zelfgeschreven kaart of brief. Daar zullen we het allemaal wel over eens zijn. En op die brief hoort een postzegel. Eentje die je plakt, of eentje die je zelf opschrijft. Want als er geen postzegels in huis te vinden zijn, dan kun je ze tegenwoordig ook los aanschaffen via de postzegelcode van PostNL.

Ik communiceer regelmatig met jullie via Instagram of mij blog, maar hoe leuk is het dat ik jullie ook echt persoonlijk kan benaderen via de brievenbus? Ik ga 5 van mijn volgers verrassen met een handgeschreven kaartje én gedichtje. Kans maken? Lees dan even verder 😉

Losse postzegel kopen via de postzegelcode

Sinds PostNL de postzegelcode heeft ingevoerd is het  alleen maar makkelijker om losse postzegels aan te schaffen. In principe dus vanuit die spreekwoordelijke, luie stoel;-) Ik nam de proef op de som en besloot mijn vriendin te verrassen met een verjaardagsgedichtje en verstuurde de kaart met de postzegelcode:

‘Leeftijd is gewoon een nummer
net als de 4e in de rij.
Of de nummers van je kentekenplaat
en het aantal kippen op de boerderij

Ze zeggen niet voor niets,
dat het leven pas bij 30 begint.
Over 5 jaar roepen onze zonen:
“Mam, gedraag je toch niet steeds als een kind”!

 

losse postzegel kopen

De postzegelcode is 5 dagen geldig, dus je hoeft niet dezelfde dag al naar de brievenbus te rennen. Via de app schaf je hem makkelijk aan, maar het kan ook gewoon via de Website van PostNL.

De bestelling voor een postzegelcode voor het kaartje zoals hierboven kun je binnen 3 minuten afronden. Alles wat door de brievenbus past, kun je in principe versturen met de code. Let er wel op dat je je zending dan even afweegt, want jouw ontvanger wilt vast geen rekening krijgen 😉

Nadat je je frankering hebt geselecteerd, kies je je bank en betaal je direct online.

Vervolgens wordt er een 9-cijferige code getoond die je noteert op de plek waar je normaal gesproken de postzegel plakt.

losse postzegel kopen

Give away!

Via PostNL mag ik jullie een setje kaartjes cadeau doen én daarnaast stuur ik 5 volgers een handgeschreven kaartje inclusief persoonlijk gedichtje!

Wat moet je hiervoor doen?

  • Laat een reactie achter onder deze blog en/of mijn Instagram post en vertel wie jij als laatst een kaartje hebt gestuurd en waarom.
  • Én waarom je een kaartje + gedicht van mij wilt ontvangen natuurlijk 😉

Volgende week kies ik de winnaar!

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Wat een leuke actie! Ik doe heel graag mee. Ik stuurde vorige week nog een kaartje naar mijn neefje die 2 jaar werd 🙂

    1. Ah super leuk!

  2. Ik stuurde mijn laatste een kaart naar mijn vriend. We zien elkaar soms niet zo vaak als we zouden willen maar als het niet lukt dan stuur ik graag een kaartje om hem te laten weten hoeveel ik van hem hou! Hij is zelf niet zo van de kaartjes terug sturen dus ik zou er graag een van jou in de bus krijgen!

    1. Wat ontzettend lief en uniek Iris! Die houd ik erin.. Ga ik ook een keer doen, want het is een super leuke en lieve verrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.