podcast moneymom
MM's Baby Podcast Purse-Oonlijk

Moneymom’s podcast: hoeveel kost een tweede kind? En borstvoeding..

In mijn vorige podcast had ik verschillende gesprekken over gewenst kinderloos zijn en de sociale druk van de beslissing om wel al dan niet te kiezen voor kinderen. Ook had ik het druk. Heel druk. Nu nog steeds, want mijn verlof is dan al wel in zicht maar dat betekent ook dat ik het drukker heb dan ooit tevoren. Afijn. daar gaat deze podcast niet over. Waar hij wel over gaat? De uitgaven voor de nieuwe babykamer, Mats zijn peuterkamer en mijn twijfels over borstvoeding.


Ik neem jullie mee naar de 27 weken afspraak bij de verloskundige en tijdens een klusmiddag horen jullie hoe hoog onze kosten zijn rondom de tweede. Ook zoek ik uit hoeveel mijn zorgverzekeraar heeft vergoed na de vorige zwangerschap. Spoiler alert: bizar!

Daarnaast vertel ik hoe het borstvoedings-hoofdstuk mij de vorige  is bevallen en wat ik nu anders ga doen. Ik haal er een recent onderzoek bij waaruit blijkt hoeveel het geven van borstvoeding eigenlijk kost. Want als we één ding zeker weten dan is het wel dit: borstvoeding zou alleen gratis zijn als we de tijd en moeite van een vrouw niet op waarde schatten. Veel luisterplezier!

Beluister mijn derde podcast via Soundcloud:

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Carolien zegt:

    Fijne podcast. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat voor zorgverzekering jij hebt.

    1. Dank! Ik ben verzekerd bij Zilveren Kruis, aanvullend 2 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.