gelddagboek
Purse-Oonlijk

Purse-Oonlijk: Gelddagboek Nadine

Vorige week schreef ik, sinds lange tijd, weer eens een gelddagboek. Wat heb ik in 1 week uitgegeven en is dit meer of minder dan wat ik had verwacht? Een goed moment om eens stil te staan bij je uitgaven, aangezien je dat pasje zo makkelijk voor de lezer houdt 😉 Een klein bedrag betalen via de bank is tegenwoordig niet moeilijk meer, maar daardoor verliezen we onze uitgaven zo nu en dan uit het oog. Ik noem het ‘mindful budgetteren’. Klinkt misschien lastig, maar dat is het zeker niet. Toen ik een oproep deed voor andere gegadigden voor deze rubriek, kwamen er dan ook tientallen enthousiaste reacties binnen. Onwijs gaaf! Ik ben dus niet de enige die zicht wil houden op haar uitgaven. Vandaag deelt Nadine haar week-uitgaven met ons. Zij hield, per dag, een gelddagboek bij om met ons te delen. Te leuk toch? 


Even voorstellen:

Ik ben Nadine, 24 jaar oud en woon samen met mijn man en dochter Philou van 1 jaar in een heel fijn huis. Ik werk (en leer) momenteel 3 dagen in de week als hartfunctie laborant in het ziekenhuis. Daarnaast houd ik van gezelligheid en leuke dingen ondernemen met mijn familie en vrienden. En.. ik ben een beetje verslaafd aan Instagram 😉 (there, i said it).

gelddagboek

Maandag:

Op mijn werk eet ik een kleine zelf samengestelde salade á €2,20. Het is heel verleidelijk om een vette snack te halen voor €1,60, maar ik kies toch verstandig, en tegelijkertijd ‘duur’.
S’avonds bestel ik bij Picnic de meeste boodschappen van de week; €46,76. Hier moeten we het tot zaterdag mee kunnen doen, op waarschijnlijk een paar verse (of vergeten) dingen na die we nog gaan halen bij de supermarkt in de buurt.
Tevens schrijft Monuta nog € 7,18 af.

Totaal: €56,14

 

Dinsdag:

Ik heb hele leuke sandaaltjes voor mijn dochter Philou gescoord op Marktplaats! Ik betaal €20,75 inclusief verzendkosten.

Totaal: €20,75

Woensdag 18 juli

Met wat vriendinnen en kleine vriendin Philou doen we een hapje en een drankje op een terras, dit kost ons €8,50 p.p.
Ik koop nieuwe slippers in de uitverkoop én een kettinkje en ik betaal maar €6,50! Ik had het geluk nog een tegoedbon te hebben, omdat ik maanden geleden wat terug heb gebracht en daarom nu dus maar een klein bedrag hoef te betalen.
Ook ga ik nog even naar de Action. Ze hebben niet wat ik zoek, maar zonder lege handen kom je nooit thuis vanuit de Action , dus ik spendeer toch nog €2,33. Best knap vind ik zelf.
Verder heeft mijn man een nieuw kenteken besteld voor zijn motor. Kosten: €25,91.

Totaal: €43,24

gelddagboek gezin

Donderdag:

Ik koop een soepje op ’t werk; €0,60. Dat vind ik dan wel weer een redelijke prijs.
’S avonds kom ik er achter dan ik de één na laatste luier pak. Ik ga nog snel even naar de Kruidvat en neem een pak luiers- en doekjes mee, waarvoor ik €16,47 neerleg.

Totaal: €17,07

 

Vrijdag:

Ik ga met Philou bij mijn zus, neefje en nichtje lunchen. Ik neem een bakje kibbeling en 2 broodjes haring mee van de visboer; €10,45.
ik doe nog een klein boodschapje bij de Albert Heijn en dat kost me €5,78.
’S avonds gaan mijn man en ik sinds heeele lange tijd samen uit eten en betalen €88,25.

Totaal: €104,48

Zaterdag:

Het zusje van mijn man is jarig, dus er moet een cadeautje aangeschaft worden. Ik koop een hangplant voor in de tuin en neem er ook gelijk één voor ons zelf mee. Ik heb nog een VVV bon van €10,00, dus uiteindelijk betaal ik nog €15,98. Het is een eindje rijden dus er moet ook weer getankt worden en dit kost ons €51,31.
Verder heeft mijn man wat onderdelen besteld voor zijn motor, dus er wordt nog €16,95 afgeschreven.

Totaal: €84,24

Zondag:

We gaan op kraambezoek samen met mijn broer en schoonzusje bij een neef, vlak bij Den helder (dit is voor ons 1,5 u rijden). We besluiten daarna om naar het strand te rijden om te lunchen en wat drankjes te doen bij een beachclub. Op de terugweg rijden we nog even langs de Mac. De totale kosten zijn die dag inclusief het kraamcadeautje €180,- maar we delen de kosten door 2, waardoor we op €90,00 uit komen. Best een duur dagje zo.

Totaal: €90,-


Totaal deze week: €415,92

Nadine: Ik merk dat we in de zomermaanden toch wel een stuk meer uitgeven aan dingen zoals boodschappen voor een bbq of een drankje op het terras. En daarnaast geef ik toch elke dag wel kleine bedragen uit aan dingen die niet echt nodig zijn. Hier zou ik wel op kunnen bezuinigen, maar dit vind ik niet persé nodig, omdat het kan en ik er ook van geniet. Verder ben ik tevreden over onze uitgaven.

Anne: Ik ben het helemaal met je eens Nadine, zolang je er goed van geniet is er geen reden om te bezuinigen. Mits je budget het natuurlijk toelaat, maar dat is geen probleem lijkt me. Jullie houden het zeker netjes! En jezelf af en toe verwennen met een etentje tijdens een date-night is alleen maar goed! Ik denk dat dit een goed voorbeeld is van de uitgaven van een gemiddeld gezin in de zomer. Prima budget ook voor boodschappen hoor! Als ik het goed heb, ben je incl. luiers nog geen €70,- voor deze week kwijt. Top! Ontzettend bedankt voor het delen van jouw gelddagboek!

Volg Nadine op Instagram!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.