Purse-Oonlijk

Purse-oonlijk: Suzanne van Duijn van SuusjeHQ

Deze week in purse-oonlijk: Een kijkje in het gelddagboek van digital nomad Suzanne van Duijn! Voor haar werk is ze niet locatie gebonden, wat resulteert in het feit dat ze een groot deel van het jaar vanaf de mooiste locaties werkt. Als freelance blogger en PR adviseur is geen enkele dag hetzelfde en als je dan ook nog eens leuke reisjes mag maken dan heb je wat mij betreft de perfecte baan!  Voor mij hield ze een week lang een gelddagboek bij, op locatie!


Even voorstellen:

Nu hoor ik je denken; wat is een Digital Nomad eigenlijk? Suzanne is freelance pr-adviseur en blogger en is locatie-onafhankelijk. Of ze nu op een Caribisch strand zit of tussen de olifanten in Thailand. Werken doet ze op iedere plek ter wereld. Heerlijk toch? Daarnaast bezit Suzanne al enkele jaren het blog artikel255.nl waar je veel artikelen over haar reizen en het digital nomad bestaan kan verwachten. Dit jaar begon ze goed met een workation in Puerto Viejo, een chill strandplaatsje in Costa Rica. Speciaal voor Purse-oonlijk hield ze een week lang haar uitgaven bij. Wat kost het leven als digital nomad?

Zaterdag 28 januari


Helaas begint dit gelddagboek niet zo vrolijk. Mijn vriend en ik worden allebei ziek wakker in onze hotelkamer (€44 per nacht). Voedselvergiftiging! Na wat keertjes ons neus gepoederd te hebben verzamelen we de kracht om naar de bakker om de hoek te strompelen. We kopen een paar droge broodjes, een fles water en icetea. Kosten: €12,-.

’s Avonds dineren we eveneens om de hoek en vragen om gestoomde rijst met gestoomde groenten. Dat kan ons lichaam wel aan en onze portemonnee ook: slechts €12,- . Elk nadeel heb z’n voordeel zullen we maar zeggen!

Totaal: € 68,- (twee personen)

 

Zondag 29 januari


We slapen nog een nachtje in de hotelkamer (€44,-) voor we naar een bungalow kunnen verhuizen. Onze eetlust is terug, maar we beginnen rustig aan met twee pannenkoekjes, een kop thee en een sapje bij Café Rico. Kosten: €20,-. We hebben laat ontbeten dus slaan de lunch min of meer over. Een wandeling op het strand doet ons goed. Daarna even boodschapjes doen (€10,-). Het diner kost ons €30,-.

Totaal: € 104,- (twee personen)

Maandag 30 januari


Hoera, we mogen verhuizen naar een bungalow vandaag! Dit is iets duurder (€66,-), maar het voordeel is dat we nu weer zelf kunnen koken. En dat is wel fijn als je vijfenhalve week op reis bent. We verblijven overigens ‘maar’ tweeënhalve week in Puerto Viejo hoor. De rest van de tijd hebben we rondgereisd om het prachtige land te ontdekken. We weten inmiddels dus wel dat de uitgaven ook vandaag weer normaal zijn: ontbijt à €20,-, lunch à €20,- en diner (boodschappen) à €30,-. Met die boodschappen kunnen we gelukkig langer doen. We brengen ook nog wat kleren naar de wasserette (€10,-).

Totaal: € 146,- (twee personen)

 

Dinsdag 31 januari


’s Morgens haal ik brood bij het bakkertje. We maken thuis een ontbijtje. Hetzelfde geldt voor lunch en diner. De boodschappen hebben we nog in huis. De bungalow kost weer €66,- per nacht.

Totaal: € 67,50,- (twee personen)

 

Woensdag 1 februari


Jeej, vandaag vier ik mijn eerste verjaardag als zelfstandig ondernemer! En dus geef ik flink geld uit 😉 Na een ontbijt van zelfgebakken pannenkoeken ga ik shoppen en taart halen. De score: €15,- voor een ketting en taart en bagels voor €14,-. Ook koop ik een grote fles water voor €4,-. ’s Avonds gaan we uiteten bij een heerlijke pizzeria en drinken wat biertjes à €35,-. De bungalow kost weer €66,-.

Totaal: € 134,- (twee personen)

costa rica kosten

 

Donderdag 2 februari


Doordat we nog steeds in onze bungalow (€66,-) zitten ontbijten, lunchen en dineren we weer thuis. Ik haal alleen een vers brood bij de bakker (€1,-) en eind van de middag genieten we van de zonsondergang aan het strand met biertjes en nacho’s. Kosten: €18,-. Oh, en ’s morgens heb ik een massage genomen om mij eerste jubileum te vieren. De massagesalon was de dag ervoor vol. Kosten: (helaas) €60,-.

Totaal: € 145,- (twee personen)

 

Vrijdag 3 februari


Onze laatste dag in Puerto Viejo en de laatste dag van dit gelddagboek! Onze bungalow kost ons een laatste €66,-. De buskaartjes naar San José kosten €20,- (voor twee). Verder houden we het netjes: we ontbijten en lunchen thuis. ’s Avonds vieren we nog één keer het goede leven, pura vida. Biertjes, nacho’s en en hoofdgerechtje bij Lazy Mon, een chil tentje aan het strand. Kosten: €32,-.

Totaal: € 118,- (twee personen)

costa rica

 

Conclusie Suzanne:

De volgende dag zitten we vijf uur in de bus en stappen daarna door naar elf uur het vliegtuig in. Hasta Luego Costa Rica, je was prachtig (en niet goedkoop)!

Totale kosten één week: € 782,50,- (met twee personen)

Per persoon kost een workation van en week in Costa Rica ons dus € 391,25,-. Dat is iets minder dan € 56,- per dag.

Suzanne maakt ook filmpjes, bekijk hier een kleine tour door hun schattige bungalow in Costa Rica!

 


Reactie Anne:

Costa Rica heet niet voor niets ‘rijke kust’. De natuur is er wonderschoon en het leven onbezorgd! Daar hangt een zeker prijskaartje aan, want als ik naar de kosten van overnachtingen en het eten kijk, is het inderdaad niet heel goedkoop. Ik heb eerder gehoord dat Costa Rica niet zo goedkoop is als de andere Zuid-Amerikaanse landen, maar wel zeker een bezoekje waard! Ik voel een lichte jaloezie als ik naar jullie activiteiten kijk. Biertjes op het strand, ontbijten met pannenkoekjes en ultiem genieten van het prachtige land. Ik vind dat jullie het erg netjes hebben gedaan, vooral wat betreft het vele ‘thuis eten’! Balen van die voedselvergiftiging, maar volgens mij zijn jullie er nog vrij goed vanaf gekomen en hebben jullie de rest van deze ‘workation’ beleefd zoals het een echte Digital Nomad betaamt. Chillen & werken!


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

  1. Leuk om te lezen. Ik ben daar ook in mijn reis, die net gisteren ten einde kwam, geweest. Ik weet dat ik na 8 weken Costa Rica, waarvan 4 in Puerto Viejo, veel geld heb uitgegeven. Maar exact weet ik het niet. Het gemak om daar vaak uit eten te gaan kost wat. Ook de was laten doen kan ik herinneren als het duurste land van Centraal-Amerika. Maar de plek en de sfeer daar maken alles goed! Leuk om het filmpje erbij te zien.

    1. Leuk! En wat toevallig dat je er ook net bent geweest. Lijkt mij ook dat Costa Rica zijn dure prijzen zeker waard is!

  2. Wat een goed artikel om te laten zien hoe het ook kan! Dit lijkt mij echt een ontzettend fijne manier om te kunnen werken en ook nog eens iets van de wereld te zien.

    1. Echt hé! Suzanne heeft, in mijn ogen, haar echte droombaan gevonden:-)

  3. […] Misschien hebben jullie deze term eerder voorbij zien komen. Suzanne van Duijn heeft namelijk een purse-oonlijk dagboek bijgehouden en daarbij vertelt ze tevens over haar werk als pr-adviseur én digital nomad! Als […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.