Lijstjes

6 tips om te doen op 2e paasdag 2018

Vorig jaar publiceerde ik ook al een lijstje met dingen om te doen op 2e kerstdag, wat voor aardig wat inspiratie heeft gezorgd. Ook met Pasen kan ik natuurlijk niet achterblijven. De temperatuur stijgt gestaag, de vogeltjes fluiten en het voorjaar komt er weer aan. Daarnaast mogen we onbeperkt eieren eten, of ze nu van chocolade, suiker of de kip zijn. Even niet nadenken, maar gewoon genieten. We krijgen er tenslotte een extra vrije dag bij. Niet iedereen staat hier om te springen, vooral omdat het dan 2 ‘zondagen’ zijn die een eeuwigheid lijken te duren. Maar.. gezelligheid maak je zelf en je hebt dan ook legio mogelijkheden om 2e Paasdag dit jaar tot een succes te maken. Ben je het binnen zitten op 2e Paasdag ontzettend zat? Dan geef ik je hierbij tips om wat te doen op 2e Paasdag 2018. Wat je in ieder geval niet moet doen: Nieuwe meubels uitzoeken op de woonboulevard. Nee. Doe het alsjeblieft niet.


Brunchen tijdens 2e paasdag

  • Brunchen tussen de panda’s in Ouwehand. Dat klinkt best avontuurlijk, nietwaar? Via de website van Ouwehands Dierenpark kun je je opgeven voor de brunch. Kinderen t/m 2 jaar eten gratis mee en oudere kinderen eten voor een gereduceerd tarief. Vervolgens kun je met een volle buik de rest van het park bekijken.
  • Brunchen bij brunchkoning van der Valk is altijd een feest. Druk, dat wel. Maar de brunch wordt gewaardeerd als 1 van de beste.
  • Het is misschien nog wel veel leuker om bij een leuk boerderijtje, Bed & Breakfast of restaurant bij jou in de buurt te brunchen! Ik zie dat er ontzettend veel is volgeboekt, dus paasbrunches zijn blijkbaar erg populair 😉
  • Enne.. Budget over? Ga dan in stijl brunchen in onze hoofdstad bij het Sofitel , het Amstel of Grand Hotel Amrath. Ook hier is reserveren noodzakelijk.

 

tips 2e paasdag 2018Bezoek de AH buitendagen op 2e Paasdag

Super leuk! En ontzettend populair, dus wees er snel bij. Veel activiteiten zijn al volgeboekt. Vele boerderijen, fruitteelt bedrijven en brouwerijen openen op 2e Paasdag speciaal hun deuren voor de AH klanten. Erg leuk voor kinderen, omdat hier veel rekening mee is gehouden in het organiseren ervan. Zo zijn er proeverijen voor de ouders en vele activiteiten voor de kinderen te vinden. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Via de website van de AH buitendag is een tijdslot te reserveren, waardoor je niet verrast wordt door enorme drukte. Een heel leuk initiatief vanuit AH en erg slim dat deze activiteit op 2e paasdag is gepland. Schrijf je hier in.

 

2e paasdag tips

Maak een rondvaart over de Linge

Oké, je moet je flink warm aankleden. Maar de Linge is echt prachtig. Zonnetje erbij, rustig vaarwater en prachtige natuur. Ik heb enkele jaren geleden een rondvaart over de Linge gemaakt met een kajak. En het was zeker voor herhaling vatbaar. Langs de Linge (rivier stroomt door de Betuwe) zijn verschillende verhuurbedrijven te vinden. Zoek er 1 uit en reserveer (bijvoorbeeld bij deze), want ook dit is op 2e paasdag enorm populair.

Eieren zoeken op de Hoge Veluwe

Echt een heel leuk idee. De Hoge Veluwe is al gaaf om te bezoeken, laat staan dat er eieren verstopt zijn! Helaas mag je als volwassene enkel toekijken, maar hoe leuk is dit initiatief. In twee leeftijdscategorieën gaan kinderen op zoek naar de door de paashaas verstopte eieren. Alvorens de zoektocht start, is er gelegenheid tot het knutselen van paasmandjes, schminken en er is een heuse ballonkunstenaar aanwezig.

Na de zoektocht vindt de prijsuitreiking plaats. De activiteit is gratis, maar er dient wel entree voor het park betaald te worden. Geen kinderen of geen trek in een zoektocht? Dan is er ook een paasmarkt te vinden in het park zelf. Op deze markt zijn talloze authentieke producten te vinden zoals wol, kaas, jam en allerlei andere verse en lokale producten.

Bekijk alle info over de Hoge Veluwe hier.

2e paasdag 2018Struinen over de paasmarkt

De paasmarkt van Panningen staat al jarenlang bekend als 1 van de grootste paas-rommelmarkt van Nederland. Deze mega markt trekt jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers, afhankelijk van het weer. Aangezien de weersvoorspellingen dit jaar prima zijn, zou ik zeker een bezoekje wagen als je in Limburg bent. Panningen bevindt zich namelijk in het midden van de provincie en het gehele centrum bezit tijdens deze rommelmarkt maar liefst 4 kilometer aan kraampjes en stalletjes.

2e Paasdag in Amsterdam

Is Limburg je iets te ver? Breng dan een bezoekje aan onze hoofdstad. Er worden veel activiteiten georganiseerd. Zonder en met kinderen. Een kleine greep:

  • Paaseieren zoeken in het Amsterdamse Bos.
  • Passieconcerten of kerkdiensten bijwonen in 1 van de muziekgebouwen of kerken.
  • De voetjes van de vloer tijdens het DGTL festival
  • Een mooie dag om de botanische tuinen van Hortus Botanicus te bezoeken
  • De jaarlijkse paasspeurtocht in Artis bijwonen, om vervolgens kleine kuikens te zien groeien in het broedmachinehuis.
  • Of gewoon lekker struinen langs alle winkels in de Pijp of de negen straatjes. Bekijk hier wat shoptips in Amsterdam die ik eerder met je deelde.

Heb jij nog leuke tips om te doen tijdens het Paasweekend? Ik hoor ze graag van je 🙂

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.