Categories: MM onderzoektMM test

De baby van Bridget: Recensie

Vorige week was ik, net als honderden andere vrouwen, bij de premiere van Bridget Jones’s Baby. De 3e film over het ietwat chaotische leven van Bridget Jones en haar gestuntel met de mannen. 


 

En wat hebben we weer gelachen. Ook deze film traint de lachspieren aanzienlijk. Al is het alleen al om de klungelige Bridget herself. De film begint bij haar traditionele verjaardag, haar 43e welteverstaan, waarbij ze zelfspottend een hele fles wijn in haar eentje achterover giet. Vervolgens belt mams ook nog even om Bridget eraan te herinneren dat haar eierstokken niet het eeuwige leven hebben.

Uiteraard zien we iets verder in de film de reden van haar breuk met Mr. Darcy en het feit dat ze nu ‘happy single again’ is. We zien ook dat de carrière van Bridget een flinke boost heeft gekregen. Ze is nu televisie producer en leidt dan ook de show die 1 van haar beste vriendinnen presenteert.

Deze vriendin neemt haar geregeld mee op stap. Zo ook tijdens een gezellig meiden weekend waarin ze zichzelf weer begin 20 wanen. Ze besluiten een bezoek te brengen aan een groot festival en zie hier de entree van onze McDreamy! Ook Ed Sheeran heeft een piepklein en erg lachwekkend rolletje tijdens dit weekend.

Nadat ze van een flinke kater is bekomen, loopt Bridget uiteraard Mark Darcy tegen het lijf bij de doop van haar neefje. Mark schijnt inmiddels getrouwd te zijn, is helemaal over Bridget heen en andersom. Of toch niet?

De titel van de film vertelt de rest. Bridget ontdekt enkele weken later dat ze zwanger is. Maar.. wie is toch  de vader? Dat probeert ze via verschillende, enorm lachwekkende wegen te ontdekken. Wat volgt is een lange weg met vooral de typische gênante ‘Bridget gebeurtenissen’. Ik was vooral fan van het moment met haar langverwachte concept-presentatie voor tal van journalisten en camera’s. Op dat moment komen beide mannen haar steunen en probeert ze er alles aan te doen om te voorkomen dat de mannen elkaar ontmoeten. Met hilarische stunts tot gevolg.

De hele zaal lag zo ongeveer 123 minuten dubbel en ook ik heb enorm genoten van deze erg fijne komedie. Sequels van een film blijven leuk, mits dezelfde acteurs en regisseurs er een steentje aan bijdragen. Gelukkig was iedereen ook tijdens dit vervolg weer van de partij, inclusief de schattige ouders van Bridget. Hugh Grant kwam minimaal voorbij in deze film, maar wellicht een idee voor een Bridget Jones #4 ? 😉

 

 


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Recent Posts

Overlijdensrisicoverzekering vs. uitvaartverzekeringen

Bijna 2 jaar geleden (oh my, wat gaat de tijd snel) schreef ik een artikel…

3 weken ago

Zo maak je van je campingavontuur een glampingavontuur

Je hebt mensen die kamperen het einde vinden en mensen die een caravan, tent of…

1 jaar ago

Vergoedingen via je zorgverzekering voor zwangerschap en bevallen in 2023

Ja ja, daar is 'ie weer. Hét overzicht van zorgverzekeringen voor vrouwen met een kinderwens…

1 jaar ago

5 tips om jouw kleding snel te verkopen via Vinted

Vinted. Enkele jaren geleden installeerde ik de marktplaats-app voor tweedehands kleding al eens, maar ik…

1 jaar ago

Tips voor een perfect verblijf in Playa del Carmen

Als rasechte Mexico liefhebber heb ik inmiddels zoveel tips verzameld, dat het me verbaasde dat…

2 jaar ago

Refurbished en tweedehands: wat zijn de verschillen?

Nu het aanschaffen van tweedehands items wint aan populariteit, lijkt het mij een mooi moment…

2 jaar ago