MM eet

BM eet: Quesadillas!

Toen ik in 2010 in Mexico woonde, ontdekte ik de wereld van quesadillas. Niet alleen met kip en kaas, maar ontelbare andere varianten. Ik deel vandaag mijn favoriete -niet vega- versie. Zelf maak ik altijd wat quesadillas zonder kip, maar die met kip is toch wel echt traditioneel. Lekker als midnight snack, maar volgens de Mexicanen ook prima als ontbijt, lunch of voorafje. Ik vind het meer een maaltijd-ding. Gesmolten kaas ligt als een steen op je maag, dus de quesadillas moet je echt met mate eten. En dat is nog best lastig. Vooral met een laag guacamole en heerlijke salsa erbij, blijf je eten. Dus ik waarschuw je alvast; eet dit gerecht met mate. 


 

Het geheim van deze quesadillas is het feit dat alle ingrediënten eerst gesneden worden tot een fijne mix. Alleen dan is de kaas/groente/kip combi precies goed en verklein je de kans dat er stukken uitvallen tijdens het bakken.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 groot blikje mais
  • 1 paprika
  • 300 gram kipfilet
  • paprikapoeder en knoflookpoeder
  • 8 wraps (middelgroot)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 4 bosuitjes
  • 3 avocado’s
  • 1 tube salsa van Mesa Mexicana

 

 

Bereiding:

Bak de kipfilet met de kruiden gaar en laat afkoelen. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, of ‘pluk’ de filet zodat er flinterdunne stukjes uitkomen.

 

 

Snijd vervolgens de paprika, bosui en voeg samen met de geraspte kaas, mais en kipfilet in een grote schaal. Meng door elkaar.

 

Je kunt er altijd meer kaas, kip of andere groente aan toevoegen, experimenteer vooral! Laat echter tomaat of andere vochtige groente achterwege.

 

 

Maak nu de guacamole/avocadopuree klaar door de avocado’s te pureren en er zout en peper aan toe te voegen. Ik heb hier enkel avocado’s gebruikt, maar als je guacamole wilt bereiden, hoef je er enkel een tomaat, ui en scheutje limoen aan toe te voegen.

 

Leg nu de wraps klaar op een bakplaat met bakpapier en bekleed de helft van de wraps. Vouw vervolgens dubbel en schuif ze met 4/5 tegelijk de oven in.

Wanneer de wraps een klein, bruin randje krijgen en de kaas is goed gesmolten, dan zijn ze klaar. Vaak is dit na 10 minuten het geval.

Snijd de quesadillas in 3 puntjes en serveer met de guacamole, salsa EN een Corona.

 

Buen provecho!

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Share
Published by
Anne

Recent Posts

Overlijdensrisicoverzekering vs. uitvaartverzekeringen

Bijna 2 jaar geleden (oh my, wat gaat de tijd snel) schreef ik een artikel…

4 weken ago

Zo maak je van je campingavontuur een glampingavontuur

Je hebt mensen die kamperen het einde vinden en mensen die een caravan, tent of…

1 jaar ago

Vergoedingen via je zorgverzekering voor zwangerschap en bevallen in 2023

Ja ja, daar is 'ie weer. Hét overzicht van zorgverzekeringen voor vrouwen met een kinderwens…

1 jaar ago

5 tips om jouw kleding snel te verkopen via Vinted

Vinted. Enkele jaren geleden installeerde ik de marktplaats-app voor tweedehands kleding al eens, maar ik…

1 jaar ago

Tips voor een perfect verblijf in Playa del Carmen

Als rasechte Mexico liefhebber heb ik inmiddels zoveel tips verzameld, dat het me verbaasde dat…

2 jaar ago

Refurbished en tweedehands: wat zijn de verschillen?

Nu het aanschaffen van tweedehands items wint aan populariteit, lijkt het mij een mooi moment…

2 jaar ago