Dit recept maakte mijn vader, fervent hardloper, wekelijks toen ik nog thuis woonde. Het is één van de recepten uit een redelijk oud hardlopersboek. ‘Echt hardloopvoer’ heet het. Mede dankzij de koolhydraten en vezels van de zilvervliesrijst, de voedingsvezels van tomaat en spinazie en de de mineralen van de fetakaas. Met een vol bord zou je dus genoeg energie moeten hebben voor een marathon ;-). Ik heb het recept vooral overgenomen omdat het voedzaam en lekker is. Ik hoef er niet per se op te hardlopen. Maar mocht je dat wel willen, bij deze. Het recept is vegetarisch, maar zal ongetwijfeld ook prima smaken als je er kip bij doet.
Voor dit recept ben je per maaltijd maximaal €5,- kwijt. De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijzen van Albert Heijn gedeeld door het aantal wat je voor deze maaltijd nodig hebt. Het kan dus natuurlijk altijd goedkoper.
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten | Hoeveelheid | Kosten |
---|---|---|
Ui | 1 stuk | €0,40 |
Knoflook | 3 teentjes | €0,15 |
Zilvervliesrijst | 250 gram | €0,40 |
Bouillon | 500 ml | €0,10 |
Verse spinazie | +/- 300 gram | €1,29 |
Gedroogde oregano | 2 tl | €0,02 |
Zwarte olijven | +/- 12 stuks | €0,40 |
Ontvelde tomaten | 2 stuks | €0,25 |
Fetakaas in blokjes | 150 gram | €1,50 |
Totaal | €4,51 |
Bereidingswijze:
Het gerecht is klaar, eet smakelijk!
Bijna 2 jaar geleden (oh my, wat gaat de tijd snel) schreef ik een artikel…
Je hebt mensen die kamperen het einde vinden en mensen die een caravan, tent of…
Ja ja, daar is 'ie weer. Hét overzicht van zorgverzekeringen voor vrouwen met een kinderwens…
Vinted. Enkele jaren geleden installeerde ik de marktplaats-app voor tweedehands kleding al eens, maar ik…
Als rasechte Mexico liefhebber heb ik inmiddels zoveel tips verzameld, dat het me verbaasde dat…
Nu het aanschaffen van tweedehands items wint aan populariteit, lijkt het mij een mooi moment…