Budgetmeisje’s spaarschema voor 2017

2017 is inmiddels een weekje aan de gang. Zijn je goede voornemens inmiddels alweer op de lange baan geschoven? En heeft je spaar/doorlopende rekening zijn dieptepunt bereikt? Klein lichtpuntje; je bent niet de enige. Januari is een maand waarin de zogenoemde ‘winter-depressie’ op zijn top is. De feestmaand is voorbij, we voelen ons dik en de buitentemperatuur lijkt nog meer te dalen. Blauwe maandag valt niet voor niets in de laatste week van januari. Tijd om een leuk spaardoel voor jezelf op te zetten met Budgetmeisje’s spaarschema voor 2017!  


We kennen de spaardoelen inmiddels wel die je dwingen om aanzienlijke bedragen per maand te sparen. Na een jaar heb je doorgaans bedragen van meer dan €1.000 bij elkaar gesprokkeld. Tja, leuk als extra. Maar als startende moeder en begin 30-er hebben we al spaardoelen genoeg.

Ik bedacht me dat ik helemaal geen spaardoel voor mijzelf heb. Maar dan ook echt voor mij. Daar bedoel ik geen nieuwe wasmachine mee of een vakantie voor ons gezin. Nee. met de opbrengst van dat spaardoel mag ik iets voor mijzelf kopen dat al even op mijn wish-list staat. Als je mijn spaarschema volgt, dan heb je op 31 december 2017 een bedrag bij elkaar gespaard van €339,-.

Wat kan je daarvoor kopen?

 

spaardoel 2017

 

Dit is mijn wish-list, het kan zijn dat die van jou er heel anders uitziet als tassen niet je ding zijn 😉

Oké, genoeg gedroomd. Over naar het spaarschema voor 2017.

We beginnen voorzichtig, want niemand heeft geld teveel in de eerste maand van het jaar. Je begint in de eerste maand door elke week € 1,- te sparen. Vervolgens verhoog je dit wekelijkse bedrag met € 1,- per maand. De laatste maanden kunnen zwaar worden, maar bedenk dan wel dat je je doel bijna hebt bereikt! Ik gebruik hiervoor een apart spaardoel op mijn spaarrekening. Contant geld gebruik ik allang niet meer, dus ik maak wekelijks een bedrag over naar Spaardoel Anne 2017. Aangezien je dit allemaal vooruit kan plannen, ben je in 1 stap klaar!

Mocht je zelf contant geld een betere optie vinden, sluit je potje dan goed af! 😉

 

spaardoel 2017 budgetmeisje

 

Wil je dit spaarschema uitprinten? Leuk! Download hier de PDF versie.


 

9 Comments

 1. 7 januari 2017 / 12:12

  Wat een goed idee. Ik ga hier ook iets mee doen qua sparen maar wel een beetje aanpassen qua eindbedrag. Super leuk! Hier een kleintje van 9mnd dus ook kosten genoeg en dan is op deze manier sparen super handig?

  • 9 januari 2017 / 22:41

   Super! Je kan hem inderdaad helemaal naar eigen belang en idee indelen. Wat het beste uitkomt dus:-) x

 2. 9 januari 2017 / 14:55

  Super leuk! Ik kan zelf gelukkig best goed sparen. En verdeel alles over “potjes” zodat ik precies bij kan houden wat ik waar aan uit kan geven.

  • 9 januari 2017 / 22:40

   Ja ideaal zijn ze! Die verschillende potjes.. Ik heb er 1 voor mijn laptop, baby, maar nu ook echt iets voor mezelf;-)

 3. Manou
  23 april 2017 / 09:12

  Pff ik vind sparen zo moeilijk. Sinds ik bij mijn eigen spaarrekening kan gaat het fout.
  Ik maak makkelijker geld naar mezelf over als ik teveel uitgegeven heb.
  Probeer er echt wel op te letten maar soms gaat dit té makkelijk. Dus er gaat meer af dan dat er bij komt.
  Door jouw schema ben ik geïnspireerd geraakt om toch te sparen.
  Ik heb nu een vast bedrag van €10 per week ingesteld dat automatisch word overgemaakt naar mijn spaarrekening tot dezelfde datum in 2018 dus een jaar.
  52 weken x €10 is ook €520 dacht ik. Alle beetjes helpen.

  • 26 april 2017 / 21:35

   Super! Het zijn toch wat kleinere bedragen en dat je het automatisch doet is helemaal top. Dan merk je er vrij weinig van en heb je volgend jaar toch een mooi bedrag bij elkaar gespaard wat je uit kan geven aan iets leuks voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.