zwangerschap week 31 tm 36
MM's Baby

Ik ben zwanger! Update #5: Verlof

Het voelt een beetje raar om de laatste zwangerschapsupdate te schrijven. De eerstvolgende ‘baby’ update zal hoogstwaarschijnlijk over de geboorte gaan. Maar zover zijn we nog niet! Inmiddels zit ik in mijn 2e verlofweek en ik (wij) vermaak me prima! Nog geen onheilspellende pijntjes, slapeloze nachten of angstige dromen. Het gaat eigenlijk allemaal van een leien dakje (*klopt af). Ik deel mijn laatste zwangerschaps-belevenissen met jullie in update 5–>


zwangerschap update

Week 33 – 35: Druk, druk, druk en geboortekaartjes.

Bij de laatste afspraak leek de baby een kleine groei achterstand te hebben. Later die dag begon ik me toch wat zorgen te maken; voelde ik de baby nog wel genoeg? En is niet belangrijk om nog eens extra goed te meten? Ik besloot de verloskundige te bellen en kon een paar dagen later langskomen voor een uitgebreide meting. Uiteindelijk bleek de baby precies rond het gemiddelde te zitten, wat een opluchting!

Nog 3 weken werken voordat mijn verlof aanbreekt. Dat betekent –met de feestdagen er tussendoor- veel werk overdragen, kerstborrels/diners en de laatste, belangrijke aankopen doen voor het geval de baby zich eerder aandient. Ik merk dat ik onrustig wordt van het idee dat er nog zoveel moet gebeuren.. Al die afspraken, verjaardagen en borrels helpen daar niet echt aan mee. Hoe gezellig ook, ik slaap niet goed en kan weinig rust pakken. Uiteindelijk kan ik in week 35 goed bijkomen tijdens de rustige kerstdagen. Geen harde buiken o.i.d. gehad, dus ik denk dat de baby er –gelukkig- weinig van heeft gemerkt! Ik geniet van onze laatste kerst met zijn tweetjes en de heerlijke diners met familie.

De eerste proefdruk van ons geboortekaartje komt in week 34 binnen. Wat een gek idee dat hier straks de naam van onze zoon op komt te staan en de uiteindelijke geboortedatum! Als proefdruk heb ik de uitgerekende datum van 28 januari gepakt en een gemiddeld gewicht van 3000 gram. Even voor het idee;-)

mycards geboortekaartjes

Het geboortekaartje hebben wij uitgekozen en zelf aangepast via de online editor van MyCards. Erg handig, want ik ben nogal een perfectionist op dat gebied. Maar met de talloze opties die zij bieden hebben wij uiteindelijk een perfect passend kaartje samengesteld. Enkele dagen later valt de proefdruk op de mat en zijn we op slag verliefd. MyCards heeft ons verschillende papier- en kaartsoorten toegestuurd zodat we ook hierin een keuze kunnen maken.

TIP: Enkele maanden geleden heb ik een 1e lijst samengesteld met de ontvangers van onze geboortekaartjes. Omdat me dagelijks nog mensen te binnen schieten is het handig hier tijdig mee te beginnen. Ook heb ik iedereen in week 33 alvast om zijn/haar adres gevraagd, zodat we ons hier niet na de geboorte mee bezig hoeven te houden. Je kan zelfs, indien gewenst, alvast de enveloppen bij MyCards bestellen zodat je ze kan voorzien van adressen. Wij maken gebruik van een labelprinter, dus hier geen vermoeide handen 😉

zwangerschapsupdate

In week 35 krijg ik een laatste groei-echo. Dit is een standaard echo tijdens de zwangerschap en er wordt dan ook gekeken hoe groot de baby is, of deze al is ingedaald en hoe de stand van de ligging is. Omdat onze mini steeds groter wordt, is de echo niet meer zo duidelijk als bij 20 weken. We zien dan ook af en toe enkel wat contouren en kleine bewegingen. De baby blijkt ingedaald te zijn en in de juiste positie voor een natuurlijke bevalling te liggen. Goedzo jongen! Ook zijn grootte ligt nog binnen de lijnen, maar ik hoef zeker geen baby van 4 kilo te verwachten (no problemo!).

 

Week 36 – 38: Verlof en babyshower.

4,5 MAAND VERLOF!! Dat is de reactie die ik veelal krijg op de vraag wanneer ik weer aan het werk ga. Tja jongens, wij vrouwen hebben het maar goed. De gedachte dat ik pas weer ga werken als Nederland alweer is gehuld in zomerse sferen is vrij onwerkelijk. Toch schijnt de tijd erg snel te gaan als de baby er is. Ik zie het allemaal wel, voorlopig heb ik mijn 1e verlofweek volgepland met lezen, lunchen, wassen en strijken. Prima huismoeder leven toch? Op mijn laatste werkdag krijg ik een goedgevulde mand met lieve kaartjes en kraamcadeautjes. Ik beloof mijn collega’s iedere dag 1 cadeau open te maken en uiteindelijk is het ons nog gelukt ook!

babyshower zwanger update

Als kers op de taart word ik het volgende weekend compleet overrompeld met een babyshower. Zo ontzettend lief dat mijn vriendinnen dat hebben geregeld. Het laat me inzien hoe belangrijk deze mensen voor me zijn en wat een moeite ze hiervoor hebben gedaan. Ik krijg een prachtig cadeau (Stokke Tripp Trapp) met bijpassende kussens en babyset. Wat een verwennerij! Dat hele weekend loop ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Zoveel liefde voor deze meiden.

Momenteel bevind ik me in de 2e verlofweek. Vandaag is het laatste wasje gedraaid én gestreken en heb ik mijn ‘vluchttas’ ingepakt. Van het ziekenhuis kreeg ik een aardig gedateerd lijstje voor mijn tas mee. Het was namelijk handig als ik puzzelboekjes en een telefoonlijst bij me zou hebben. Nou, wat dachten jullie van een iPad en iPhone? Lijkt me ook prima te doen.

zwangerschapsupdateOok is er nog een bestelling babykleertjes binnengekomen, waarvan ik vermoed dat het voorlopig de laatste is. Even een koopstop inlassen. Maar nu echt. 😉

De Maxi-Cosi staat al klaar en de kraamverzorgster komt binnen enkele dagen langs voor een laatste intake. En laat het wachten dan maar echt beginnen. Van de week had ik het er met een vriendin over;  “misschien floept hij er zomaar ineens op de WC uit!”. Tja, hoe makkelijk zou dat zijn. Belangrijkste voor nu is dat ik er zo relaxt mogelijk in ga. Mijn lichaam regelt het wel en anders helpen de verloskundigen een handje. Lieve Mini, dit gaan we samen wel even doen, daar geloof ik in!


Disclaimer: De set geboortekaartjes krijg ik van MyCards.

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

  1. Oh wat heerlijk dat je al verlof hebt! Ik moet nog een weekje werken! Gelukkig kreeg je een extra echo en bleek het allemaal mee te vallen, heel fijn!

  2. Susan zegt:

    in de vluchtkoffer vond ik een bidon om te drinken en 0,50/1,-/2,- euro munten voor de ziekenrolstoel best handig. Succes met de laatste loodjes!

    1. Ook handig ja! Dankjewel!! xx

  3. Leuk om te lezen! Ben zelf 33 weken zwanger van ons tweede kindje. Nog twee weken en dan heb ik ook heerlijk verlof! Succes met de laatste loodjes!

  4. […] een eerdere zwangerschapsupdate deelde ik al een sneak preview van ons geboortekaartje. Het is belangrijk om deze bijtijds te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.