Quesadillas. Wie ze heeft geproefd, zal ze altijd blijven eten. Het is namelijk een ontzettend lekker, divers en makkelijk gerecht. Of je nu vegan, vegetariër of vleeseter bent; iedereen houdt van quesadillas. Voorwaarde: je moet dus wel van kaas houden, want quesadillas betekent letterlijk ‘kaasdingetje’. Je maakt ze over het algemeen met tortilla’s, een handvol groenten, lekker veel kaas en een flinke bak guacamole ernaast. Vandaag deel ik mijn favoriete recept met jullie. Makkelijk en lekker, vooral als je ze op de barbecue legt!
Toen ik in Mexico woonde, waren de quesadillas onze typische ‘midnight snack’ na het uitgaan. Quesadillas zijn in Mexico wat tosti’s voor ons in Nederland betekent. De ultieme snack, die nog best wel verantwoord is. Gooi er wat groenten doorheen met een flinke bak guacamole ernaast en je kunt ze zonder schuldgevoel als avondeten verorberen. Extra reden om ze te maken: kinderen zijn er dol op! Ik stop er altijd stiekem wat extra guacamole tussen en Mats krijgt zijn dagelijkse portie groenten op deze manier makkelijk binnen 😉
De prijslijst is gebaseerd op de actuele adviesprijs van de Albert Heijn.
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kosten |
---|---|---|
Wraps middelgroot | 8 stuks | €1,99 |
Geraspte kaas | 1 zakje | €1,84 |
Tomaat | 3 stuks | €0,85 |
Avocado eetrijp | 2 stuks | €2,99 |
Paprika | 1 stuk | €0,69 |
Limoen | 1 stuk | €0,71 |
Ui | 1 stuk | €0,50 |
Bosui | 3 stuks | €0,75 |
Mais | 1 blikje | €0,75 |
Evt. Kip | 100 gram | €2,49 |
Totaal | €13,56 |
- Snijd de tomaten, de bosui en de paprika in kleine stukjes, gooi ze bij elkaar in een kom en doe er vervolgens het blikje maïs doorheen. Snijd de limoen in vier partjes en knijp een part uit over het groentemengsel.
- Indien je kip aan de quesadillas wilt toevoegen, dan bak je ze eerst in kleine stukjes gaat en bruin. Voeg de stukjes vervolgens toe aan het groentenmengsel en mix door elkaar.
- Maak ondertussen de guacamole klaar. Prak de twee avocado’s fijn in een kom, voeg hier fijn gesneden tomatenblokjes en gesnipperde ui aan toe. Meng door elkaar, knijp een partje limoen over het mengsel uit en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Neem een wrap uit de verpakking en leg hier twee goede eetlepels van het groente/kipmengsel op. Strooi er daarna wat geraspte kaas overheen en sluit af met een andere wrap. Herhaal dit totdat je een torentje hebt van 4 quesadillas.
- Nu zijn ze klaar om op de barbecue te leggen. Pas op, dat niet alles eruit valt. Het beste is als je een soort tosti ijzer hebt waar je ze tussen kunt klemmen. Zo niet, ook geen probleem. Je kunt ze ook verpakken in aluminium folie. Geen barbecue bij de hand? Leg ze dan voor 5-8 minuten in de oven of bak ze ongeveer voor dezelfde tijd in de grillpan.
Buen provecho!