Recept: makkelijke quesadillas voor op de bbq!

Quesadillas. Wie ze heeft geproefd, zal ze altijd blijven eten. Het is namelijk een ontzettend lekker, divers en makkelijk gerecht. Of je nu vegan, vegetariër of vleeseter bent; iedereen houdt van quesadillas. Voorwaarde: je moet dus wel van kaas houden, want quesadillas betekent letterlijk ‘kaasdingetje’. Je maakt ze over het algemeen met tortilla’s, een handvol groenten, lekker veel kaas en een flinke bak guacamole ernaast. Vandaag deel ik mijn favoriete recept met jullie. Makkelijk en lekker, vooral als je ze op de barbecue legt!


Toen ik in Mexico woonde, waren de quesadillas onze typische ‘midnight snack’ na het uitgaan. Quesadillas zijn in Mexico wat tosti’s voor ons in Nederland betekent. De ultieme snack, die nog best wel verantwoord is. Gooi er wat groenten doorheen met een flinke bak guacamole ernaast en je kunt ze zonder schuldgevoel als avondeten verorberen. Extra reden om ze te maken: kinderen zijn er dol op! Ik stop er altijd stiekem wat extra guacamole tussen en Mats krijgt zijn dagelijkse portie groenten op deze manier makkelijk binnen 😉

IngrediëntHoeveelheidKosten
Wraps middelgroot8 stuks€1,99
Geraspte kaas1 zakje€1,84
Tomaat3 stuks€0,85
Avocado eetrijp2 stuks€2,99
Paprika1 stuk€0,69
Limoen1 stuk€0,71
Ui1 stuk€0,50
Bosui3 stuks€0,75
Mais1 blikje€0,75
Evt. Kip100 gram€2,49
Totaal€13,56
  • Snijd de tomaten, de bosui en de paprika in kleine stukjes, gooi ze bij elkaar in een kom en doe er vervolgens het blikje maïs doorheen. Snijd de limoen in vier partjes en knijp een part uit over het groentemengsel.

recept quesadillas

  • Indien je kip aan de quesadillas wilt toevoegen, dan bak je ze eerst in kleine stukjes gaat en bruin. Voeg de stukjes vervolgens toe aan het groentenmengsel en mix door elkaar.
  • Maak ondertussen de guacamole klaar. Prak de twee avocado’s fijn in een kom, voeg hier fijn gesneden tomatenblokjes en gesnipperde ui aan toe. Meng door elkaar, knijp een partje limoen over het mengsel uit en voeg peper en zout naar smaak toe.

quesadillas recept bbq

  • Neem een wrap uit de verpakking en leg hier twee goede eetlepels van het groente/kipmengsel op. Strooi er daarna wat geraspte kaas overheen en sluit af met een andere wrap. Herhaal dit totdat je een torentje hebt van 4 quesadillas.
  • Nu zijn ze klaar om op de barbecue te leggen. Pas op, dat niet alles eruit valt. Het beste is als je een soort tosti ijzer hebt waar je ze tussen kunt klemmen. Zo niet, ook geen probleem. Je kunt ze ook verpakken in aluminium folie. Geen barbecue bij de hand? Leg ze dan voor 5-8 minuten in de oven of bak ze ongeveer voor dezelfde tijd in de grillpan.

vega quesadillas

Buen provecho!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.