salaris sales executive
Het salaris van.. Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Mara (sales executive)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor werk doen als geld geen rol speelt? Vandaag geeft Mara ons een kijkje in de verdiensten van een fulltime werkende, jonge vrouw zonder kinderen. Mara woont samen met haar vriend en werkt bij een groot bedrijf als sales executive. Ik ben erg benieuwd wat zij van haar salaris vindt –>


Even voorstellen:

Hoi! Aangezien ik graag anoniem wil blijven, zal ik mezelf kort omschrijven 🙂 Ik ben een vrouw, 26 jaar, heb een hele lieve vriend waar ik al 7,5 jaar mee samen ben en nog geen kinderen, maar we zijn er wel bijna klaar voor 😉 Ik werk inmiddels bijna een jaar bij een bedrijf op kantoor. Ik werk daar op de sales afdeling en ik werk daar onder de noemer inside sales/ International sales. Ik werk 40 uur per week. Dit vind ik zelf voor nu goed, echter in de toekomst, zou ik dat wel willen veranderen. Als wij kindjes mogen krijgen, dan zou ik graag 24/28 uur per week willen gaan werken.

De gebruikte naam is om privacyreden gefingeerd.

Om gelijk met de deur in huis te vallen: wat is jouw salaris?

Bruto verdien ik € 2.700,– en netto houd ik daar precies € 2.023,- aan over.

Is dit je eerste baan?

Nee, dit is mijn derde baan. Ik ben begonnen op een salaris van € 1.700,- bruto en ik ben nu ongeveer 5 jaar werkende.

salaris sales executive

Welke functies heb je hiervoor gehad?

Ik heb hiervoor twee andere banen gehad en dat waren eigenlijk allemaal banen gebaseerd op inside sales, sales support en export. Deze bevonden zich allemaal niet in dezelfde sector, de branches zijn echt alle drie heel anders. Al moet ik zeggen dat de baan die ik nu heb, de meeste CAO voordelen biedt, waardoor het voor mij het beste geregeld is.

Waarom heb je uiteindelijk voor deze baan gekozen?

Ik heb voor deze baan gekozen omdat het dichter bij huis was en ik had toen het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Echter denk ik dat ik niet helemaal voldaan was bij mijn vorige baan, daardoor heb ik wat meer moeten wennen. De CAO voorwaarden zijn dus ook beter, de afstand, het salaris is meer, en de secundaire voorwaarden zijn ook nog beter. Werkgerelateerd had ik ook weer een nieuwe uitdaging nodig en die dacht ik ook te vinden bij mijn nieuwe bedrijf. Dat is me zeker gelukt.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb de opleiding Internationale groothandel gedaan en versneld mogen afronden waardoor ik aan het werk kon. Uiteindelijk heb ik hier 2,5 jaar over gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik HBO aan kan, qua studie, maar ik had na mijn opleiding geen behoefte meer om door te leren. Misschien ooit in de toekomst ;).

Sluit deze opleiding aan bij jouw huidige baan?

Ja, de opleiding sluit perfect aan bij mijn huidige baan. Echter moet ik wel toegeven dat ik niet veel kan gebruiken van de theorie die we in de opleiding hebben geleerd, om deze toe te passen in het dagelijkse werkleven.

Staat dit salaris in verhouding met jouw studietijd/ kosten?

Ja, opzich denk ik dat ik goed verdien. Het is een MBO opleiding, niveau 4. Als ik op internet ga zoeken wat mensen van mijn leeftijd, met mijn werkervaring verdienen (en als vrouw, niet geheel onbelangrijk) verdien ik al iets boven het gemiddelde. Het gemiddelde (bruto) is ongeveer € 2.500,- / € 2.600,-. Daar zit ik iets boven, dus daar ben ik trots op.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Heel veel koffie drinken, haha. Nee zonder gein: Ik moet om 08.00 uur op kantoor zijn en dan is de belangrijkste taak en leidend in de dag, onze e-mail box. Onze dag duurt officieel tot 17.00 uur, maar je weet hoe het gaat als je eenmaal bezig bent ;). We hebben over de dag een uur pauze, dus dat zijn acht uren per werkdag. Daarnaast probeer ik ook nog wat projecten te doen, zodat ik het voor mijzelf uitdagend houd.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je?

Over het algemeen heb ik niet heel veel secundaire arbeidsvoorwaarden die het extra aantrekkelijk maken. Wij hebben 27 vakantiedagen, waar ik heel blij mee ben, en het pensioen is goed geregeld. Ik heb geen extraatjes vanuit het werk, geen auto, laptop of ATV dagen. Wij zitten wel in een CAO die onlangs een salarisverhoging heeft doorgevoerd. Ik ga de komende maanden nog wel ongeveer € 150,- bruto stijgen.

Ben je over het algemeen tevreden met je salaris?

Ja, ik ben over het algemeen tevreden. Zoals ik al heb beschreven, verdien ik wel boven het gemiddelde. Echter hoop ik wel dat ik bij mijn komende functioneringsgesprek nog wat salarisverhoging kan krijgen. Eerlijk gezegd verwacht ik ook wel dat dat gaat lukken, na wat gesprekken intern. Ik hoop op het einde van het jaar tussen de € 3.000,- en € 3.150,- te verdienen. Dan ben ik heel blij met mijn salaris. Wij proberen samen tussen de € 400,- en € 600,- te sparen per maand en als ik nog wat groei in salaris hoop ik dat we er € 700,- per maand van kunnen maken. Onze spaardoelen gaan hierdoor wel goed.

Een mooi streven! Heb je plannen (en de mogelijkheid) om door te groeien?

Ja, er zijn zeker doorgroei mogelijkheden. Ik zit nu zelfs sinds een week of twee in zo’n traject. Ik heb aangegeven wat meer intern te willen betekenen voor het bedrijf op basis van projecten en daar zijn we nu samen voor aan het kijken in wat er mogelijk is. Fijn dat het bedrijf mij daar een kans in geeft.

sales executive salaris

Heb je een bepaald spaardoel waar jullie naar streven?

Wij wonen nu bijna anderhalf jaar in ons huis en zijn bezig met het sparen voor een nieuwe badkamer. Daar gaat wat geld in zitten, dus wij zijn heel bewust met uitgaven bezig. Ik moet zeggen; ik zie er ook wel echt een uitdaging in om bijvoorbeeld onder een bepaald bedrag van boodschappen te blijven. Ik houd alle uitgaven nauwkeurig bij.

Werkt jouw partner fulltime of parttime?

Mijn vriend werkt bijna fulltime. Ongeveer 35-40 uur per week. Hij heeft, omgerekend naar fulltime, bijna hetzelfde salaris als ik. Hij verdient tussen de € 2.550,- en € 2.750,- bruto per maand.

Als salaris geen rol speelde, welke baan zou je dan het allerliefste aannemen?

Dan zou ik denk ik veel vrijwilligerswerk gaan doen, maar ik zou ook wel graag een eigen bedrijf willen dan. Ik zou niet goed weten waarin, maar het lijkt me gewoon ontzettend gaaf om iets vanaf 0 op te bouwen naar iets waar je trots op kunt zijn.

Wat vind je belangrijker: fijn salaris of fijne collega’s?

Leuke vraag! Ik heb altijd gedacht een fijn salaris maar met de wisseling van werk moet ik toegeven dat fijne collega’s veel waardevoller zijn dan een fijn salaris. Daar sta ik tegenwoordig voor de volle 100 % achter.


Leuk om ook eens het salaris te zien van een fulltime werkende vrouw! Erg verhelderend om te lezen. Volgens mij is de balans tussen plezier in je werk en de tevredenheid in je salaris prima in orde! Vooral nu er ook doorgroeimogelijkheden voor je zijn, dat is weer een mooi stokje achter de deur en blijft motiveren. Ik ben het ook zeker eens met de laatste vraag. Door fijne collega’s ga je met enorm veel plezier naar je werk. Iets wat salaris in mijn ogen bijna niet kan vervangen. Dank voor je antwoorden!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.