Pad Thai is naar mijn mening éen van Thailand’s beste delicatessen. En dan vooral bij een straattentje, midden tussen de wolkenkrabbers van Bangkok. Dan smaakt ‘ie toch wel het allerbeste. Het heeft even geduurd voordat ik zelf het lekkerste recept bij elkaar heb gesprokkeld, maar ik vind hem zeer goed gelukt. Alex en Mats zijn er allebei dol op en de pan gaat dan ook helemaal leeg. Onderstaand recept is goed voor 3 personen. Of 2 volwassenen en 2 kinderen die niet zulke Bourgondiërs zijn als mijn man en kind 😉
Voor dit recept ben je per maaltijd maximaal €7,83 kwijt. De prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijzen van Albert Heijn dus het kan natuurlijk altijd goedkoper. Vooral als je nog wat kip in de vriezer hebt liggen.
Bereidingstijd: maximaal 30 minuten.
Ingrediënten | Hoeveelheid | Kosten |
---|---|---|
Spitskool (gesneden) | 200 gram | €0,89 |
Wortel (peen julienne) | 150 gram | €1,29 |
Wok noodles | 150 gram | €1,14 |
Pinda's of cashewnoten (ongezouten | 50 gram | €0,10 |
Eieren | 3 stuks | €0,90 |
Sojasaus | 2 theelepels | €0,10 |
Vissaus | 4 theelepels | €0,10 |
Kip (kipstuckjes) | 150 gram | €2,50 |
Knoflookteen | 1 stuk | €0,05 |
Limoen | 1 stuk | €0,71 |
Basterdsuiker | 1 theelepel | €0,05 |
Totaal: €7,83
Bereidingswijze:
- Indien je geen geraspte wortel en spitskool hebt gekocht, dan begint hier het voorwerk mee. Snijd zowel de spitskool als wortel in hele kleine en fijne reepjes. Hak vervolgens de pinda’s fijn met een groot keukenmes, snijd de limoen in parten en zet alvast een pan water op voor de noodles.
- Pak een kom en roer met een vork de 3 eieren los. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de geperste knoflook en de kip voor 4 minuten.
- Voeg hierna de spitskool, wortel, vissaus, sojasaus, 2 eetlepels water en basterdsuiker toe en laat ongeveer 7 minuten bakken op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wanneer deze klaar zijn voeg je ze toe aan het spitskool/kipmengsel.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere, middelgrote koekenpan en roerbak het eiermengsel totdat deze gestold is en er een soort ‘scrambled eggs’ overblijft. Voeg deze ook toe aan de noodles met de groenten.
- Verdeel het noodle/groentenmengsel over de borden, garneer met de gehakte pinda’s en knijp er een partje limoen over uit.
Voor de spicy lovers onder ons: voeg een theelepel sambal toe aan het groentemengsel, gelijktijdig met de vis/sojasaus. En als je van koriander houdt: hak wat takjes fijn en garneer het gerecht er mee.