Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Manon (commercieel medewerker fashion)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor wek doen als geld geen rol speelt? Vandaag is Manon aan het woord. Manon is recentelijk afgestudeerd aan de MBO opleiding productiecoördinator fashion en is vrijwel direct begonnen aan haar eerste fulltime baan. Ze werkt 36 uur als commercieel medewerker fashion bij een modewebshop/winkel. Hoeveel verdient zij, als starter op de arbeidsmarkt? En is Manon hier tevreden mee? 


Even voorstellen:

Hi! Mijn naam is Manon Roza, 21 jaar jong en al 4 jaar de vriendin van Marco. 26 juni j.l. kreeg ik het verlossende telefoontje: ik was geslaagd voor mijn opleiding commercieel medewerker fashion. 27 juni zat ik al op kantoor fulltime aan het werk als commercieël medewerker voor 36 uur. Je kunt mij volgen op instagram (@huisje.van.geluk). Hier probeer ik wekelijks iets te posten vanuit mijn dagelijkse leven!

Om gelijk met de deur in huis te vallen: wat is jouw salaris?

Ik verdien ongeveer €1.400,- netto per maand.

Is dit je eerste vaste baan?

Ja, dit is mijn eerste vaste baan! Ik moet er wel bij zeggen dat als ik niet bij deze baan terecht was gekomen, ik bij mijn “bij” baantje had mogen blijven werken (Okay fashion en jeans). Ik heb hiervoor trouwens wel verschillende bijbaantjes gehad.

Wat voor bijbaantjes heb je dan zoal gehad?

Ik heb veel bijbaantjes gehad waar ik echt heel blij mee ben. Zo heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Het begon bij mij met het geven van volleybal trainingen. Eerst 1x per week, daarna 2x per week. Mijn oom heeft een eigen paintball bedrijf en zocht iemand in de bediening/afwas (ik was toen 14/15), waardoor ik daar aan de slag ben gegaan. Daarna nog bij de Blokker, Coop, Hiipp by Jet en tot slot bij Okay fashion en jeans.
En dan heb ik de stages nog niet eens meegerekend.

Welke opleiding heb je gedaan, hoe lang duurde deze en heb je deze afgerond?

Ik heb de MBO opleiding ‘commercieel medewerker fashion’ gedaan. Deze opleiding duurde 3 jaar en heb ik in deze periode ook afgerond.

Sluit deze opleiding aan bij jouw huidige baan/onderneming?

Mijn opleiding is enorm breed, dus ik kreeg van alles wat mee. De baan die ik nu heb en de werkzaamheden die daarbij horen, bevatten is eigenlijk maar zo’n klein stukje van mijn opleiding dat ik nu echt leer door het in de praktijk te brengen. Dat gaat mij echt super af en ik vind het heel fijn om mezelf te blijven ontwikkelen.

Kun je me vertellen hoe een gemiddelde werkdag er voor jou uit ziet?

Mijn werkdag begint om 09:00 uur. Meestal kom ik om kwart voor 9 aan op werk. Het eerste wat ik altijd doe is thee zetten, rustig de pc opstarten en het beantwoorden van mails. Vervolgens print ik alle orders die dan weer ingepakt moeten worden.
Om 10 uur beginnen we de dag altijd met een soort overleg. Even bij praten en bespreken wat er allemaal te doen staat voor die dag. Hierna ga ik weer naar kantoor en begin met het inladen van nieuwe items in Excel. Daarna zorg ik dat ik alle foto’s heb van de artikelen en begin ik met het online gedeelte. Hier ben ik meestal zo’n 4/5 uur mee bezig. Verdere taken die er nog gedaan moeten worden zijn; Facebook content, telefoontjes beantwoorden, nieuwsbrieven maken, verdiepen in een groter bereik en nog veel meer!

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je?

Ik werk op het werk altijd met een IMac. Deze is van het werk maar wordt wel beschouwd als mijn eigendom. Ik krijg mijn reiskosten vergoed en reis met de trein omdat de winkel/kantoor in de binnenstad van Nijmegen zit. Met de auto is het bijna niet te doen. Omdat ik werk bij een klein bedrijf wordt er altijd heel makkelijk met vrije dagen omgegaan en valt er eigenlijk altijd wel wat te regelen.

Ben je over het algemeen tevreden met je salaris? En waarom wel/niet?

Mwah, ik zou zeggen: het kan altijd beter! Nu klinkt dat natuurlijk een beetje verwend, maar ik ben er van overtuigd dat als je de groei van het bedrijf laat zien (en dat kan bij mijn baan heel goed), dat er altijd een mogelijkheid is om meer te gaan verdienen.

Wat voor baan heeft jouw vriend? En werkt hij ook fulltime?

Mijn vriend zit in zijn laatste school jaar (SCUB) sportcoördinator uniformberoepen. Dit houdt in dat hij wordt voorbereid om lessen te geven aan de politie, brandweer, defensie. Hij loopt nu stage bij de brandweer. Hier krijgt hij voor betaald en in de weekenden werkt hij in de horeca.

Wonen jullie samen?

Wij wonen nog niet officieel samen en dat komt omdat Marco in een studio woont en nog 4 dagen van huis is als hij stage loopt. Voor mij voelt het niet als mijn huis. Ik kan mij er prima vermaken, maar om er officieel bij in te komen wonen is het net te klein… we zijn dus hier en daar wel aan het kijken naar een huisje!

Hoe doen jullie dat met eventuele, gezamenlijke vaste lasten?

Marco betaalt de huur en dus de vaste lasten. Ik betaal de boodschappen en de benzine. Het is tenslotte Marco zijn “huis” en heeft er zelf voor gekozen om hier te wonen. Vandaar dat hij de vaste lasten betaalt en ik de “levensmiddelen”.

Weet je hoeveel jullie wekelijkse uitgaven aan boodschappen zijn?

Wij houden van lekker eten, maar ook zeker gezond eten. Dus er staan vaak verse groenten op tafel. Ik probeer koolhydraat arm te eten, dus wij hebben altijd brood en kwark (Skyr) in huis. Gemiddeld komen wij uit op €50 – €80,- per week. Voor met zijn tweeën nemen we het er dus van dat het kan.

Reactie Anne: Wat ontzettend leuk Manon, om weer eens een keer het financiële patroon van een jong stel te zien! Je woont (officieel) nog niet op jezelf, dus ik snap dat je vaste lasten nu niet torenhoog zijn. Heerlijk om dan even lekker te kunnen sparen voor als jullie je eige n huis hebben gevonden. Je hebt een marktconform salaris en zo te lezen een erg leuke en afwisselende baan! Bedankt voor het delen van jouw inzichten, salaris en ik wens je heel veel succes toe in je verdere carrière 🙂

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Hi Anne! Leuke blog heb je, ik kwam ‘m per toeval tegen tijdens het doorklikken. Ik weet niet of je zo nog weet wie ik ben, maar ik kreeg vandaag toevallig een FB herinnering dat het al 8 jaar geleden was dat ik op vakantie was in Playa del Carmen met Nathalie. Grappig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.