Toen ik in 2010 in Mexico woonde, ontdekte ik de wereld van quesadillas. Niet alleen met kip en kaas, maar ontelbare andere varianten. Ik deel vandaag mijn favoriete -niet vega- versie. Zelf maak ik altijd wat quesadillas zonder kip, maar die met kip is toch wel echt traditioneel. Lekker als midnight snack, maar volgens de Mexicanen ook prima als ontbijt, lunch of voorafje. Ik vind het meer een maaltijd-ding. Gesmolten kaas ligt als een steen op je maag, dus de quesadillas moet je echt met mate eten. En dat is nog best lastig. Vooral met een laag guacamole en heerlijke salsa erbij, blijf je eten. Dus ik waarschuw je alvast; eet dit gerecht met mate.
Het geheim van deze quesadillas is het feit dat alle ingrediënten eerst gesneden worden tot een fijne mix. Alleen dan is de kaas/groente/kip combi precies goed en verklein je de kans dat er stukken uitvallen tijdens het bakken.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 groot blikje mais
- 1 paprika
- 300 gram kipfilet
- paprikapoeder en knoflookpoeder
- 8 wraps (middelgroot)
- 1 zakje geraspte kaas
- 4 bosuitjes
- 3 avocado’s
- 1 tube salsa van Mesa Mexicana
Bereiding:
Bak de kipfilet met de kruiden gaar en laat afkoelen. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, of ‘pluk’ de filet zodat er flinterdunne stukjes uitkomen.
Snijd vervolgens de paprika, bosui en voeg samen met de geraspte kaas, mais en kipfilet in een grote schaal. Meng door elkaar.
Je kunt er altijd meer kaas, kip of andere groente aan toevoegen, experimenteer vooral! Laat echter tomaat of andere vochtige groente achterwege.
Maak nu de guacamole/avocadopuree klaar door de avocado’s te pureren en er zout en peper aan toe te voegen. Ik heb hier enkel avocado’s gebruikt, maar als je guacamole wilt bereiden, hoef je er enkel een tomaat, ui en scheutje limoen aan toe te voegen.
Leg nu de wraps klaar op een bakplaat met bakpapier en bekleed de helft van de wraps. Vouw vervolgens dubbel en schuif ze met 4/5 tegelijk de oven in.
Wanneer de wraps een klein, bruin randje krijgen en de kaas is goed gesmolten, dan zijn ze klaar. Vaak is dit na 10 minuten het geval.
Snijd de quesadillas in 3 puntjes en serveer met de guacamole, salsa EN een Corona.
Buen provecho!