MM's Baby

Baby update: Mats 5 maanden

In de vorige update schreef ik over mijn laatste week verlof en mijn eerste werkweek. Die is me uiteindelijk heel goed bevallen! Ik vind het heerlijk om weer even uit de ‘baby-bubbel’ te zijn en me te bevinden onder mijn lieve collega’s en de alledaagse werkstress. En dat is alweer ruim 2 maanden geleden. Zodra mijn werkritme is gestart, lijkt de tijd dubbel zo snel te zijn gegaan. Mats groeit als kool en heeft ontzettend veel ontwikkelingen doorgemaakt. 


Week 14 t/m 18. Einde verlof en een nieuwe baan!

Omdat ik 2 weken vakantie achter mijn verlof aan heb geplakt, mag ik nog wat langer van Mats genieten, dus dat doe ik dan ook optimaal! Lunchen met vriendinnen, de stad in en koffie drinken bij mijn (schoon)moeder. Sinds 12 weken huilt Mats veel minder als hij moe is of in slaap probeert te komen, dus ik kan wat meer relaxen in een overvol restaurant. Daarnaast kan hij wat langer wakker zijn en begint interesse te krijgen in de dingen om hem heen. Rammelaars, speenkoorden, doekjes en vooral zijn eigen handen zijn favoriet en kan hij urenlang aandachtig onderzoeken.

5 maanden baby update

Voeding:

Mats is nog steeds een gulzige drinker. Elk flesje gaat tot de laatste druppel leeg, maar wat betreft hoeveelheid zit hij precies op de aanbevolen, maximale hoeveelheid. Zijn schema is in week 14 als volgt:

  • 07:30 uur: 180cc/6 schepjes
  • 11:00 uur: 180 cc/ 6 schepjes
  • 14:30 uur: 180 cc/6 schepjes
  • 18:00 uur: 180 cc/6 schepjes
  • 21:30 uur: 180 cc/ 6 schepjes

Vervolgens wordt hij de volgende dag rond 07:15 uur wakker. Halleluja! Wij mogen in onze handjes knijpen met zo’n goede slaper. Na 2.5 maand gebroken nachten, voelen 8 uur slaap als een winnend lot uit de loterij.

In mijn eerste werkweek breng ik Mats op maandag naar de gastouder. Daar heeft hij een geweldige dag en de gastouder vind het een rustig en lief jongetje dat zichzelf goed kan vermaken. Yes! Op woensdag breng ik hem naar mijn schoonmoeder, op donderdag is mijn vriend thuis en op vrijdag gaat Mats naar mijn moeder. Een drukke week voor ons allebei, maar we slaan ons er erg goed doorheen.

Gelukkig mis ik Mats minder dan ik had gedacht. Ik ben erg druk bezig met mijn terugkomst op het werk, maar mijn gedachten dwalen ook af naar het sollicitatiegesprek wat ik een week ervoor had. Een mediabedrijf, waar ik eerder heb gesolliciteerd, benadert mij voor een functie die wellicht goed bij mij past. Ze peilen mijn enthousiasme en stellen voor om een kennismaking in te plannen. Wow! In de laatste week van mijn verlof vindt er een wel hele bijzondere wending plaats en ik weet niet of ik daar klaar voor ben. Maar ik besluit direct dat ik zo’n kans niet mag missen en ga met volle moed naar het gesprek.

Uiteindelijk krijg ik op (nota bene) mijn 1e werkdag te horen dat ik ben aangenomen! Wat een verrassing:-) Het voelt erg dubbel, omdat ik nu wederom bekend moet maken dat ik ga vertrekken. Maar dan voorgoed. Gelukkig zijn mijn collega’s erg begripvol en snappen ze dat ik voor een nieuwe uitdaging kies die perfect bij me past.

 

baby update 5 maanden

Week 19 t/m 22. De 6e ziekte en omrollen

Ik begin op 1 augustus bij mijn nieuwe werkgever, dus ik heb besloten om elke week een vakantiedag op te nemen. Dat betekent dat ik 3 dagen per week werk, tot begin augustus. Heerlijk vind ik het. Die 2 extra dagen vrij zijn zo fijn nu Mats nog klein is.

 

Lunchen, koffie drinken en winkelen met een baby kan prima!

 

 

Van de bloedhitte die ons in juni teisterde, heeft Mats nauwelijks last. Totdat hij opeens hoge koorts krijgt. Maar zo snel als dat de koorts komt, zo snel verdwijnt deze ook weer. Vervolgens krijgt hij overal op zijn lichaam vlekjes, maar ze lijken hem niet dwars te zitten. Uiteindelijk verdwijnen ze na 4 dagen weer en kom ik tot de conclusie dat het waarschijnlijk de 6e ziekte is geweest. De minst erge ‘vlekjes’ ziekte laten we maar zeggen.

Wanneer hij de 5 maanden-grens passeert, begint hij opeens met rollen! De hele dag door draait hij van zijn buik naar rug en probeert daarna te kruipen. Dat lukt natuurlijk nog niet, dus na 10 minuten raakt hij gefrustreerd en wil hij graag dat iemand hem weer op zijn rug draait 😉

Het omrollen betekent ook direct dat hij nu op zijn buik slaapt. Blijkbaar vindt hij dat veel fijner dan op zijn rug, want hij mag het nu zelf bepalen. Prima! Wel heb ik een Airgosafe topper gekocht, zodat hij vrij kan ademen als hij op zijn buik ligt. In principe niet nodig, maar het geeft mij een heel gerust gevoel.

baby update 5 maanden

Voeding:

Omdat hij zo nu en dan smakkende geluidjes maakt tijdens ons avondeten, besluit ik met 5 maanden voorzichtig te beginnen met een hapje. Zijn eerste hapje is courgette. Ik heb de courgette eerst in blokjes gesneden, 10 minuten gekookt en vervolgens gepureerd met onze staafmixer. Het is even wennen en Mats weet niet wat hij met de lepel aan moet. Na 1 week stappen we over op pompoen en in de 3e week proberen we een potje met peer. Hoe vaker we het proberen, hoe makkelijker het gaat. Volhouden dus!

Zijn voedingsschema ziet er op dit moment als volgt uit:

  • 07:30 uur: 210 cc/7 schepjes
  • 11:30 uur: 210 cc/7 schepjes
  • 15:30 uur: 210 cc/7 schepjes
  • 20:00 uur: 210 cc/7 schepjes

Zoals ik eerder al schreef; Mats is een gulzige drinker en ook bovenstaande flessen gaan tot de laatste druppel leeg. Ik ben benieuwd hoe dat met de vaste voeding gaat. Dat is de volgende stap! Maar eerst: een nieuwe baan, ons ‘snelle’ huwelijk en Mats zijn 6 maanden mijlpaal. Ik zeg het iedere dag: maar de tijd vliegt als een razende aan ons voorbij. Extra veel genieten dus. Tot de volgende update 🙂


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.