MM onderzoekt

De werkelijke kosten van tv kijken en thuis internetten

Het zijn 1 van die vaste lasten: tv, internet en telefonie. Meestal alles in 1, of helemaal niets. Want je hoort steeds vaker dat mensen geen telefoon, tv zenders of een internet abonnement nodig hebben. We zijn immers allemaal in het bezit van een telefoon, Netflix en (mobiel) internet. Vaak is zo’n abonnement dus voor een groot deel overbodig. Ik zocht uit hoeveel kosten wij in totaal kwijt zijn aan bellen, tv kijken en internetten per maand en dat valt me nog best wel tegen.


Nu zijn wij graag voorzien van alle gemakken. En dan bedoel ik commerciële tv-zenders, Netflix, telefoon, etc. Laat ik beginnen met het op een rijtje zetten van al onze tv/internet/bel diensten:

 

 • Commercieel tv-pakket op 2 tv ontvangers
 • Netflix abonnement
 • Spotify
 • 2 x mobiele telefoon abonnementen

 

Omdat wij in een nieuwbouwhuis wonen, maken wij gebruik van een glasvezel verbinding. En aangezien niet iedere aanbieder in ons postcode gebied zijn diensten aanbiedt, waren de mogelijkheden vrij beperkt en konden we enkel kiezen tussen Ziggo en KPN. Inmiddels is het aanbod uitgebreid, net als onze nieuwbouwwijk.

Voordat je een keuze maakt in zowel aanbieder als pakket, is het slim om te kijken welke dingen voor jou/jullie het belangrijkst zijn. Wij hebben onderstaande diensten op een rijtje gezet en gekeken of dit voor ons een belangrijk (4 hartjes) of onbelangrijk (1 hartje) onderdeel was:

kpn televisie pakket

Wegens mijn blog en ons Netflix account, willen wij een snelle internet verbinding. Nu blijkt dat het internet van tegenwoordig helemaal niet zo traag meer is en dat er met voornamelijk glasvezel ook prima met een 20Mbit/s snelheid te werken is. Toch hebben wij gekozen voor een 60Mbit/s snelheid, maar dan voornamelijk omdat de volgende onderdelen zich in het pakket bevinden:

 

 • Gratis Spotify
 • 2 TV ontvangers
 • Online tv kijken
 • Opnemen
 • Internet via tv
 • HD tv kijken
 • PC veilig
 • Meer tv (Netflix, Youtube etc op je tv)
 • Bij mobiel KPN abonnement, €5,- korting per maand

Alles in 1 pakket voor 65,- per maand

 

Bij Ziggo krijgen wij de volgende diensten voor dezelfde prijs:

 • 150 Mbit/s internet
 • Vast bellen
 • Internetbeveiliging
 • Online tv kijken
 • 2 media boxes
 • Ziggo sport
 • Movies & series on demand

Connect complete + extra ontvanger: €64,95 per maand

 

Weinig verschil zoals je ziet. Nu is dat best logisch, aangezien deze leveranciers de prijzen ook nauwlettend in de gaten houden en de keuze voor de consument nog lastiger maken 😉

Uiteindelijk hebben wij voor KPN gekozen omdat er Spotify (twv €10, per maand) bij inbegrepen zit. Hier maakt mijn vriend altijd gretig gebruik van. Internetten via je tv is ook erg fijn, zo kan ik mijn favoriete vlogs, series via Netflix en websites bekijken.  Vast bellen en internet beveiliging heeft voor ons geen waarde, omdat wij dit zelf al hebben geregeld. Ook een sportzender is bij ons overbodig.

 

kosten televisie internet

 

Al met al zijn we dus niet klaar met deze kosten á €65,- per maand. Oké, hier zit dan wel Spotify bij in. Maar als je Netflix (€9,99) en onze telefoon abonnementen (2x €40) er nog bij optelt, zijn wij in totaal €155,- per maand kwijt aan alle media abonnementen.

Valt hier op te besparen? Zeker wel! Netflix blijft, want ik beleef teveel plezier aan mijn favoriete series. Ook vinden we het prettig om een extra ontvanger op de kamer te hebben en om onze favo tv-programma’s op te nemen. Dit is natuurlijk puur een vorm van luxe en als het moet kunnen we hier flink op besparen.

Onze telefoon abonnementen kunnen nu echter wel omlaag. Binnenkort verlopen die van ons beiden en wij zijn van plan om dan over te stappen op sim-only abonnementen van KPN. Dat zal weer €40,- schelen in de maandkosten.

Heb jij de kosten van je media abonnementen op een rijtje? En zou je hier op kunnen besparen?


Dit is een gesponsord artikel

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Chantal zegt:

  Ik heb vorige week mijn tv abbo opgezegd. Dit scheelt me toch alweer 15 euro per maand. Eigenlijk vanaf het begin dat ik het internet/tv abbonement afsloot, heb ik al nauwelijks tv gekeken. Dus ik vond het serieus geld weg gooien. Zonde.
  Daarnaast heb ik een simonly abbo van 10 euro per maand (ik bel nauwelijks). En af en toe zet ik Netflix weer eens aan en dan kijk ik de interessante dingen die er op staan. Om het vervolgens weer op te zeggen voor een x aantal maanden.
  Voor spotify hebben mijn broer en ik het family abonnement.

  1. Ja het loont inderdaad om te bekijken hoeveel je die tv kanalen nu eigenlijk gebruikt! Wat je met Netflix doet, doe ik met Videoland haha. 2 maanden kijken en dan bv. weer opzeggen. Netflix gebruik ik bijna iedere dag, dus dat is zijn geld dubbel en dwars waard 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.