MM talks business

Start-up van de maand: Formitable

Ik heb zelf een blauwe maandag in de horeca gewerkt, dus ik kan nauwelijks over de frustraties in het horeca leven meepraten. Wel heb ik regelmatig gehoord dat het erg vervelend is als mensen hebben gereserveerd en vervolgens niet op komen dagen. Als kok zijnde heb je dan waarschijnlijk ingrediënten ingekocht, afgestemd op het aantal geboekte tafels. Anyway; uiteraard is hier tegenwoordig een oplossing voor, zoals voor bijna alle zakelijke problemen 😉 Maak kennis met vooraf betalen bij je reservering via Formitable.


Eigenlijk is het idee helemaal zo gek nog niet, al zullen de meeste mensen er nog aan moeten wennen. “Theater- en bioscoopkaartjes betalen we immers ook vooraf, waarom je etentje niet? “Aldus ondernemers Raymond Wilders en Cyril Mestrom. Het concept kreeg bekendheid toen het opeens niet meer mogelijk was om in Nacarat, het restaurant van Ron Blaauw, te reserveren.

 

formitable

 

Nou ja, reserveren kon natuurlijk nog wel, maar er moest wel direct afgerekend worden. Het menu staat al op de website en in dit geval betekent dit dus dat de gast vooraf al een keuze kan maken. Enkel de drankjes worden ter plekke afgerekend. Als je tijdig afzegt, dan krijg je gewoon je geld weer terug gestort. Een manier om mensen toch over de streep te trekken.

‘Dit gaat natuurlijk niet werken in een gezellig en no-nonsense stadsrestaurant waar gasten de hele dag kunnen binnenlopen’,

aldus Van Coevorden, chef-kok van sushi restaurant Taiko.  De oprichters van Formitable zelf denken dan ook dat de meeste restaurants voor een aanbetaling van €10,- of €20,- zullen kiezen. Mensen weten immers van tevoren nog niet wat ze willen eten, of het menu wisselt zo sterk, dat het onbegonnen werk is om dit telkens vooraf te laten betalen.

Voor een reservering zou ik een aanbetaling van enkele tientallen Euro’s dan ook geen probleem vinden. Je bent tenslotte van plan er te gaan eten en hiermee garandeer je je reservering ook op een bepaalde manier. Buitenlandse ambities zijn er zeker, maar eerst Nederland eens gaan veroveren.

Wat vindt jij hiervan? En zou jij je hele reservering alvast vooruitbetalen, een gedeelte ervan of helemaal niet?

Bekijk de website van Formitable hier.

Bron:FD.nl/Telegraaf


Dit artikel is niet gesponsord en is gepubliceerd wegens mijn enthousiasme en tevens gunfactor voor start-up bedrijven. Heb jij ook een start-up en denk je dat dit interessant is voor mijn lezers? Mail mij dan op info(at)budgetmeisje.nl !

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.