MM reist

Lowcost vliegen vanaf Amsterdam naar de VS?

 

WOW4

 

Vliegen voor minder dan €500,- naar de Verenigde Staten? Voorheen was het bijna onmogelijk, maar met de komst van WOW-air in Nederland, zitten we binnen een aantal uurtjes voor een erg fijne prijs in Boston of DC!

Eindelijk is het zover; de eerste low-cost airliner die de grote plas over vliegt is opgestaan! De IJslandse prijsvechter WOW air vliegt al vanaf juni dit jaar vanaf Schiphol naar Ijsland, maar vanaf september kan op de luchthaven Keflavik ook worden overgestapt op aansluitende vluchten naar Noord-Amerika.

Boston en Washington D.C. worden de eerste bestemmingen in de Verenigde Staten waar de low cost airline op vliegt. Voor de kortere vluchten gebruikt WOW air momenteel een vloot met Airbus A320-vliegtuigen. Voor de transatlantische vluchten wordt de vloot aangevuld met de grotere Airbus A321.

“De grote interesse van de Nederlandse reiziger in IJsland is ons opgevallen. Daarom hebben wij besloten om het hele jaar door vluchten in te zetten vanaf Amsterdam naar Reykjavik”, zegt Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air.

Volgens Skúli betekent de transatlantische low-cost vluchten een grote verandering voor de vliegwereld. Mensen die een retourtje naar Amerika eerst niet konden betalen, kunnen dat nu wel. De prijs van een retourvlucht Amsterdam-Washington is te boeken vanaf 421 euro inclusief belastingen.

Transatlantische vluchten via IJsland worden al sinds jaren aangeboden door Icelandair, dat een uitgebreid routenetwerk in Noord-Amerika en Europa heeft opgebouwd. De luchtvaartmaatschappij biedt de mogelijkheid om zonder meerkosten een stopover op IJsland te maken.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.