10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Kim

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Kim van reisblog CityStyleGuide. Eerder deelde ik mijn tips in Rotterdam al via CityStyleGuide, nu is het haar beurt om 10 geldvragen te beantwoorden! Kim is ZZP’er, houdt van reizen en woont samen met haar vriend. Hoe regelt zij haar geldzaken?


Even voorstellen:

Hoi! Ik ben Kim en run mijn eigen reiswebsite www.citystyleguide.nl. Vorig jaar verruilde ik Amsterdam voor Utrecht, waar ik samenwoon met Michiel. Naast CityStyleGuide werk ik als freelance tekstschrijver voor onder andere beautyvakbladen. Sinds begin 2018 huur ik een werkplek bij Hashtag Workmode, superleuk!

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ehm te veel denk ik. Ik ga denk ik zo’n 5 of 6 keer per week naar de supermarkt en op de een of andere manier is het elke keer al snel tussen de €20,- en €30,-. Ook gaan we redelijk vaak uit eten (daar mag ik ook weleens op bezuinigen trouwens:)).

2. Wat is je grootste miskoop?

Daar moet ik even over nadenken. Oh, ik weet iets! Een paar jaar geleden heb ik online The Bloggers Planner gekocht. Ik heb net even gekeken, maar de website doet het niet meer tegenwoordig. Volgens mij heb ik er rond de €30,- of €40,– voor betaald en zelden gebruikt. Zag er wel leuk uit!

Ik bedenk me ineens nog een grote miskoop: hair extensions. Het exacte bedrag weet ik niet meer, ze zullen rond de €250,- gekost hebben in die tijd (is ruim 13 jaar geleden). Ze waren heel lang en hoog blond haha, maar het ergste was dat mijn haar er tijdens het verwijderen van de extensions niet heel gezond uitkwam.

3. Wat is je beste koop?

Mijn MacBook Pro! Ik heb deze laptop zo’n 4 jaar geleden gekocht en gebruik hem bijna elke dag de hele dag door. Zonder Macbook kan ik echt niet werken. Ik vrees dan ook voor de dag dat ie het opeens niet meer doet..

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Op mijn ING-rekening heb ik heel veel verschillende mapjes met spaardoelen. Hoewel de mapjes er zo gezellig uitzien, lukt sparen iets minder goed. Maar bij geld waar ik niet aan mag komen, lukt het me gek genoeg wel. Als zzp’er moet je je omzet- en inkomstenbelasting achteraf betalen en dit zet ik dan ook altijd netjes apart.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 items van Zara! Ik shop het liefst bij & Other Stories, zit gelukkig ook in Utrecht:)

 

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

& Other Stories!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een huis kopen, delen met familie, een feest geven voor vrienden, nog vaker op vakantie gaan en elke maand een goed doel steunen.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Als zzp’er verschilt je inkomen elke maand, dat zou ik liever iets stabieler willen hebben.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Er kan wel bezuinigd worden op boodschappen. Ik weet dat het veel slimmer is om eens per week boodschappen te doen, maar ik vind het toch nog net iets te burgerlijk. Omdat we in de stad wonen is een bezoekje aan de Albert Heijn ook veel te makkelijk. Ik zal nooit bezuinigen op reizen, maar één keer per jaar op vakantie gaan is echt niets voor mij. Mocht ik daar geen geld meer voor hebben in de toekomst, dan zou ik liever nog speuren naar aanbiedingen en vaker een kort tripje maken dan een keer lang.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Vorig jaar heb ik mijn appartement in Amsterdam met overwaarde verkocht, maar dat geld is alleen bestemd voor een nieuwe woning!


Reactie Anne: Ik heb direct even jouw Valencia tips opgeslagen, want die komen erg goed van pas als ik er volgende week ben!  Ik vind het erg leuk om deze antwoorden van je te lezen, want als reisliefhebber én ZZP’er zal je af en toe voor lastige keuzes komen te staan lijkt mij. Een reisje afslaan of toch die spaarrekening vullen? Maar ja, wie heeft die dilemma’s niet? 😉 Toen we nog geen kinderen hadden en in de stad woondes, ging veel budget ook op aan kleine boodschapjes. Niet alleen omdat de supermarkt om de hoek zat, maar ook omdat je vaak buiten de deur eet en dus ‘per dag koopt’ Heel herkenbaar voor velen lijkt mij. Dan is het wisselen tussen de AH en Lidl misschien een keer een optie. ‘Grote’ boodschappen bij de budgetsupermarkt en de kleine boodschapjes bij de Appie. Heel erg bedankt voor je antwoorden Kim! En ik blijf je blog met liefde volgen.

Volg Kim ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @citystyleguide

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Leuk! Wij geven, ondanks dat we in de stad wonen en elke dag boodschappen doen, dus weinig uit aan boodschappen. Ik snap er niks van! Ik denk dat we geen dure smaak hebben ofzo, haha.

    1. Haha dat kan inderdaad ook! Het ligt helemaal aan je smaak en voorkeur voor bepaalde producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.