simpele uitleg bitcoin cryptocoin
Purse-Oonlijk

Purse-oonlijk: Gelddagboek week 29

Inmiddels is het al meer dan een jaar geleden dat ik een gelddagboek bij hield. Waarom eigenlijk? Ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar daarnaast is het ook wel een beetje confronterend. Misschien dat ik om die reden de rubriek telkens heb uitgesteld. Iets met ‘je kop in het zand steken’ misschien? ;-). Nee hoor, zo erg is het zeker niet. Ik denk dat het vooral komt doordat ons gezin is uitgebreid. Tja, dan is er opeens iemand die veel belangrijker is dan het maken van lijstjes en het bijhouden van uitgaven. Maar.. zodra we met de neus op de feiten worden gedrukt, leren we er alleen maar van. Zo ook deze week. Wat heb ik allemaal uitgegeven? En waaraan? Lees lekker mee in het geld-week-dagboek van ons gezin!


Oké, voordat we beginnen: Ik maak gebruik van zowel mijn privé- als en/of rekening. De uitgaven in ons gezin worden verdeeld zoals dat in de meeste huishoudens is geregeld; de gedeelde rekening wordt gebruikt voor de gezamenlijke kosten zoals boodschappen, hypotheek, verzekeringen, vakanties etc.. Mijn privé rekening gebruik ik voornamelijk voor mijn eigen kosten; telefoon, kapper, etentjes, kleding etc.. Hetzelfde geldt voor mijn man. Uiteraard zijn zijn uitgaven hier niet in mee genomen. Maar geloof me, dat zijn er niet zo veel.

Maandag 16 juli

Privé rekening: Tikkie van een vriendin ontvangen, t.w.v. €31,50. Afgelopen zondag ging ik een dagje naar Haarlem met 3 vriendinnen en daar hebben we o.a. geluncht en s’avonds nog wat gegeten. Ook heb ik er €15,- uitgegeven aan een letterbord van Hema en €5,99 aan een cadeautje voor Mats.

Gezamenlijke rekening: Geen uitgaven 🙂

Totaal: €20,99

bezuinigen boodschappen weekmenu

Dinsdag 17 juli

Privé rekening: Vandaag weer een paar automatische afschrijvingen op beide rekeningen. Via mijn privé rekening wordt €29,23 aan hosting kosten voor mijn blog geincasseerd. Deze kosten zijn per kwartaal berekend.

Gezamenlijke rekening: €11,47 aan de doorlopende reisverzekering voor ons drieën. Daarnaast hebben wij voor €37,14 aan boodschappen bij Picnic besteld. Helaas hebben zij niet alles, waardoor mijn man na zijn werk nog even een bezoekje aan de Albert Heijn brengt. Krat bier, voorraad yoghurt-ontbijtjes en wat drinken voor onderweg: €35,-

Totaal: €112,84

Woensdag 18 juli

Privé rekening: Ik bestelde vorige maand voor €33,75 aan kleding bij de H&M. Deze kosten komen maandelijks voorbij want ik bestel er dus iedere maand wel wat #sorrynotsorry. Ik vind de maandfactuur als betalingswijze erg fijn omdat ik zo nu en dan wel eens iets terugstuur en je op deze manier het eindbedrag makkelijk kan berekenen na ruiling/retour.

Gezamenlijke rekening: €5,34 aan Independer voor de inboedel/opstal verzekering. Omdat Mats het kopje van de buitenkraan ergens heeft verstopt, haalt mijn man een paar reserve: €13,24

Totaal: €52,33

Donderdag 19 juli

Bizar, maar waar: geen uitgaven op deze dag!

gelddagboek gezin

Vrijdag 20 juli

Privé rekening: S’avonds komt een vriendin bij mij eten en ik maak haar favoriete maaltje: (die van mij ook) quesadillas met guacamole. Hiervoor moet ik nog wel wat kleine dingen in huis halen en ik besluit er direct een lekkere rosé bij te doen #yolo 😉 In totaal ben ik €25,- voor deze extra boodschappen kwijt.

Gezamenlijke rekening: Onze 2e auto gaat vandaag voor zowel de APK keuring als een beurt naar de autodealer. Er zijn een aantal onderdelen die vervangen moeten worden: 2 achterbanden, de ruitenwissers, een stadslichtje aan 1 kant en een stukje remleiding. Daarnaast laten we de kleine beurt uitvoeren wat ons in totaal €460,- kost. Ai! Maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek. Deze kosten zijn best wel gemiddeld voor het jaarlijkse onderhoud van een auto en als je hiervoor iedere maand een bedrag voor opzij zet, dan doet het niet zo’n pijn 😉

Totaal: €485,-

Zaterdag 21 juli

Geen uitgaven op deze dag :-0

Zondag 22 juli

Gezamenlijke rekening: S’ochtends besluiten we naar het buitenzwembad in ons dorp te gaan. Zo vroeg mogelijk, want dan is het nog lekker rustig, niet te warm en prima op tijd voor Mats zijn middagslaap. We betalen €10,- entreekosten. Ook doe ik alvast wat kleine boodschappen inclusief luiers: €30,-. Ik vind het echt onwijs fijn dat de Albert Heijn XL bij ons in de buurt op zondag geopend is. We maken er weinig gebruik van, maar als het nodig is, toch wel erg fijn! Op de terugweg zie ik dat ik moet tanken. Arghh.. Het moet gebeuren, maar ik vind het echt een rotklus. Ik betaal €32,- en gooi de tank niet helemaal vol. Ik heb namelijk haast omdat de ijsjes anders smelten en het is gewoon zooo warm 😉

Totaal: €72,-


Totaal deze week: €734,16

Deze week hadden we een gevalletje ‘spaarrekening raadplegen’ . Kosten voor een auto kunnen hoog oplopen, maar zijn in de meeste gevallen te voorspellen. Als jullie wel eens mijn blog over ‘een auto leasen of kopen‘ hebben gelezen, dan weet je ook dat er niet zo’n groot verschil zit in de maandelijkse kosten tussen private lease en privé rijden. Gelukkig kun je ze dus aardig goed incalculeren. Navraag bij de dealer leerde mij dan ook dat je het langst met je auto doet als je deze ieder jaar wegbrengt voor de typische ‘beurt’. Volgend jaar is onze bakkie dus weer aan de beurt, eerder niet hoor! 😉 Boodschappen brengt ons op een totaalbedrag van iets boven de €100,-. Wel inclusief luiers, maar volgende week ga ik nog iets meer mijn best doen om eronder te blijven 😉

..En ik beloof jullie hierbij ook dat het volgende gelddagboek niet zo lang op zich zal laten wachten dan deze keer.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Karina zegt:

    Zo leuk en interessant om te lezen. Ik ga vanaf vandaag ook maar eens een geld dagboekje bij houden, al is t maar voor 1 week, kijken wat er uit gaat is nooit mis want soms gaat het te makkelijk haha.

    1. Super leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.