10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Lisanne van Lief Moment

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Lisanne van het Instagram account @liefmoment. Lisanne is 27 jaar, moeder van Sem en is vorig jaar gestart met haar eigen webshop. Ze doet dit vanuit huis, waardoor ze het moederschap samen met haar ambities kan combineren.


Even voorstellen:

Mijn naam is Lisanne, 27 jaar, ik ben moeder van Sem (1,5) en inmiddels 8 jaar samen met mijn vriend. Ik ben een bewust thuisblijvende moeder. En vind het heerlijk om mijn zoontje elke dag te zien opgroeien. Ondanks deze keuze ben ik eind 2017 gestart met mijn webshop lief moment (www.liefmoment.nl).

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik weet het niet precies maar ik denk rond de €120,-. Dit is de ene keer wat meer dan de andere keer. Als ik bijvoorbeeld luiers of andere huishoudelijke producten nodig heb.

2. Wat is je grootste miskoop?

Dat is denk ik ons vloerkleed van HAY, super leuk om te zien maar binnen een half jaar zag hij er niet meer uit, de bolletjes laten los waardoor er complete gaten verschijnen. Ik heb nog steeds geen alternatief gevonden en dat vind ik super jammer, dus mocht je een tip hebben 😉

3. Wat is je beste koop?

Mijn Macbook en de benodigde software. Daarmee kan ik mijn webshop draaien en nieuwe ontwerpen maken.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We sparen elke maand wel een bedrag maar niet altijd het zelfde bedrag.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Die is in ons huishouden grappig verdeeld. Ik zelf zou sneller 5 items kopen en mijn vriend zou sowieso voor een designer item kiezen.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Asos, H&M, bonprix en wehkamp. Offline ga ik vaak naar HEMA.

 

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Met een miljoen, verhuizen! We wonen nu super, maar ik zou graag een grotere tuin willen waar mijn zoon straks lekker kan spelen nu is het een klein tuintje! En uiteraard zou ik met een miljoen mijn webshop dromen willen waarmaken!

8. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Ik denk dat bepaalde A merken prima B merken kunnen zijn in ons huishouden. Ik zou nooit bezuinigen op verzorgingsproducten zoals shampoo (ik gebruik kappersshampoo), wasmiddel etc. Als iets goed bevalt dan vind ik het moeilijk om aan te passen.

9. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€500,-

10. Aan wie draag jij het stokje over?

@huisjebijzee. Deze lieve mama heb ik via instagram leren kennen, omdat ze ook een kleintje heeft ben ik heel benieuwd naar haar uitgave!


Reactie Anne: Wat heb je een leuke webshop zeg Lisanne! Heerlijk dat je dit vanuit huis kan doen om zo de zorg voor je kindje te kunnen combineren met je passie. En fijn is die Macbook hé.. Een hele rib uit je lijf maar inderdaad een erg fijne koop. Ik zou hem ook voor geen goud meer kunnen missen. Dankjewel voor je oprechte antwoorden en je medewerking!

Volg Lisanne en haar webshop ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @liefmoment

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.