10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Marije

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Marije van Mompoint. Zij helpt ambitieuze moeders hun dromen en ambities waar te maken via haar 1 op 1 coacings gesprekken en online programma’s. Ze weet als geen ander hoe het is om moederschap met carrière te combineren. Ze is namelijk ook moeder van twee prachtige dochters. Tijd om haar een aantal geldvragen te stellen!


Even voorstellen:

Ik ben Marije de Haas. Ik ben moeder van twee prachtige dochters, vrouw van Remy, toegepast psycholoog en ondernemer. Ik heb sinds afgelopen zomer een eigen bedrijf (MomPoint) en begeleid drukbezette moeders naar een betere balans tussen werk, gezin én tijd voor zichzelf. Hoe hou je toch al die welbekende ballen hoog? Ik weet hoe lastig dit kan zijn. Maar ik weet door mijn eigen ervaringen en kennis ook dat dit heel goed mogelijk is en hoe je dit kunt creëren. Ik heb wetenschap en eigen ervaring samengevoegd tot een online programma voor moeders en ik coach moeders 1-op-1. Kort samengevat: ik heb het allerleukste werk ever ;-). Je kan mij volgen op Instagram (@mompointnl), hier deel ik dagelijks tips over het creëren van een betere balans. Of kijk op www.mompoint.nl als je meer wil weten over het werk dat ik doe.

marije mompoint

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Wij geven ongeveer €90,- per week uit aan boodschappen. En dat is inclusief luiers. We hebben het een tijdje gedaan met €50,- , maar nu we bewuster eten merken we dat dit lastiger is. Met €90,- redden we het nu prima.

2. Wat is je grootste miskoop?

Oei, lastig. Ik denk toch mijn laptop. Ik heb een vaste iMac en wilde graag een laptop waardoor ik ook buiten de deur kan werken. Omdat ik pas net was gestart wilde ik niet veel geld uitgeven en kocht ik een tweedehands laptop. Maar de batterij gaat snel leeg, de webcam is slecht en de kwaliteit van het scherm is laag. Ik heb er €275,- voor betaald maar had dat beter kunnen steken in een laptop van betere kwaliteit. Goedkoop bleek in dit geval toch duurkoop.

3. Wat is je beste koop?

Mijn iMac! Ja echt. Ik hem ‘m nu al zo’n 8 jaar en ik werk er nog iedere dag op. Ik wil hem wel even laten schoonmaken en een nieuwe harde schijf plaatsen omdat hij een stuk trager is geworden. Maar verder werkt hij nog perfect!

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Ik ben pas deze zomer begonnen met mijn bedrijf. Voor die tijd leefde ik van mijn studiefinanciering en het salaris van mijn man (dus sparen deden we niet). Voor het eerst kan ik nu dus ook eens wat bijdragen op financieel gebied. We sparen nu €270,- per maand maar willen dit bedrag in 2019 ophogen naar €400,- vast per maand en meer als dat zo uitkomt.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Ik heb helemaal niks met designer items. Doe mij dus maar een paar items van de Zara.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor de meiden shop ik het allerliefst bij Zara. Zelf eindig ik toch vaak bij bol.com omdat ze daar simpelweg alles hebben haha. Voor kleding kan ik bijna overal wel slagen.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een jaar rondreizen met het gezin, een nieuwe keuken, een uitbouw, een mooie auto en de rest investeren in vastgoed en mijn bedrijf. Eigenlijk een beetje het standaard riedeltje volgens mij ;-).

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja en nee. Ik ben ondernemer en bepaal zelf mijn salaris. Wil ik meer verdienen? Dan moet ik daar harder of slimmer voor werken. Op dit moment betaal ik mijzelf een bepaald bedrag uit waarmee wij goed kunnen rondkomen en niet heel zuinig te hoeven leven. Maar ik wil nog veel meer verdienen zodat dat rondreizen met het gezin voor een paar maanden in 2020 toch echt gerealiseerd kan worden.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Als het echt zou moeten dan zouden we kunnen stoppen met onze muzieklessen (mijn man speelt gitaar en ik piano), met personal training en zuiniger aandoen met boodschappen. Maar ik werk liever wat harder zodat we alles kunnen doen wat we graag willen doen, dan dat ik ga bezuinigen op bepaalde zaken.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Dit vraag je dus middenin de duurste maanden van het jaar haha. Maar dat is nu €376,-. Op de lopende rekening dan he ;-).


Reactie Anne: Wat ontzettend knap dat je onlangs je studie hebt afgerond, nadat je moeder bent geworden van je twee meisjes. Dat je nu de stap hebt gezet naar een eigen bedrijf maakt je het ultieme voorbeeld voor jouw doelgroep. Ik haal dan ook veel inspiratie uit jouw content 🙂 Zoals ik nu jouw antwoorden zie, dan lijkt jullie financiële balans prima op orde. Onder de €100,- per week met boodschappen en ook nog eens een mooi bedrag sparen per maand. En jullie droom: rondreizen met het gezin, is jullie van harte gegund. Heel veel succes in je verdere carrière en op naar die droomreis dan maar!

Volg Marije, haar bedrijf en haar gezin ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @mompointnl

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.