stephanie de wolf
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Wolferien

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Onlangs heeft Maud 10 geldvragen beantwoord en zij draagt het stokje over aan Stephanie, die we wellicht kennen van Instagram account Wolferien. Op de gelijknamige blog houdt ze dagelijks haar avonturen en gedachtes bij als moeder van 4(!) jongens. Ze is een waardevolle toevoeging in je dagelijkse Insta-feed en zorgt voor heel wat humor, samen met haar piemelkwartet 😉 


Even voorstellen:

Hoi, ik ben Stephanie de Wolf. Moeder van Boaz (6) Midas (3) en Fos en Moos (10 weken). Ik ben bijna zeven jaar getrouwd met David (en voor diegene die kan rekenen en vragen hebben: Het was geen moetje) en woon met al deze mannen in een jaren ’30 woning in het mooie Twente.  Op mijn blog wolferien.com lees je bijna dagelijks mijn avonturen als moeder van mijn piemelkwartet en veel meer! 

 

stephanie de wolf

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Iedere zaterdag doen we de wekelijkse boodschappen. Dan gaan we naar een winkelcentrum waar meerdere winkels zitten zodat we niet op één winkel zijn aangewezen. Ik koop mijn kip bij de Turkse winkel, de luiers en de babyvoeding bij de drogist, de meeste basisboodschappen bij de Lidl en bijzondere boodschappen bij de Jumbo. We zijn voor al deze boodschappen rond de €120,- per week kwijt. De luiers en de babyvoeding tikken lekker aan! Door de weeks haal ik nog regelmatig iets bij de plaatselijke supermarkt. Vers brood of groente en fruit bijvoorbeeld. Daardoor komt er nog zo’n €30,- per week bij.

2. Wat is je grootste miskoop?

Als we veel geld gaan uitgeven aan iets, dan doen we dat niet over één nacht ijs. Daardoor komen grote miskopen eigenlijk niet voor.  Ik grap wel eens dat onze hond de grootste miskoop is. Hij zou een super jachthond moeten zijn, die gek is op water. Maar Norris kan nog geen konijn vangen als deze naast hem een wortel ligt te vreten en verder dan zijn ellebogen wil hij het water niet in. Maar hij is verder zo super lief dat, ondanks dat hij geen geweldige jachthond-kwaliteiten heeft, ik hem voor geen goud zou willen missen!

3. Wat is je beste koop?

De kinderwagen! Ik ben daar zo blij mee! Omdat we deze keer een dubbele kinderwagen moesten kopen, was de keuze een stuk beperkter dan de vorige keer dat we een kinderwagen gingen kopen. En ik wilde per sé een kinderwagen waar de kindjes naast elkaar zouden liggen en niet achter elkaar. (ik vind dat er zo sneu uit zien) Uiteindelijk hebben we, met financiële ondersteuning van familie, een prachtige Bugaboo kunnen kopen. Ik ben verliefd op deze wagen! Hij is niet alleen heel erg mooi, maar rijdt ook nog eens heel erg soepel! De wagen is met één hand te besturen waardoor ik de andere hand vrij heb. Heel handig wanneer er nog twee kinderen en een hond mee willen wandelen!

 

wolfreien

4. Spaar je regelmatig?

Nee. Ik spaar wat kan. Maar soms gaat er meer uit dan anders. Ik heb een potje waarin in klein geld spaar en ik zet ook op mijn bankrekening zo veel mogelijk op zij. Maar het leven met vier kleine kinderen is best duur! Dus zo heel veel blijft er niet over om te sparen!

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 items! Ik heb liever meer zodat ik vaker kan wisselen, dan dat ik met één item de rest van mijn leven, want zo voelt het altijd als ik iets heel duurs koop, moet doen.  Ik heb trouwens wel in een donker verleden een echte Louis Vuitton portemonnee gekocht. Een heel klein roze glitter portemonneetje die, op het moment dat ik in Parijs de winkel binnen stapte, werd afgeprijsd van €250,- naar €225,-. Ik kon hem niet laten liggen en ik heb er nooit spijt van gehad dat ik daar heel veel geld aan uit heb gegeven. Het kon toen en ik vind hem nog steeds prachtig!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor de kinderen ga ik graag naar Hema, H&M, Zara maar ook Wibra en Zeeman. Ze groeien zo hard dat ik het heel jammer vind om telkens heel veel geld uit te geven aan kinderkleding. Leuke, goedkope shirtjes van goedkopere winkels die een seizoen mee gaan, vind ik dan ook ideaal!

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

We willen heel graag buiten af wonen, maar hebben geen buiten af geld. Met één miljoen zouden we al aardig in de buurt van ons droomhuis komen! Een oud huis helemaal renoveren of een gloednieuw huis dat we helemaal zelf kunnen ontwerpen op een leuk stukje grond waar ook plek is voor een paar honden, een paar kipjes, een kleine woning waar familie en vrienden kunnen logeren of die ik kan verhuren als B&B. Het lijkt me heerlijk!

wolferien

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik heb op dit moment nog zwangerschapsverlof en dat is op zich prima. Het kan natuurlijk altijd meer! Al vind ik niet dat werken ten koste moet gaan van alle vrije tijd en energie.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Daar heb ik een mannetje voor. Een hele leuke, al zeg ik het zelf!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Er staat op dit moment €2,53 op mijn rekening. Vanmorgen was dat een beetje meer maar ik heb net nieuwe schoenen voor Boaz en Midas besteld. Oeps!

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag, als ze het wil, het stokje over Lotte van Mom in Balance. Een super stoer wijf en Twentegenootje!


Reactie Anne: Ik lig regelmatig dubbel om je stories en de belevenissen van jou en je piemelkwartet. Lekker nuchter over alles (kan ook niet anders met 4 kids ;-)) en een geweldig, liefdevol gezin. Dat zie je zo! Ik heb ontzettend veel respect voor hoe je het allemaal doet en denk regelmatig, als Mats een bui heeft, blijf gewoon relaxt. Dat is Stephanie ook!  Maar je zal ze vast zelf ook wel eens achter het behang willen plakken haha. Stephanie, ontzettend bedankt voor het meedoen aan deze rubriek en ik wens je nog heel veel geluk en liefde toe met je kwartet!

Volg Wolferien ook op Instagram.

Foto’s: @wolferien

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.