Lijstjes

10 items van Ali Express die je leven makkelijker maken

Action, move over. Echt handige huis, tuin en keukenhulpjes haal je gewoon van het wereldwijde web. En dan specifiek uit China welteverstaan. Oké, ik ben fel tegen nutteloze prullaria. Maar sommige gadgets maken je leven wel een heel stuk makkelijker. Tijd hebben we allemaal, maar deze willen we dan wel besteden aan de mooie dingen in het leven. Het kan zijn dat onderstaande items voor jou geen nut hebben, zie het dan maar als een humoristische gadget 😉

8 in 1 keukenhulp1.  8 in 1 keukenhulp.

Dit handige keukenvriendje neemt weinig ruimte in en biedt in wel 8 keuken situaties de hulp waar je om  vraagt. Je kan er o.a dooiers mee scheiden, groente raspen, citroen persen en zo veel meer. Voor een mooie prijs van gemiddeld €5,-

 

hotdog snijder2.  Hotdog snijder.

Ideaal om die typische triangel ringetjes op een worstje te krijgen. Hangt er vanaf of je worst lust. Van de barbecue welteverstaan. Maar een beetje vleeseter zal er vast geen probleem mee hebben om dit plastic vriendje á la 0,75 ct aan te schaffen.

 

 

 

drawstring make up tasje3. Triangel beautycase.

Make up tassen zijn leuk, maar al mijn kwasten, crèmes en mascara’s krijgen het zwaar te verduren tijdens een lange reis. Met dit trekkoord span je alle toilet artikelen samen en voorkom je lekkages en andere rotzooi waar je tijdens een vakantie niet op zit te wachten. Een mini investering van €3,-, een groot gemak.

 

 

 

 

4. aardappel snijder Aardappel snijder.

Aardappels schillen kunnen we allemaal wel met een dun schilmesje, maar mocht je regelmatig aardappel schijfjes willen maken en hiermee tijd wenst te besparen, dan is dit aardappel snij-ding van €7,- wellicht een goede investering. Note: dit apparaat leent zich vast ook wel voor andere groente en fruit-soorten.

 

 

 

 

warmhouder koffiebeker usb

5. USB warmhoudplaatje voor mok.

Mijn grootste probleem met koffie/thee drinken? Verse koffie is te heet en daarna koelt het wat mij betreft te snel af om de hele mok leeg te kunnen drinken. Zie hier de oplossing; een warmhoudplaatje via USB. Even pluggen aan je laptop en geen gedoe met een koud bakkie koffie. Voor €2,50 is ie van jou.

 

 

 

 

6. Tomatensnijder.

Oké, oké. Hij lijkt erg veel op de aardappelsnijder, maar dat is ie niet. Geen gedoe met btomatensnijderotte mesjes die niet door het schilletje lijken te snijden en geen vruchtvlees meer wat alle kanten op glijd. Een ei past er overigens ook in, net als een ui en al het andere groente/fruit van dit formaat. Een item met de waarde van €1,- en veel tijdsbesparing kan alleen maar goed van pas komen toch? 😉 Anders is het wellicht een leuk cadeautje voor (schoon) mams.

 

 

 

watermeloen snijder

7. Watermeloen snijder.

Nog zo’n snijder. Ik kan me voorstellen dat je er nu genoeg van hebt, maar mocht je een fervent watermeloen eter zijn.. Je weet maar nooit. Dan kan dit ‘mes/vork- ding’  heel goed van pas komen. Ach, voor €3,- waag je de gok er misschien wel mee.

 

 

 

portable ventilator iPhone

8. Portable mini fan voor iPhone.

Op het eerste gezicht lijkt dit het meest nutteloze gadget ooit gemaakt. Maar ik moest even goed kijken. Het kan namelijk best eens van pas komen als een of andere hittegolf ons land passeert. Of de mini ventilator daadwerkelijk verkoeling brengt, laat ik maar even in het midden. Een grappig gadget is het wel. En al helemaal voor die 80 cent.

 

 

 

gel voor toetsenbord

9. Cleaning gel voor toetsenbord.

Irritatie #1 op kantoor. Vieze, stoffige toetsenborden. Een keer in de zoveel tijd je toetsenbord op zijn kop op het bureau slaan helpt maar voor even. Deze gel schijnt behulpzamer te zijn. Het hecht zich diep tot in de toetsen en je haalt hem er zo weer af. Wel gebruiken met droge handen overigens, geen idee waarom. Voor die €1,20 probeer ik ‘m zeker.

 

spel taart in gezicht

10. Mini tudou spel.

Ik kwam niet meer bij toen ik dit spel voorbij zag komen op de social media kanalen van Nicolette van Dam en Fred van Leer. Een soort dokter Bibber of krokodillen tandjes kiezen, want de slagroom kan elk moment in jouw gezicht klappen! Vooral erg leuk als uhm.. drankspelletje? Tip: verwijder eerst je make-up. Als je de slagroom niet in je gezicht krijgt, dan zijn het de tranen van het lachen wel. Vanaf €10,-.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] schreef ik al een artikel over items van Ali Express die je leven makkelijker maken, nu gaan we over op de handige keuken life-hacks. Hiermee bedoel ik huis, tuin- en keuken dingen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.