Geen categorie

Nieuwbouwhuis deel 2: Start van de bouw

Inmiddels is het de meeste mensen die mij volgen wel duidelijk; wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht. Om precies te zijn: in april 2015 hebben wij het koopcontract getekend en op 1 november 2015 is de bouw gestart. En dan is morgen eindelijk het moment daar. 1 jaar en 2 maanden nadat wij het koopcontract hebben getekend, krijgen wij de sleutel overhandigd van ons eerste, eigen huis! In deze serie vertel ik jullie welke stappen wij hebben doorlopen in de aanloop naar ons nieuwbouwhuis. Deze keer: de start van de bouw.


Als een nieuwbouwproject van start gaat, is er in de meeste gevallen veel animo voor. Zo ook bij ons project. Aangezien er in de eerste fase maar 25 woningen werden gebouwd, bleek de kans niet erg groot te zijn dat je ingeloot zou worden voor de eerste keuze. Mede daarom dien je meerdere keuzes aan te geven, zodat er zoveel mogelijk ‘loten’ worden toegewezen.

 

Erg leuk, maar was deze woning wel haalbaar qua hypotheek?

 

Enorm teleurgesteld waren wij, toen bleek dat wij op de reservelijst kwamen te staan voor ons droomhuis. Maandenlang hadden we op dit moment gewacht en nu leek deze droom ons voorbij te gaan. Dat lieten we ons niet zomaar gebeuren. Vele telefoontjes en mailtjes naar de makelaar later, bleek dat wij meer kans zouden hebben bij de duurdere woningen. Erg leuk, maar was deze woning wel haalbaar qua hypotheek? We besloten het  uit te zoeken en uiteindelijk bleek dat ook deze woning prima binnen ons budget paste.

 

Na 2 weken was het koopcontract getekend en 2 maanden later stond de hypotheek op onze naam! Waar je normaal direct de sleutels krijgt overhandigd, was het nu een kwestie van wachten. Minstens een jaar lang, want de oplevering stond op dat moment gepland in mei/juni 2016.

 

Eindelijk was het moment daar. De ondergrond werd bouwklaar gemaakt en de eerste fundering lag binnen een paar weken op ons ‘eigen stukje grond’! Dat moet gevierd worden. Daarom organiseerde de projectontwikkelaar een feestelijke borrel, waarbij we tevens kennis mochten maken met onze nieuwe buren! Allemaal even enthousiast en vol met ideeën. Klaar om het metselwerk uit te zien groeien tot prachtige woningen.

 

nieuwbouwhuis bouw

De winter bleek ons goed gezind te zijn. Er zijn enkele strenge vorst-nachten geweest, maar dit heeft nauwelijks tot vertraging geleid. Gelukkig bleek de termijn van oplevering nog op mei/juni te liggen.

nieuwbouw verloop

 

Ik liep wekelijks een rondje langs de bouwplaats en legde daarbij de vorderingen met mijn Nike app vast. Zo leuk om te zien hoe snel de 1e en 2e verdieping geplaatst werden! In februari vond onze reis naar Thailand plaats en werden wij van de bouw op de hoogte gehouden door onze lieve buren. Na terugkomst was het metselwerk zelfs al begonnen!

 

nieuwbouwhuis vordering bouw

 

In mei ontvingen wij bericht van de aannemer dat de oplevering eind juni plaats zou vinden. Gelukkig nog voor de bouwvakantie! Inmiddels is het bijna zover. Over 2 dagen kan het klussen beginnen, waarna ook mijn favoriete deel kan aanbreken: de inrichting!

Handtekening

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Nieuwbouwhuis deel 2: Start van de bouw […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.