MM onderzoekt

12 keukentrucs die je leven makkelijker maken

Onlangs schreef ik al een artikel over items van Ali Express die je leven makkelijker maken, nu gaan we over op de handige keuken life-hacks. Hiermee bedoel ik huis, tuin- en keuken dingen die dagelijks voorbij komen, maar zover makkelijker kunnen. Het enige wat je nodig hebt is een kleine dosis inspiratie.:-)


 

 

1. Weet je niet zeker of schermafbeelding-2016-10-09-om-16-17-48de eieren nog wel goed zijn? We gooien de verpakking immers weleens weg en onthouden niet wanneer ze gekocht zijn. Leg het ei in een kannetje water. Als deze naar de bodem zinkt, is ‘ie nog eetbaar. Drijft het ei aan het oppervlak? Dan helaas niet meer.

(Photo:DiscountQueens)

 

 

keuken

2. We zijn het er allemaal over eens dat ijsblokjes en wijn niet bij elkaar passen. Daar zijn klimaatkasten en ijskasten voor. Mocht je wijn toch iets te warm zijn, gooi er dan een stel bevroren druiven in. Leuk gezicht en je wijn raakt zijn smaak niet meer kwijt door het gesmolten water.

 

 

 

 

keuken2

 

3. Gevulde paprika’s zijn mijn favoriet. Wel lastig om ze in de oven te bakken, want ze vallen snel om. Gebruik hiervoor een cupcake vorm, zodat je gegarandeerd een schone oven behoudt. Overigens passen er niet alleen paprika’s in, ook tomaten, ronde courgettes of gevulde aardappels lenen zich er prima voor!

 

 

keuken34. Tijd besparen met het snijden van al die kleine snack-tomaatjes? Leg er dan, zoveel je kunt, tussen 2 kleine bordjes en neem een scherp mes om ze in 1 keer doormidden te snijden. Handig!

(Photo:SuzyDIY, YouTube)

 

 

 

 

eetrijpe avocado pit5. Avocado’s zijn sinds enige jaren een standaard ingrediënt in onze Nederlandse keuken geworden. Maar niet iedereen weet even goed om te gaan
met deze vrucht. Allereerst; men hoeft de avocado niet bont en blauw te knijpen in de supermarkt. Door een blik te werpen op de ondergrond van de buitenste pit, zie je direct of de vrucht eetrijp is. Bij felgroen is ‘ie perfect, bij lichtgroen zal deze nog even moeten rijpen en bij lichtbruin is de vrucht overrijp.

 

 

keuken5

 

6. Om nog even in avocado sferen te blijven; de beste manier om die grote, harde pit te verwijderen is door er in te slaan met een scherp mes. Even wrikken en je haalt de pit er zo uit. En bewaar de pit vooral! Als je guacamole maakt, bewaar de pit er dan in. Deze zorgt ervoor dat de guacamole geen bruine kleur krijgt na enkele uren.

 

 

 

7. Als je de helfavocado citroent van een avocado nog een dagje of 2 wilt bewaren in de koelkast, leg er dan een schijfje citroen of limoen op. Ook deze zorgt ervoor dat de avocado geen bruine kleur krijgt en zijn smaak behoudt.

 

 

 

 

bananen houdbaar

 

8. Bananen zijn een aantal dagen langer te bewaren als je vershoudfolie om de steel bevestigt. Handig voor die heerlijke bananenpannenkoeken! De bananen blijven zo’n 3 tot 5 dagen langer houdbaar.

(Photo:Snapguide.com)

 

 

 

 
keuken8

9. Ook zo’n last van overstromend, kokend water? Pak een houten pollepel en leg deze in de lengte over de pan. Raar maar waar: het water stroomt nu niet meer over!

 

 

 

 

keuken910. Bewaar die lege ketchup fles voor je pannenkoek mix. Geen gerotzooi en geknoei meer met die soeplepel. Ook ideaal voor poffertjes!

 

 

 

 

 

 

11.  Ijsblokjes zijn keuken10nog nooit zo helder geweest na gebruik van deze tip: Giet kokend water in de ijsblokvormpjes en zet deze direct in de vriezer. Kokend water bevriest namelijk veel sneller dan koud water.

 

 

 

 

aardbei12.  Ontdoe de aardbeien van zijn kroontjes door er een rietje doorheen te steken. Snel, makkelijk en je verspilt nauwelijks aardbei 🙂

 

 

 

 

 


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wow, deze tips zijn écht handig, stuk voor stuk! Ik was begonnen met ze te onthouden, maar er zijn er echt heel veel die ik nog nooit eerder hoorde, dus ik sla dit artikel beter op, haha 😉 Leuk dat je dit hebt gebundeld! En ook leuk dat ik op je blog terecht kwam 🙂 Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.