Vandaag deel ik 1 van mijn favoriete gerechten om op een drukke, doordeweekse dag klaar te maken. Zowel Mats, Alex als ik smullen ervan. En waarom? Ik denk voornamelijk vanwege het feit dat we allemaal van pindasaus houden EN rijstgerechten. Je kan het gerecht ook ‘hete kip’ noemen door er 2 eetlepels sambal aan toe te voegen. Maar dat zal ik Mats en mezelf niet aandoen. Voor nu is het een lekker makkelijk en kidsproof recept wat in een handomdraai op tafel staat. En is er nog wat over? Dan eet je het de volgende dag gewoon weer met een lekkere komkommersalade naast! Dit gerecht kost ongeveer €5,- voor 4 personen waardoor ‘ie ook nog eens budgetproof is. –>
Benodigdheden:
- 300 gram witte (of zilvervlies) rijst
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet of kip-stuckjes
- 2 el olijfolie
- 100 ml ketjap manis
- 50 ml ketchup
- 200 ml water
- 4 el pindakaas
- snufje zout
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder ondertussen de kopjes en uiteinden van de sperziebonen en snijd door de helft. Ook deze ga je koken.
- Snijd de kipfilet in reepjes en breng deze op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip(stuckjes) goudbruin.
- Voeg nu de ketjap manis, ketchup en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Roer de pindakaas erdoor en blijf roeren totdat een dikke saus ontstaat. Als je de boel meer pit wilt geven, dan voeg je nu de sambal toe. Ondertussen giet je de sperziebonen en de rijst af .
- Laat de kip met de saus nog 5 minuten op laag vuur staan
Klaar! Serveer de kip apart van de rijst en de sperziebonen want je hebt maar weinig saus nodig om het gerecht op smaak te brengen.
Komkommersalade erbij: Schaaf een komkommer in dunne linten en marineer in witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en je hebt een heerlijk vers bijgerecht. Oh.. en vergeet de kroepoek niet 😉
Kosten: Ongeveer €4,80 voor 4 personen.