MM eet

Havermout to go

Mijn liefde voor havermout reikt ver. We hebben het hier wel over eten, dus ik zal er niet al te dramatisch over doen, maar de mogelijkheden met havermout zijn vrijwel eindeloos. Zo neem ik al enkele jaren mijn ‘havermout to go’ s’ochtends mee in de auto of in de trein. Na al die nieuwsgierige blikken op mijn potje havermout, zal ik nu voor eens en altijd het mysterie ontrafelen. Mijn recept voor het ultieme ‘on the go’ havermout ontbijt.


Havermoutkoekjes, pannenkoeken, muffins of papjes. Het graan is in veel gerechten terug te vinden de laatste jaren. Logisch, want havermout is opeens hipper dan de ruige burgers van het hipster-barretje op de hoek in de Amsterdamse Pijp.  Daar zagen heel veel ontbijtgraan leveranciers wel wat in, dus er verschenen tal van havermout recepten boeken, Instagram hashtags en foodbloggers met een focus op havermout. En als dat al niet genoeg is, besloot de aloude leverancier van het graan, genaamd Quaker, zijn ouderwetse havermout verpakkingen te vernieuwen met een frisse huisstijl.

quaker

Eigenlijk is havermout een heel saai graan, omdat het maar uit 1 ingrediënt bestaat. Maar dat is tegelijk ook weer erg bijzonder. Voor 90 cent te koop bij de Ap en enorm voedzaam als ontbijt. Een ontbijt dat vele varianten kent, dat wel. Zelf ben ik geen melk liefhebber en bereid de havermout daarom met heet water. Iets wat in de VS ook veelvuldig wordt gedaan. Het welt daardoor veel sneller en is na een paar minuten al klaar. Vervolgens voeg ik toe wat voorhanden is, zoals all bran, muesli, noten, rozijnen etc..

 

havermout to go

 

Uiteindelijk schenk ik er altijd yoghurt bij, om het ‘papje’ compleet te maken. Om het geheel wat zoeter te maken voeg je een lepeltje honing toe. Erg lekker!

 

In 2-3 minuten klaar en direct mee te nemen. Ik gebruik een Bonne Maman jampot, maar weckpotten of zelfs thermo bekers zijn ook zeer goed te gebruiken. Zorg er wel voor dat deze compleet lekvrij zijn.

 

havermout in potje

En zeg nou zelf; zo’n nostalgisch potje maakt het geheel toch wel Instagram waardig. Kan je mooi die hashtag #oatmealtogo en #healthybreakfast gebruiken.

 

havermout weckpot


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.