MM's Baby

5 makkelijke babyhapjes om zelf te maken

Toen Mats 4,5 maand was, keek hij het eten uit onze mond. We besloten hem een paar kleine hapjes pompoen te geven en het ging er gelijk als zoete koek in. Op dit moment is Mats bijna 7 maanden en wissel ik verse hapjes af met potjes. Een voorkeur heeft hij eigenlijk niet, behalve het feit dan dat hij geen pap lust. Dan gaat zijn mond definitief op slot. Al het andere is geen probleem. Inmiddels heb ik een aantal makkelijke recepten verzameld die ik wekelijks maak. Ik deel ze met jullie in een handige infographic. Print ‘m uit en hang vervolgens in de kast of bewaar hem op je telefoon.


Onderstaande hapjes zijn voor baby’s vanaf 6 maanden. Behalve de appel- en het pompoenhapje, deze kunnen al vanaf 4 maanden worden gegeven. Je mag dan namelijk voorzichtig beginnen met het geven van oefenhapjes. Let wel op dat ze vanaf 4 maanden nog niet alles kunnen verdragen! Vanaf 6 maanden kan je ze meer aanbieden, zie hieronder:

babyhapjes zelf maken

Daarnaast kunnen niet alle hapjes even lang bewaard worden in de vriezer, zoals je hierboven ziet.

Ik wissel verse hapjes af met potjes en ik merk geen voorkeur bij Mats. Potjes zijn vooral makkelijk en veilig te bewaren en verse hapjes zijn vooral vers en iets goedkoper. Vooral als wij een dagje weg gaan, op vakantie of uit eten, dan is het handig om een potje bij je te hebben. Je loopt immers geen risico dat het verse eten niet meer goed is doordat het te lang buiten de koeling heeft gestaan.

Goed, over naar mijn favoriete babyhapjes op dit moment. Ik ben ook aan het experimenteren met andere hapjes zoals quinoa, kip en nitraatrijke groenten. Hier vallen o.a. spinazie, bietjes, andijvie, spitskool etc.. onder.

Aangezien Mats nu bijna 7 maanden is en al 4 tanden heeft, probeer ik de groenten en fruit wat minder lang te koken zodat er meer vitamines worden behouden. Kauwen lukt hem aardig, dus kleine stukjes zijn geen probleem. Ook wit brood met pindapasta valt in goede aarde en gebruikt hij dan ook gretig om te experimenteren.

Bekijk de grote (print)versie door op de afbeelding te klikken

Heb jij nog leuke en lekkere recepten? Deel ze hieronder!

 

makkelijke babyhapjes maken


Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.