Purse-Oonlijk

Aankopen waar ik spijt van heb

Ofwel; Miskopen. Jawel, iedereen heeft ze. Vrouwen misschien iets meer, omdat zij wat gevoeliger zijn voor aanbiedingen, stuntprijzen en vooral SALE. Wie kent de bekende slogan ‘because i bought it on sale, i actually made money’ niet? 😉 Anyway, het perfecte moment om miskopen aan te schaffen. Je ziet een bizarre aanbieding, denkt niet teveel na en koopt vervolgens het artikel. Later denk je; ‘what was i thinking’? Aan de andere kant kan je miskoop ook over een product gaan wat uiteindelijk zo erg tegenvalt, kapot gaat of nooit geleverd wordt. Tja, ik kan zo een aantal van mijn miskopen opnoemen. Daarom deel ik ze vandaag met jullie. Zodat een ander misschien niet de fout in gaat 🙂


 

Een douchedeur

Op het eerste gezicht dachten we een hele goede deal gevonden te hebben. Via een webshop (doucheconcurrent) spotten we precies de wand/deur die wij voor onze nieuwe douche in gedachten hadden. Het is een typische douchewand van speciaal veiligheidsglas. Ik bestel hem een paar maanden voordat ons huis wordt opgeleverd en – hoe fijn – het pakket wordt thuis afgeleverd..

Het moment is daar, ons huis is opgeleverd en mijn vriend spreekt met een andere vriend af om op een zomerse dag de wand en deur in onze badkamer te plaatsen. De wand is ingelijmd en al snel staat deze stevig tegen de muur aan. ‘Dat gaat goed zeg!’ hoor ik mezelf nog zeggen en ik ga weer verder met het verven van de gang. Even later hoor ik een kleine ‘PANG’, gevolgd door het geluid van duizenden stukjes glas die de grond raken. Ik ren naar boven en zie een plas bloed liggen, mijn vriend verstijfd kijken naar zijn vriend die krampachtig zijn pols vasthoudt. Het glas heeft een diepe snee in zijn pols gemaakt en ik bel direct 112.

Gelukkig loopt het met een paar hechtingen en wat schrik goed af. Ik maak foto’s van het voorval, want een glazen deur die opeens (niemand raakte op dat moment het glas aan) kapot springt, dat kan niet goed zijn.

Ik wordt afgescheept met een ‘wat vervelend, maar waarschijnlijk is het wel uw schuld’ door de webshop en kook van woede. Ik mag wel een nieuwe deur bestellen en hoef dan geen verzendkosten te betalen. OK DOEI! Tip vd dag; denk goed na voor je bij deze webshop besteld, want de schrik, hechtingen en geen douchedeur hebben ons 300 Euro’s gekost.

 

 

 

Een Babybjorn original draagzak

Blij was ik. Met de nieuwe draagzak van Babybjorn. Het zag er zo makkelijk uit. Zak omdoen, baby erin, klaar. We besloten de draagzak te gebruiken tijdens een zondagswandeling door het bos. Ik vond het er best wel raar uitzien, maar Mats sliep zo lekker. ‘Dus het zal wel goed zijn’ dacht ik. Ik plaatste de wandeling natuurlijk op mijn Insta-stories en kreeg direct talloze berichten:

“Wist je dat deze draagzak niet ergonomisch is?”

“Deze draagzak is helemaal niet goed voor Mats zijn heupjes!”

“Weet je wel dat ergonomische draagzakken beter zijn?”

Huh? Ik had wel van de term ‘ergonomisch’  gehoord, maar wist niet precies wat het inhield. En ik had al helemaal niet gedacht dat deze spullen nog verkrijgbaar waren. Aan de ene kant was ik blij dat ik erop gewezen werd, maar aan de andere kant schaamde ik me ook een beetje. ‘Hoezo wist ik dit niet’? Gelukkig heeft Babybjorn ook ergonomische draagzakken en ik weet daarnaast ook dat Mats geen aandoening krijgt van dat half-uurtje in de draagzak, maar deze ligt nu wel op zolder. Voor de komende 100 jaar.

 

Schoenen met een hak >7 cm.

 

Ze zien er prachtig uit. Louboutin’s, Jimmy Choo pumps etc.. Een laars of pump is nou eenmaal mooiermet een hoge hak. Maar jongens, ik hou het er nog geen 2 uur op uit. Gelukkig heb ik zittend werk, maar zelfs het lopen naar de koffie automaat, mijn auto en naar de vergaderruimte bezorgen me al pijnlijke voeten.

Inmiddels staan er ongeveer 5 paar schoenen, onbevlekt, mooi te zijn in mijn schoenenkast. En ik kan er maar geen afscheid van nemen. Want misschien draag ik ze nog wel een keer (NOT).

 

 

 

Action prullaria

Ik weet nog goed dat de Action winkels razendsnel werden geopend. Iedereen, waaronder ik, was lyrisch en kocht tassen vol spul. Inmiddels heb ik deze slechte gewoonte een halt toegeroepen. Je moet een hele sterke wil hebben om de Action te verlaten ZONDER minstens 10 items die je niet nodig hebt. Vaak kreeg het spul een mooi plekje op zolder of ergens in een kast, want ik kon het in mijn huis niet kwijt. Ik hou niet van vensterbank prullaria en word ook niet wild van nietszeggende teksten op een grijs canvas. Dus nee.

Ik heb deze prullaria niet nodig in mijn leven en andere mensen ook niet. Ik heb dus een echte haat/liefde verhouding met deze winkel. Haat; omdat ik het pure milieuvervuiling vindt.. Liefde; omdat je er werkelijk waar alles in huis hebt voor een themafeest of je complete kantoor. Tegen een budgetprijs. Misschien ebt mijn haat weg als Action wat terug geeft aan het milieu. Maar ja, bovenstaande argumenten zijn ook best wel tegenstrijdig, dus ik werk er net zo hard aan mee.;-)

 

 

Plastic zwembad(en)

Ja, je leest het goed. Wanneer er een hittegolf wordt voorspelt, lijkt het wel alsof iedereen een zwembad in zijn/haar tuin wilt. Zo ook wij. Mijn ouders wonen op een boerderij, dus plek genoeg. En het was  elke 2 jaar raak. Want dan moest er een nieuw zwembad komen. En het liefste ook iedere 2 jaar groter en luxer. Op een gegeven moment hadden we een zwembad van 4 bij 5 en duurde het een dag om het bad te vullen. En dan is het water te koud. ‘Nou, we laten hem even opwarmen door de zon en dan zien we wel’. werd er altijd gezegd. En toen kwam er regen. En er kwamen vliegjes. Veel vliegjes. Uiteindelijk werd het bad na enkele weken weer leeggegooid om het niet gebruikte plastic weer op te bergen.

Een jaar later begint het riedeltje weer opnieuw. Een dag bij vriendinnen in de zon; ” Ik heb een idee, we gaan een zwembad kopen!” Nee. Nee en nog eens nee.

Nu heeft Mats een klein badje. Ik hoop maar dat hij er in ieder geval 1 keer in de komende 5 jaar in gaat zitten. Dan is mijn miskoop weer een klein beetje minder miskoop.


Wat zijn jouw grootste miskopen?

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Oei, de douchdeur was wel een vervelend ongeluk zeg. “Slecht” bedrijf idd om er zo mee om te gaan.
    Action herkenbaar. Ik zie iets via ig of fb en denk hebben. Inmiddels doe ik dit niet meer en bespaar hier dus geld mee ?
    Ohja en de zwembadjes, precies hetzelfde hier. Elk jaar 1 kopen, opwarmen, regen, en weg ermee. Wij nu dus ook gewoon een klein rond badje om af te koelen.

  2. Zo vaak doe ik geen miskopen maar het wil al wel eens gebeuren! Zeker met een solden of gewoon als je iets cools ziet, wat achteraf dan blijkt tegen te vallen! 🙂 Dat verhaal met die douchedeur deed mijn mond openvallen van verbazing! Zo typisch van de webshop om je niet te geloven… Ik weet waar ik nooit iets zal bestellen! 😮

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.