Lijstjes MM reist

5 Vlooienmarkten die je moet bezoeken in september

De vakantie loopt  in september op zijn einde. Iedereen gaat weer aan het werk, het geld is op en die glanzende, bruine kleur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ben jij ook al in je ‘after-holiday’ dip belandt? Treur niet, kom van die bank af en bezoek een vlooienmarkt! Je komt er pareltjes tegen voor hele mooie prijsjes, er hangt een gezellige sfeer en wie weet kan jij daar je eigen overbodige inboedel ook wel kwijt!


ijhallen

Op 10 en 11 september vindt uiteraard de vlooienmarkt der vlooienmarkten plaats, in de IJ-hallen. Met ruim 750 kramen doet het zijn positie eer aan. Zelfs bekende Nederlanders houden ervan om er hun spulletjes te kopen en verkopen. Ik denk dat dit 1 van de vlooienmarkten is waar de kans op goedkope musthave items het grootst is. Een jurkje van Isabel Marant? Schoenen van Acné of een vintage tasje van Fendi? Grote kans dat je ertegenaan loopt in de IJ hallen.

ij hallen

 

Datum/Tijd: 10 & 11 september van 9:00 tot 16:30 uur

Entree: €5,- voor volwassenen, €2,- voor kinderen van 11 jaar en jonger.

 

 

(photo:Flickr)


markt1

Altijd leuk, markten in het buitenland. Ook al ga je een klein stukje de grens over, markten in België moet je een keer meegemaakt hebben. Neem nu de vrijdagmarkt in Antwerpen. Deze wordt elke vrijdag (echt?) op het gelijknamige vrijdagmarktplein gehouden. Het is meer een veilingmarkt dan een vlooienmarkt. Hier worden namelijk oude inboedels geveild, dus zeker eens de moeite waard om te bekijken hoe dit in zijn gang gaat. Als je er dan toch bent, bezoek dan de antiekmarkt die er elk weekend plaatsvindt. Locaties en data vindt je hier.

Datum/ Tijd: Elke vrijdag van 9:00 uur tot 13:00 uur

Entree: gratis


markt2

Een letterlijke kofferbak markt van particulieren in het pittoreske Oss. Een echte aanrader als je van struinen, gezelligheid en goed speuren houdt. Want ook hier kunnen ontzettend leuke meubels, vintage vondsten en hebbedingetjes tussen zitten.  Rondom recreatiegebied de Geffense Plas krijgen deelnemers een plaats toegewezen en laden de volle auto uit. De sfeer is gezellig, ongedwongen en de aanwezige horeca maakt het evenement compleet. Zeker een ritje naar de grens van Brabant waard!

Schermafbeelding 2016-09-03 om 14.51.15Datum/ Tijd: 11 september van 8:30 uur tot 15:30 uur

Entree: €2,50 (kinderen onder 12 jaar gratis)

 

 

 

 

(Photo:carbootsale.nl)


markt3

De markt, gehouden in de schaduw van Dordrecht, is een echte Franse rommelmarkt waar particulieren naast brocante en antiek ook hun zolder schatten, kleine meubelen, vintage artikelen en streekproducten kunnen aanbieden. Het gevoel van Frankrijk wordt compleet gemaakt door de aanwezige muzikant en tal van foodtrucks met een Frans tintje.  C’est la vie! En nu nog hopen op een heerlijk zonnetje:-)

Datum/ Tijd: 17 september van 9:00 uur tot 17:00 uurmarkt4

Entree: €3,50 incl parkeren

Meer info vindt je hier.

 

 

 


markt5

Mijn favoriete markt aller tijden. Begonnen als een maandelijkse mode, kunst & design markt op het Westergasterrein in Amsterdam op (jawel) zondag. Inmiddels ook gevestigd op het Rokin en in vestingstad Amersfoort! De eerste editie in Amersfoort heeft op 3 juli plaatsgevonden en was blijkbaar zo’n succes, dat op 11 september de volgende editie alweer plaatsvindt aan de Grote Koppel. In het kort; de sunday market biedt tal van kraampjes aan vooral kleine ondernemers en kunstenaars. Onbekende merken, handgemaakte designs, maar ook heerlijke hapjes van over de hele wereld zijn er te vinden. Ik noem de sunday market ook wel een reis om de wereld in een paar uurtjes. Eerlijk gezegd is de Amsterdamse gezelligheid hier pas echt voelbaar, vooral wanneer het weer meewerkt. Bij regen wordt de hele markt naar binnen verplaatst, waar voldoende ruimte is. Aanrader ten top!

Datum/ Tijd:Schermafbeelding 2016-09-03 om 16.56.46

  • 4 september Westergasfabriek – van 12:00 uur tot 18:00 uur
  • 11 september de Grote Koppel, Amersfoort – van 12:00 uur tot 18:00 uur
  • 25 september Rokin, Amsterdam – van 12:00 uur tot 18:00 uur

Entree: Gratis

 

(bron: gowiththevlo)


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.