MM's Baby

Baby update: Mats 8 maanden

8 maanden alweer. Nog 4 maanden en hij wordt 1 jaar. Nog 1 maand en hij loopt langer uit de buik dan dat hij in de buik deed ;-). Afijn. Ik ga hier niet roepen dat het allemaal zo snel gaat, want dat horen we al vaak genoeg. En is overigens ook helemaal niet erg. Ik kijk enorm uit naar al die nieuwe dingen die hij straks gaat leren en al heeft geleerd. Kruipen, tijgeren, kletspraatjes en eigenwijze blikken. Het is allemaal even leuk. 


Inmiddels heeft hij sprong 6 achter de rug en dat betekent dat het kruipen al steeds beter lukt, hij af en toe droomt en echt aan ons laat merken als hij iets vies vindt. Daarnaast zijn we 3 maanden geleden getrouwd en vormen we nu een echt gezin met 1 en dezelfde naam 😉

Helaas is er ook verdrietig nieuws. Mats is zijn lieve opa (mijn schoonvader) 2 maanden geleden onverwacht verloren. Ontzettend verdrietig als ik me bedenk hoe weinig hij van Mats heeft kunnen genieten en hij van hem. Maar we hebben besloten het van de mooie kant te bekijken. Hij heeft Mats leren kennen en Mats heeft hem leren kennen. Vergeten doen wij hem nooit! En de herinnering aan zijn lieve opa zal altijd blijven.

baby 8 maanden

Jullie zijn natuurlijk benieuwd naar Mats zijn slaap-en eetritme. HET gespreksonderwerp onder de moeders van tegenwoordig, dus hier komen ze:

Slapen baby Mats 8 maanden

Mats is nog steeds een erg makkelijke baby en leeft volgens zijn eigen (strakke) schema. Ook wat betreft slapen. Hij is al een paar keer flink verkouden geweest, maar laat daar weinig van merken. Vooral s’nachts niet. Hij heeft flinke hoestbuien gehad, maar sliep vervolgens weer stil verder. En ik stond natuurlijk ongerust boven zijn bedje toe te kijken.

We mogen echt in onze handjes knijpen met zo’n makkelijke slaper, want ik lees vaak genoeg dat het ook wel eens anders kan zijn. Tijdens een sprong, het krijgen van tandjes of omdat ze s’nachts zonder duidelijke reden wakker worden. Slaaptekort is slopend en maakt je een heel ander mens. Daarom ben ik zooo blij dat Mats als een blok slaapt. We kunnen bij wijze van spreken een kanon afschieten, Mats slaapt toch wel door.

Zijn slaapschema – overdag en s’nachts – ziet er als volgt uit:

 • 7:00 uur – wakker
 • 10:00 – 12:00 uur – slapen
 • 15:00 – 16:00 uur – slapen
 • 20:30 uur slapen

Mats is om 8 uur heel erg moe, dus dit is het moment dat hij zijn laatste fles krijgt en vervolgens slapend opdrinkt.

baby 8 maanden

Eten baby Mats 8 maanden

In mijn vorige update hadden we het al over hapjes. Sterker nog; ik deelde mijn favoriete babyhapjes via een handig overzicht in dit artikel. Inmiddels zijn de porties verdubbeld en heeft hij een hele sterke voorkeur naar bepaalde etenswaren gekregen. Pap? nee, nog steeds niet. Rijst? Nope. Daarnaast drinkt hij nog lekker veel melk, dus we houden onderstaand schema naar tevredenheid nog even aan:

 • 7:30 – fles 200 ml
 • 9:30 – fruithapje
 • 12:30 – fles 200 ml
 • 14:00 – sneetje brood/pannenkoekje
 • 16:30 – fles 200 ml
 • 18:30 – avondhapje (ofwel: DINER)
 • 20:00 – fles 200 ml

Terwijl ik dit typ denk ik; goede eter die Mats! 7 eetmomenten op een dag is meer dan de meeste volwassenen aanhouden tegenwoordig 😉 Hier zou ieder mens eigenlijk een voorbeeld aan moeten nemen, want het is wel een perfect eetschema voor een goedlopende spijsvertering. Maar goed, even weer ON topic: Mats drinkt elke fles en eet elke hap tot de laatste druppel/kruimel op, geen reden tot zorgen dus. Al weet ik niet waar het allemaal naartoe gaat, want hij is en blijft een slanke den. Op dit moment weegt hij ongeveer 8 kilo met 74 cm.

baby 8 maanden

Mama met 8 maanden baby

Ik vergeet mijzelf natuurlijk ook niet (en dat zou geen enkele mama moeten doen). Want ook voor papa’s en mama’s verandert er een hoop. We spreken nog regelmatig af met vrienden en de opa’s en oma’s passen maar al te graag op. Maar last-minute een borrel drinken met vrienden zit er niet meer in. Diep in de nacht opblijven is niet aan te raden en een hele dag afspraken moet zorgvuldig met oppas afgestemd worden. Vinden we het erg? Nee. Ons leven is veranderd, maar dat doet het al een hele lange tijd. Kijk maar naar deze mijlpalen:

 • Zodra je begint met werken en stopt met studeren bijvoorbeeld.
 • Het kopen/huren van een eigen huis
 • De 30 passeren
 • Verhuizen naar een andere stad

Zodra de baby deel uitmaakt van een gezin, omarm je je nieuwe levensstijl met liefde. Maar er zijn ook gewenningspunten, net zoals iedere verandering in je leven. Oké, natuurlijk kijk ik nog wel eens met weemoed terug naar die onbezorgde stapavonden, maar helemaal verdwenen zijn ze toch niet. Als ik (of mijn man) een avond weg wil regelen we oppas (hoe fijn). En hoe leuk is het dat we nu zoveel dingen met HEM kunnen doen!

Ik kijk nu alweer uit naar zijn volgende mijlpalen. De eerste stapjes, zelf kunnen eten, zijn eerste woordjes ENZOVOORTS..

Last but not least.. Een lijstje STOM! Want ieder voordeel heb zijn nadeel zullen we maar zeggen. Dingen die ik stom, lastig, vervelend, you name it..  vind aan het moederschap met een 8 maanden oude baby:

baby 8 maanden

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

 1. Wat een leuk blogje! Ze leren ook zoveel in dat eerste jaar he! En hoewel de tijd snel gaat, vind ik het ook wel leuk. Met iedere maand leren ze meer en sneller. En hun eigen karaktertje komt ook steeds meer nar voren, super leuk! Wel zo fijn dat het een goede slaper en eter is, heerlijk toch! Op naar de volgende maand..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.