MM's Baby

5 nutteloze baby producten

Als ik deze lijst voor mijn bevalling had gelezen, dan was mijn portemonnee nog een stuk voller geweest. Ik besefte me vanmorgen dat ik heel wat spul heb gekocht dat handig/ leuk/ schattig lijkt, maar het in werkelijkheid niet is! Althans, niet voor mij en Mats. Dit kan natuurlijk heel verschillend zijn. Want als er iets is waar niet over te twisten valt, dan is het wel onze smaak. Natuurlijk overkomt mij dit geen tweede keer, maar voorkomen is beter dan genezen toch? Daarom; van mij voor andere mommy-to be’s: Mijn nutteloze baby producten! –>


Babyschoenen

Oh jongens, Mats zijn kast ligt er vol mee. Het waren dan ook de eerste ‘spulletjes’ die ik kocht. Vooral via Ali Express, aangezien de baby-mocassins, sneakertjes en loafertjes je er om de oren vliegen. Voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten, dus er viel geregeld een mini pakketje met mini schoentjes bij ons op de mat. Totdat Mats geboren was en sokjes/slofjes ook prima voldeden. Toen hij de leeftijd van 12 weken bereikte, hebben we hem zijn eerste schoentjes aangetrokken. Afgezien van het feit dat het 10 minuten duurt voordat ze aan zijn voetjes zitten, duurt het welgeteld 2 seconden voordat hij ze weer uit heeft geschopt. En ja, ik was er voor gewaarschuwd door andere moeders. Eigen schuld, dikke bult en niet meer doen dus.

nutteloze baby spullen

 

Luier dispenser

Ik dacht altijd dat dit een essentieel product was voor alle poepluiers. Toch ben ik blij dat we genoeg hebben aan een luieremmer. Oké, de geur van plasluiers is niet om over naar huis te schrijven, maar met een klein luchtverfrissertje aan de binnenkant van de deksel ruik je er niets meer van! Wij gooien iedere dag de zak met ongeveer 4-5 luiers weg, dus een luierdispenser is in mijn ogen niet nodig geweest. Tenzij je natuurlijk niet van plan bent om 1 keer per dag naar de container te lopen OF als je een meerling hebt. Dan kan het een heel handig product zijn 😉

 

Baby jasjes

Tenzij je in Lapland, Rusland of Alaska woont en je baby temperaturen van -20 moet trotseren, zijn baby jasjes vrij overbodig. Ja, hier hadden we er ook enkele van in de kast hangen. Gewoon, omdat ze er zo schattig uit zien. Maar hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als de baby-schoenen; het duurt 20 minuten om die krengen aan te krijgen met een gefrustreerde baby als gevolg. Jasjes zijn in mijn ogen handig vanaf 6 maanden. Voor die tijd heb je genoeg aan dekentjes, omslagdoeken en voetenzakken. Veel fijner ook voor de kleine kruimel!

 

Newborn kleding

nutteloze baby producten

Newborn kleding. Onmisbaar, want een gemiddelde baby wordt immers niet geboren met maat 68. Toch is er wel degelijk verschil tussen newborn kleding en echte baby-kleding, dus let goed op met wat je koopt. Een kleine baby wil je graag makkelijk kleden en niet voorzien van allerlei knoopjes, ritsjes en zakjes. Capuchon vestjes zijn al helemaal een no-go, want een newborn brengt het grootste gedeelte van zijn dag/nacht slapend door. Een capuchon in zijn nek is dan niet alleen vervelend, maar ook te warm.  Die leuke vestjes en blousjes komen vanaf 3 maanden dan wel.

 

 

Baby stomer

Dit apparaat is super handig voor het maken van baby-hapjes, maar helaas ook erg duur en een enormeruimte-killer. Wij hebben een stoompan en nog een aparte stomer van Lidl en daarnaast b
ezitten we ook een staafmixer en een keukenmachine. Wanneer je groente stoomt en het vervolgens pureert met de staafmixer/keukenmachine, dan bereik je hetzelfde resultaat! Daarnaast is de stomer voor een bepaalde tijd te gebruiken, omdat je baby op een gegeven moment met jou mee gaat eten en dus ook kan kauwen.

In mijn ogen zijn die €150 Euro’tjes dus wel wat beter te besteden.

 

 

Het kan zijn dat bovenstaande producten jou en je baby juist wel heel veel hebben geholpen en dat je weer andere nutteloze producten op zolder hebt staan. Laat het me vooral weten als je aanvullingen hebt!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

  1. Eigenlijk wel tof om te lezen, hoewel het bij mij toch wel nog even zal duren vooraleer ik baby-aankopen ga doen. Maar ik onthoud het wel van die schoentjes 😉 Want ze zien er altijd zo leuk uit! Ik moest overlaatst naar een babywinkel voor kleertjes, maar wow wat is dat duur! Ik weet nu al dat ik eerst eens ga kijken in tweedehandswinkels en dergelijke als de tijd er is, haha. Liefs!

  2. haha herkenbaar! Ook wij hebben leuke babyschoentjes staan (gelukkig vooral gekregen) die ze nooit aan gaat doen (want dadelijk is het zomer, dus dan zijn blote voetjes sowieso veel fijner)

  3. Nog zoiets; spijkerbroekjes. Die stugge dingen zitten vaak totaaaal niet lekker. Extra grappig wordt het nog als er ‘broekzakken’ op zitten. Waarvoor!? Hihihi.

    Ik kan nog wel veel meer nutteloze dingen opnoemen; badthermometer, flessenverwarmer (wel handig op reis), magnetron sterilisator (zo heet dat toch?), etc etc. Haha.

    1. Ohh ja een magnetron sterilisator! Heb ik ook bijna aangeschaft. Uiteindelijk is het uitkoken net zo handig.

  4. Grappig want ik was wel fan van de stomer en ook de luierende hebben we veel gebruikt en nu nog steeds ?

    1. Leuk om te horen! Zo zie je maar dat het ene gezin wel baat heeft bij bepaalde producten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.