gratis online services budget
Geen categorie

De 7 beste, gratis services via internet

Uiteraard maakt iedereen tegenwoordig dankbaar gebruik van een aantal gratis diensten via internet. Denk aan Wikipedia, Google Translate, WhatsApp, Skype en ga zo maar door. Maar het gaat nog verder, er blijken nog zoveel diensten te zijn waarvan ik het bestaan nog niet eens af wist en die je dagelijkse leven een stuk makkelijker maken, maar je steekt er ook wat van op!

 


 

Een opsomming van de 7 leukste, gratis online services:

 • Documentary heaven. Wordt niet voor niets ‘food for your brain’ genoemd. Allen in het Engels, maar wel enorm interessant en goed te begrijpen. Binge watch eens een documentaire in plaats van een Netflix serie en je voelt je een welleerd persoon;-)

 

 • Kortingscodes. Er zijn een aantal websites met kortingscodes in Nederland, maar daarvan zijn kortingscode.nl en Scoupy in mijn ogen 1 van de grootste. Waar kortingscode.nl veelal kortingscodes (joh) aanbiedt, doet Scoupy aan cashback acties. Koop een product, maak een foto van de bon en ontvang 2 dagen later je geld terug. Ka-ching!

 

 • Leer snel en gemakkelijk een nieuwe taal via de populaire en tevens gratis app Duolingo. Mijn broertje installeerde de app 2 maanden voor zijn reis naar Colombia en kon zich in het land zelf tenslotte prima redden! Volgens velen is het dan ook 1 van de beste taal-apps ooit gemaakt.

 

 • Leer websites bouwen en HTML schrijven via online tools zoals Codeacademy. Helemaal gratis en erg duidelijk uitgelegd. Zelf heb ik veel van mij HTML skills via Treehouse geleerd. Ook volledig gratis en, ook voor leken, begrijpelijk!

 

gratis services 7 cups

 • Vraag advies over van alles aan een vreemde. Soms heb je behoefte aan ad
  vies van een objectief persoon. Dien je probleem, dilemma of wat dan ook in via 7 cups of tea en praat erover met ‘ervaren luisteraars’ die je door de situatie heen helpen. Ook deze website is volledig in het Engels, dus gebruik anders eerst Duolingo voor je talenskills.;-)

 

 • Aangezien Photoshop een fortuin kost, gebruiken steeds meer mensen gratis online tools om hun foto’s in te bewerken. De meest populaire is Pixlr, waar je ook met lagen werkt, net als in Photoshop. Zelf ben ik ook een fan van de simpele maar onwijs handige Free Online Image Editor. Hiermee maak je bijvoorbeeld een achtergrond van een foto in 1 stap transparant.

 

 • Ik bewaarde al mijn wachtwoorden, gebruikersnamen en pincodes voorheen op een niet beveiligde plek. Niet heel handig, maar als ik mijn pincode weer eens vergeten was, kon ik er zo bij. Gelukkig biedt Lastpass een veilige en gratis oplossing om honderden, zo niet duizenden inloggegevens veilig voor je te bewaren. De website is tegenwoordig vertaald naar het Nederlands = dubbel zo handig!

Schermafbeelding 2016-04-23 om 09.48.30

 

Handtekening

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Handig! Ik gebruik vaak picmonkey om mijn foto’s te bewerken!

  1. admin zegt:

   Ook een goede tip!:-)

 2. […] de afgelopen jaren niet alleen social media en een bron van infomatie geschonken, maar ook tal van gratis internet services waar ik eerder al een blog over schreef. Nu zijn deze gratis services de laatste maanden uitgebreid […]

 3. Thank you for the good advice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.