Geen categorie MM onderzoekt

De beste, gratis budgetplanners

Niets is fijner dan je vaste, maandelijkse uitgaven voor je te hebben op zwart/wit. Bij elke aankoop rekening houden met de kosten die nog afgeschreven moeten worden en deze vervolgens opzoeken? Heel vervelend en bovendien erg onoverzichtelijk. Hoe handig is het dan om direct inzage te hebben in je vaste, maandelijkse kosten en deze te allen tijde kan wijzigen voor de daaropvolgende maand?

 

Er zijn talloze apps en programma’s te vinden om daarin je kosten bij te houden. Zelf ben ik gebleven bij mijn favoriete excel-templates. Maandelijks voer ik alle kosten in die ik heb gemaakt, om zo een gemiddelde te berekenen. Kan ik direct zien of ik dat ene paar schoenen/kleding kan kopen, een etentje, of whatever the heck ik met mijn geld wil doen.

Maar, excel is nog steeds digitaal en het MASTERkasboek – zoals ik het zelf noem – staat ergens in mijn Dropbox account opgeslagen. Iets waar ik dus maandelijks even tijd voor vrij moet maken en laat Excel er qua lay-put nou niet heel gezellig uitzien.

Veel leuker is het als je een kleurrijk papiertje in kan vullen en deze in je notitieboekje kan bewaren. Iets waar heel veel mensen hetzelfde over denken, aangezien er een groot aantal (gratis) financieel planners via Pinterest verkrijgbaar zijn. Nadeel; het zijn er teveel. Teveel bomen in het grote geldbos om er een goede keuze in te maken.

Afhankelijk van hoe je je kosten overzichtelijk wilt hebben, bestaan er verschillende overzichten. De één heeft verschillende segmenten om je kosten in te verdelen en de andere focust zich meer op een spaardoel waar je maandelijks naartoe werkt.


Ik heb 2 favorieten uitgezocht die gratis te downloaden zijn:

Budgetsheets van Strawberry Mommycakes  –  Een makkelijk in te vullen planner vanwege de blanco versie die zich op pagina 2 bevindt. Aangezien het bezitten van meerdere creditcards in de VS normaal blijkt te zijn – net als een aantal andere schulden – is het handiger om zelf de onderwerpen van je vaste lasten te noteren. Gebruik deze sheet als leidraad voor de volgende maand en bekijk of je eventueel ergens op kan besparen ( hou ervan!).

budgetplanner gratis

 

Budgeting worksheet van Lightroompresets.com – Een duidelijke sheet om je resterende budget mee te berekenen. Handig: je kan er 3 ‘goals’ noteren met maandelijkse inlegbedrag en einddatum. Handig om dus mee te starten voor een grote aankoop! Kan van alles zijn, dus ook een Chanel tas of Isabel Marant schoenen 😉

budgetplanner gratis

Handtekening

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.