inpaklijst zomervakantie
MM reist

De beste inpaklijst voor een kleine koffer

Inmiddels is het misschien wel duidelijk dat ik van lijstjes houd. Een goede voorbereiding is immers het halve werk toch? Vandaag een lijstje dat goed van pas kan komen voor je aanstaande zomervakantie van 6-10 dagen. Een 5,4,3,2,1 inpaklijst! Voor diegene onder ons die een kleine koffer of backpack hebben, die-hard willen shoppen of gewoon niet hun hele garderobe mee willen zeulen. 


Wijsheid komt met de jaren zeggen ze wel eens. En dat is bij mij – wat betreft het vullen van een koffer- zeker van toepassing. Waar ik 5 jaar geleden nog 7 bikini’s, 10 paar schoenen en 30 topjes meenam (want 3 keer per dag verkleden is heel normaal) heb ik het nu allemaal weten terug te dringen tot enkele outfits en 2 – soms 1 – bikini. En wat die schoenen betreft; neem gewoon 3 paar mee. Meer ga je echt niet dragen. Een sandaal met hak voor in de avond, espadrilles voor op de boulevard en slippers neem je mee naar het strand.

Let wel; deze 5-1 inpaklijst heb ik opgesteld voor een zomervakantie met een temperatuur die ook s’nachts niet onder de 25 graden komt. Voor een tripje naar Dublin, Ijsland of het prachtige Scandinavië, zou ik ietwat warmere kleding kiezen. De sarong, bikini’s en hoed wissel je in voor handschoenen, een dikke shawl en wat thermo ondergoed.

Afijn, natuurlijk is dit niet het enige wat een mens nodig heeft op vakantie. Toiletspullen, ondergoed en reisdocumenten zijn niet meegerekend en zijn natuurlijk heel verschillend per persoon. De stelregel is wel; neem altijd kleinverpakkingen mee. Maar goed, daar wijd ik wel weer een ander blogje aan tegen die tijd.

Doe er je voordeel mee en ik hoor graag wat jullie van deze inpaklijst vinden!

 

inpaklijst zomervakantie

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Handig! Ik heb het lijstje even opgeslagen want ik ga binnenkort al op vakantie en moet mijn koffer nog inpakken 😀

    1. admin zegt:

      Wat leuk om te horen! Ik hoop dat je er wat aan hebt:-)

  2. Ik ben zo vreselijk slecht in inpakken. Qua onderstukken, bikini’s en dergelijke valt het altijd heel goed mee, daarin kan ik beperken. Maar ik wil voor elke dag een verse t-shirt of top en slechts drie paar schoenen meenemen, is een ware nachtmerrie, haha. En toch, soms heb ik nog wat plaats over in mijn valies. Héél raar.

  3. […] je eigen inpak-stress? Die is helemaal verdwenen met mijn andere inpaklijst voor een weekendje weg met kleine […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.