avocado
MM eet

Healthy on a budget: Avocado

Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Kennis van gezonde producten is daarbij wel belangrijk. Als ik iedere dag een Açai bowl  bij een hip ontbijttentje bestel en daarnaast constant ongebrande noten eet, dan is mijn budget voor de gehele maand (wat zeg ik; jaar!) er zo doorheen. Vandaag als aftrap in de ‘ Healthy on a budget’ reeks: de wondere wereld van de immens populaire avocado.


Toen ik , in 2010, in Playa del Carmen – Mexico woonde, ging er een culinaire wereld voor me open, waar ik het bestaan niet eens van wist. Groente-shakes, avocado’s in overvloed en salades in grote getale. Allemaal #healthyfood materiaal, waar geen Nederlandse fitgirl op dat moment naar omkeek. Mijn passie voor dit soort healthy shizzle is op dat moment opgebloeid. Vooral mijn liefdesleven met de avocado heeft zijn oorsprong in Mexico. Niet zo gek eigenlijk, want de avocado’s zijn er perfect eetrijp, gemiddeld 40 ct per stuk en verkrijgbaar in aantallen waar wij appels voor verkopen.

Begrijpelijk dus dat avocado een belangrijk onderdeel was in mijn dagelijkse maaltje. Mijn favoriet allertijden? Guacamole. Zo simpel, goedkoop en snel heb je Guacamole nog nooit gemaakt:

  • 2 avocado’s
  • kwart limoen
  • peper & zout
  • 1 tomaat
  • 1 witte ui

Snijd de avocado’s in kleine stukjes en prak ze met een vork fijn. Snijd vervolgens de tomaat en ui in kleine blokjes en zorg ervoor dat je de tomatensap verwijdert. Knijp een kwart limoen over het mengsel uit en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met alle soorten brood en (naturel) tortilla chips!

Guacamole maak ik bijna wekelijks en ondertussen heb ik een hele fotogalerij opgebouwd met ‘guac’-kiekjes:

guacamole

 

Avocado is een essentieel onderdeel van een vegetarische levensstijl. Omdat je een groot aantal vetten mist wanneer je vegetariër bent, zijn deze voor een groot deel goed op te vullen met avocado. Geregeld neem ik een avocado mee naar mijn werk en besmeer crackers, rijstwafels en boterhammen met het groene goud. In combinatie met een komkommertje. paprika of tomaat: Hemels!

 

guacamole

 

Kosten: Avocado’s koop je voor gemiddeld €1,99 per 2 (eetrijpe) stuks.

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.