air miles sparen
MM onderzoekt

Dit kun je allemaal met je gespaarde Air Miles doen

Waarschijnlijk ken je het begrip ‘Air Miles sparen’ wel. In Nederland vooral bekend vanwege de spaarprogramma’s bij de grote retailers. Je spaart hier voor gratis producten, brandstof of korting op talloze uitjes. Klinkt best leuk toch? Ik besefte me onlangs dat ik de Air Miles al jaren lang spaar, maar dat ik ze nog nooit heb ingewisseld. Tijd om daar eens wat verandering in te brengen.  Want, naast korting ontvangen op producten bij de Albert Heijn, kun je er nog veel meer mee!


Eerst even een kleine historie: In Nederland is het sinds 1994 mogelijk om Air Miles te sparen bij je aankopen van verschillende grote, Nederlandse bedrijven. De bekendste onder ons allen is misschien wel de Albert Heijn. Je spaart per €2,- boodschappen 1 Air Mile en de retailer biedt regelmatig interessante kortingsacties om je Air Miles in te kunnen wisselen.

Hoeveel Air Miles spaar je per aankoop?

Naast Albert Heijn zijn er nog een vijf tal andere retailers die aangesloten zijn als partner en waarbij het zeker de moeite waard is om de Air Miles ook bij elkaar te sparen. Het kost je immers niets en zo bouw je een mooi spaarbudget op om uiteindelijk aan leuke uitjes of producten te besteden. Hoeveel Air Miles je ontvangt per aankoop per retailer heb ik hieronder voor je afgebeeld:

PartnerHoeveel Air Miles?Standaard inwisselacties
Albert Heijn1 Air Mile per €2,-Kassakorting weken - 1.000 Air Miles = €5,- korting
Shell1 Air Mile per liter, 1 Air Mile per €2,- besteding in de shop200 Air Miles = €1,- korting op tankbeurt. + veel andere inwisselacties.
Praxis1 Air Mile per €2,-100 Air Miles = 0,70 ct korting
EssentVast aantal Air Miles per jaar als Essent klant.geen
Mastercard1 Air Mile per €5,- enkel spaarpartner
Etos1 Air Mile per €2,-geen

Sommige bedrijven bieden standaard kortingsacties bij het inwisselen van Air Miles. Zo kun je altijd tot maximaal €100,- korting op je benzine krijgen en tot 10% korting op je aankoopbedrag bij Praxis. Bij de overige bedrijven spaar je de Air Miles die je vervolgens kunt gebruiken voor korting op diens producten, zoals handdoeken bij de Albert Heijn of een verzorgingspakket bij Etos. Maar wist je dat je je Air Miles ook kunt inwisselen voor korting op uitjes of gratis producten? Alle gespaarde Air Miles zijn namelijk in te wisselen bij de Air Miles Shop.

air miles korting

Aangezien bijna al onze spaarprogramma’s inmiddels zijn gekoppeld met het Air Miles spaarprogramma, spaar je ineens best wel hard. Vooral als er (bijna) wekelijks boodschappen gedaan worden bij de Albert Heijn, er met twee auto’s getankt wordt bij Shell en we ons complete huis hebben verbouwd dankzij hulpmiddelen van de Praxis 😉 Om extra snel te sparen en er voor te zorgen dat je geen Air Miles mist, kun je je bonuskaart koppelen aan je Air Miles kaart en er daarnaast ook nog voor kiezen om samen met je partner te sparen.

Het koppelen van jouw Mastercard, bonuskaart of Etos klantenkaart met de Air Miles kaart gaat eenvoudig via de website of via de Air Miles app. Nog geen Air Miles kaart? Voor €2,50 kun je hem aanvragen, maar het innen van punten kan ook gratis via de app. Hier kun je een digitale kaart aanmaken die je hierboven ziet afgebeeld. Op die manier heb je een snel overzicht van je actuele puntensaldo en zie je direct welke voordelen voor jou van toepassing zijn.

Air Miles inwisselen via de Air Miles Shop

Op de shop zijn talloze producten te vinden op het gebied van vrije tijd, reizen, uiterlijke verzorging en babyspullen. Wat betreft babyspullen zijn wij inmiddels voorzien, maar ik had dit jaar wel een nieuwe koffer nodig. Aangezien ik er nog eentje heb die ik enkele jaren geleden kocht bij de Action en inmiddels wel toe is aan vervanging, zocht ik nu een goede en stevige editie. Ik besteedde mijn complete 15.000 (!) punten aan de Hollywood L koffer van Princess waardoor ik geen cent heb bijbetaald. Aan het einde van het koopproces kun je ervoor kiezen om je gehele puntensaldo in te wisselen of een deel bij te betalen, voor het geval je niet genoeg punten hebt gespaard.

Per product dien je minimaal 100 Air Miles (= 1 Euro) in te wisselen, de rest betaal je via Ideal zelf bij indien je puntensaldo niet toereikend is.

air miles sparen

3 dagen na het online bestellen van de koffer ontvang ik hem thuis. Compleet voorzien van cijferslot, vier wieltjes (zo fijn) en een stevige buitenkant. Omdat Mats mijn kleine koffer nu regelmatig gebruikt, komt deze perfect van pas en ik verwacht zo dat ik er heel wat jaren plezier van kan hebben. Nu beginnen we dus weer opnieuw met sparen, maar ook dat gaat vrij rap. Twee weken later zitten we alweer op 450 Air Miles, dankzij flink wat inkopen (behang en verf) bij de Praxis, een paar keer weekboodschappen doen bij de Albert Heijn en een spontane ‘upgrade’ vanuit Air Miles zelf van 100 punten!

Naast gratis producten zijn er ook enorm veel kortingsacties op pretparken en ander dagjes uit die de moeite waard zijn. Zo kun je – bij inlevering van 500 Air Miles – €5,- korting op entree ontvangen bij Madurodam of verzilver je Miles voor een compleet entreebewijs bij de Apenheul voor 2.300 Air Miles en een compleet ticket Efteling voor 4.200 Air Miles of een dagentree bij Sanadome voor 4.550 Air Miles. Kijk, dat is nog eens leuk sparen. Je spaart in principe ongemerkt en hebt er vervolgens veel plezier van 🙂

air miles sparen tips

 

Tips om te sparen

  • Meld je aan voor het Miles & Me programma van Shell. We tanken allemaal wel eens bij deze pomp, dus dan kunnen we er beter wat uit halen toch? Met het programma kom je in aanmerking voor extra Air Miles en krijg je regelmatig exclusieve aanbiedingen.
  • Koppel je Mastercard (indien je die bezit) aan je Air Miles. Vooral bij grote aankopen in het buitenland tikt dat lekker aan.
  • Koppel je bonuskaart aan je Air Miles account. Dit doe je eenvoudig door op het menu ‘koppelen’ te klikken.
  • Vraag ook je familie en vrienden om een Air Miles account aan te maken. Baat het niet, dan schaadt het niet en op deze manier kunnen jullie allemaal samen sparen om eerder gebruik te maken van interessante kortingsacties of gratis producten.

Tot wanneer in te wisselen?

Let er wel op dat je gespaarde Air Miles 5 jaar geldig zijn. Daarna komen ze te vervallen. Je kunt in je account zien welke en hoeveel punten als eerste komen te vervallen dus probeer dit aantal zo snel mogelijk op te maken als de geldigheidsdatum nadert.

Extra Air Miles ontvangen?

Ik mag jullie een Air Miles kortingscode geven waarmee je maar liefst 500 Air Miles cadeau krijgt in de Air Miles Shop! Gebruik daarvoor code AW072019 tijdens het betaalproces. De code is geldig tot 1 september 2019. Let op: deze code is enkel geldig op bestellingen die via de website van Air Miles Shop worden gedaan.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Karin zegt:

    Hee wat handig! Ik ga mijn kaart direct koppelen aan die van mijn vriend 🙂 En ik houd je code in gedachten, want heb wat leuke dingen voorbij zien komen in de shop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.